Page content

Ontslag biedt nieuwe kansen!

Ontslag leidt tot een onzekerheid, maar ook tot nieuwe kansen!

Lees hier over de stappen die je kunt nemen hoe je je eigen merk kan opbouwen na ontslag.

Waar mogen ze jou voor wakker maken?

Get the fuck out of hereHet voordeel van een (dreigend) ontslag is dat je gedwongen wordt om na te denken over wat je wilt. Wat wil je gaan doen? Op welke functies ga je solliciteren?

En bieden de omstandigheden je misschien de kans om het roer om te gooien?

Met andere woorden: dit is je kans om in kaart te brengen wat die baan is waarvoor je met plezier elke morgen je bed uit springt.

Eerst onderhandelen

Als je werkgever je wil ontslaan kun je over de voorwaarden daarvan onderhandelen. Denk daarbij ook aan voorwaarden die je op weg kunnen helpen naar een nieuwe carrière.

Vraag een deel van de vergoeding niet in geld, maar laat je werkgever een opleiding of training betalen (dit is aftrekbaar voor de werkgever, dus je kunt een hoger bedrag aan een opleiding uitgeven dan je als maandsalaris vergoed zou krijgen).

En nog meer:

 • Vraag om de mogelijkheid een training te volgen in de ‘tijd van de baas’
 • Vraag om uren zodat je bijvoorbeeld stage kunt lopen
 • Gebruik het netwerk van je werkgever: kent hij of zij iemand die je op weg kan helpen?

Werk aan je eigen merk, het stappenplan

Omschrijf, knip en plak een collage van jezelf in de situatie die je graag zou willen: steviger in het zadel in je huidige baan, in een nieuwe baan bij je eigen of een nieuwe werkgever of zelfs in een heel andere omstandigheid (als vrijwilliger in het buitenland of bijvoorbeeld als ondernemer).

 1. Omschrijf jezelf: hoe zie je er uit, welke auto rijd je, hoe woon je, welke opleiding en ervaring heb je, hoe ervaren anderen jou? Denk hier goed over na en probeer dit op papier vast te leggen.
 2. Zet eens op een rijtje wat je goed kunt, wanneer je zoal complimenten ontvangt en waarvoor? Wat doe je graag en waarom? Kortom: omschrijf zo kort en helder mogelijk je talenten en je drijfveren.
 3. Zet op papier: wat is de auto die het best bij je past? En welk muziekinstrument? Beschrijf waarom. Kies daarnaast twee bekende wereldburgers die je bewondert. Omschrijf waarom. Pak een vel papier en plak de auto, het muziekinstrument en de wereldburgers erop. Plak er nog meer beeldmateriaal bij dat bij je past: get the picture?
 4. Een moeilijke opdracht: formuleer wat je graag wilt bereiken. Neem de tijd: denk er over na, schrijf je wens op en scherp je formulering in de loop van een paar dagen aan.

Kennismaken?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Ontslag biedt nieuwe kansen!

  Plaats een reactie


  *