Page content

Ontslag EHBO

Eerste Hulp Bij Ontslag

Eerste Hulp Bij OntslagVeel bedrijven moeten personeel ontslaan.

Maar wat als dit jou overkomt?

Dit is jouw eerste hulp bij ontslag.

Je ontslag moet je goed aanpakken. Want als je even niet oplet dan kan het gebeuren dat je zonder vergoeding of recht op uitkering op straat staat.

Informeer voordat je stappen gaat ondernemen.

Zit jouw ontslag er nog niet aan te komen?

Misschien is het toch handig om alvast wat informatie te verzamelen, de kans dat het een keer gebeurt, neemt toe in de huidige maatschappij.

Bij veel bedrijven is de rek eruit. Ze kunnen niet langer de recessie opvangen met bezuinigingen en arbeidstijdverdelingen, personeel moet ontslagen worden. Het gebeurt overal in Europa, maar ook in Nederland. Al is de werkloosheid in Nederland gelukkig nog laag.

Weet jij wat je moet doen bij ontslag?

Of wat als je ontslag er dreigt aan te komen? Met onderstaande tips weet jij precies wat je moet doen bij ontslag.

Ontslag tip 1: Leef niet alleen voor je werk

Hang niet je hele sociale leven en zelfvertrouwen op aan je baas en je werk. Je baas zorgt niet voor jou, dit moet je zelf doen. Meer en meer worden er ontslagen, dus ook jij moet er alvast aan wennen.

Ook al lijkt een ontslag nog ver weg voor je, zorg toch dat je een plan hebt voor wanneer het gebeurt. Je doet er verstandig aan om netwerken te hebben en sociale contacten buiten het werk, vrijwilligerswerk te doen of lid te zijn van een vereniging. Al deze activiteiten hebben als doel je minder afhankelijk van je werk te maken. Denk ook alvast een na over wat je nog meer en anders zou kunnen en willen. Zorg ervoor dat de schok van ontslag niet te groot is.

Denk je dat er binnenkort wel ontslagen gaan vallen en wil jij er niet eentje van zijn? Zorg dan voor positieve beoordelingen in je dossier. Slecht functioneren, zal dan nooit een argument kunnen zijn om je eruit te gooien. Laat te allen tijde zien dat je jezelf wilt verbeteren.

Ontslag tip 2: Doe niets

Opeens is daar het moment: je baas vertelt je dat ‘hij je moet laten gaan’ en je krijgt een ontslagbrief onder je neus geschoven. Heel erg jammer allemaal, of je hier even wilt tekenen. Wat doe je dan? Dat is heel simpel: niets! Doe helemaal niets. Niet tekenen, niet huilen en schreeuwen en ook niet je computer en toegangspas inleveren.

Wat je wel moet doen is rustig en professioneel blijven. Geef aan dat je het er niet mee eens bent en erover na zult denken. Een goede zet is om direct een brief te schrijven dat je een paar dagen bedenktijd nodig hebt en beschikbaar blijft voor werk. Als je niet meer wilt werken dan kun je de aanspraak op je baan verliezen. Toon je bereidwillig.

Het is ook belangrijk dat je je niet gelijk ziek meldt. Er bestaat weliswaar niet het recht om ontslagen te worden als je ziek bent, maar als de ziekmelding overduidelijk door het conflict komt, dan kan het contract toch ontbonden worden.

Ontslag tip 3: Juridische informatie

Verzamel direct juridische informatie, wat zijn jouw rechten en plichten? Een jurist kan je hierbij helpen. Doet dit in ieder geval, ook als je niet meer voor het bedrijf werken wilt. Ben je verzekerd voor rechtshulp, bel dan de verzekeraar. Je wordt dan doorverwezen naar een eigen jurist. Een ontslagadvocaat vind je op het internet.

Ontslag tip 4: bedenk wat je wilt

Veel mensen maken de keuze om niet bij de baas te blijven werken die van hun af wil. Maar misschien wil jij dat wel, al is het op een andere afdeling. Of je wilt weg met een reële en riante vergoeding.

Ontslag is het moment om te bedenken of je dingen anders wilt doen. Misschien wil je iets nieuws gaan proberen of je werk anders gaan verdelen, ZZP’er worden. Maak eens een overzicht van je talenten en competenties. Wat wil ik? Wat kan ik? Je loopbaancoach kan je hierbij helpen.

Ontslag tip 5: Onderhandelen

Hoe je onderhandelt, hangt af van de route die je werkgever kiest. Er bestaan drie routes die een baas kan bewandelen. Hij kan een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV en hoeft dan geen vergoeding te betalen. Hij kan de kantonrechter vragen het contract te ontbinden en de kantonrechtersformule (elk jaar in dienst is 1 maand salaris) betalen. Of hij kan samen met de werknemer een beëindigingsovereenkomst opstellen. De meeste ontslagen verlopen via de derde route, maar dat kost de werkgever vaak een vergoeding. Want waarom zou jij anders akkoord gaan?

Mocht je willen blijven dan kun je naar de rechter stappen. Je moet dan wel zelf voor de juridische kosten opdraaien. Zet in de overeenkomst in ieder geval de einddatum van het conract, tot wanneer je aan het werk blijft en hoe hoog de vergoeding is. Er bestaat een mogelijkheid om te onderhandelen dat de werkgever de juridische kosten betaalt.

Belangrijk is dat je je recht op een WW-uitkering niet verspeelt. Het initiatief voor het ontslag moet van je baas komen en je moet op staande voet ontslagen zijn.

Teken ook nooit iets als je ziek bent, ook dan verspeel je je recht op WW. Vraag ook niet al te veel, dan stapt je baas misschien wel naar de kantonrechter en krijg je niet meer dan de formule.

Ontslag tip 6: Uitkering aanvragen

Een uitkering aanvragen is  eenvoudig te regelen. Dit kan via het internet, www.werk.nl. Ben je 26 van de 36 weken voor je ontslag in dienst geweest, dan krijg je een basisuitkering: twee maanden 75% van je laatst verdiende loon en 1 maand 70%. Voor elk gewerkt jaar krijg je daar bovenop nog een maand, tot maximaal drie jaar. Daarna kom je in de bijstand.

De WW heeft ook een plafond: 2700 euro bruto per maand. Tijdens je uitkering moet je elke week een sollicitatiepoging doen. Dit kan in de vorm van een brief of een sollicitatiegesprek zijn. Na een half jaar moet je werk op 1 niveau lager accepteren, na een jaar in de WW elke baan.

Ontslag tip 7: Bezig blijven

Ontslagen worden kan 1 van de meest stressvolle gebeurtenissen zijn die een mens kan overkomen. Net zoals bij andere akelige gebeurtenissen als ziekte of scheiding van een geliefde helpt het als je manieren hebt om daarmee om te gaan. Je loopbaancoach kan je hierbij helpen.

Kennismaken?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Ontslag EHBO

    Plaats een reactie


    *