Page content

Zo herken je aankomend Ontslag

Ontslag kun je zien aankomen

Zo herken je aankomend ontslagOntslag valt zelden volkomen onverwacht op een blauwe maandag.

Meestal wordt er al flink beknibbeld op allerlei uitgaven en wordt men vaag over de winstcijfers.

Managers zijn gespannen en hebben amper tijd voor je, druk, druk druk, stess, stress, stress.

Op rookplekken en wordt er nog wel eens gekletst door een manager, ook de koffiedame weet veel!

Hoe zie je ontslag aankomen? Hoe herken je de signalen? Enkele voorbeelden:

 • Er ontstaan meer management lagen, waardoor de afstand naar de directie groter wordt: je kunt minder makkelijk dingen regelen en een promotie kun je wel vergeten!
 • De leiding krijgt het benauwd en wil resultaten zien. Iedereen die hier niet aan voldoet vliegt eruit
 • Je manager handelt gesprekken met jou ongeïnteresseerd af: je bent een nummer geworden.
 • Ineens ben je buitengesloten van cruciale informatie om je werk te doen of om te snappen wat er in je team gebeurt, het leuke werk komt niet meer bij jou
 • Als je leidinggevende en jij niet meer door een deur kunnen, of de werkrelatie is niet zo fijn. Hij of zij rekent je af op vage dingen waar je geen controle over hebt en je bijdrage aan de organisatie krijgt nauwelijks aandacht
 • De top is gewijzigd: nieuwe besturen of directeuren willen dat er een andere wind gaat waaien of verandert naar een meer Amerikaanse hardere manier van aansturen
 • Je wordt overgeslagen bij alle nieuwe ideeën en innovaties in het bedrijf, terwijl jij voorheen altijd als een van de eersten om je mening gevraagd werd
 • Je wordt onderworpen aan een stiptheidsactie: je hoge loyaliteit waaraan nooit getwijfeld werd, wordt ineens nogal op de proef gesteld. Of je wel positief en aardig naar klanten doet over het bedrijf
 • Er worden bezuinigingen aangekondigd of andere functies in het bedrijf worden afgeschaft. Voor je het weet is jouw team aan de beurt!
 • Als je heel goed in je werk bent: wees ook op je hoede als er ontslagen vallen en iedereen tegen je zegt ‘jij bent zo goed, dat overkomt jou toch nooit’!
 • De weg van ontslag is meestal lang en ingrijpend. Bespreek signalen in jouw organisatie met iemand die je vertrouwt. Deel waar je je zorgen over maakt. En kies eieren voor je geld: zolang het etiketje ‘ontslagen’ nog niet op je geplakt is kun je beter een andere baan gaan zoeken. Je staat in je kracht, hebt genoeg energie en de beste kansen zonder al die negativiteit van ontslag.

Kennismaken?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Zo herken je aankomend Ontslag

  Plaats een reactie


  *