Page content

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk. Van uitgeput naar power. Wat maakt de aanpak van LoopbaanRegisseur zo bijzonder bij outplacement?

Bij Outplacement is het slagingspercentage van LoopbaanRegisseur 85%. Daarnaast scoren de trainingen qua klanttevredenheid tussen 8,5 en 9,0. Dat is hoog. Wat is het geheim?

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk.

Casus Outplacement

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk.

Ter introductie van de Casus Outplacement: Outplacement bij LoopbaanRegisseur bestaat uit 5 stappen:

  1. Personal Power: kom in je persoonlijke kracht. Ruim blokkades op, ontdek je levensopdracht, omarm je talenten en je zelfvertrouwen
  2. Professional Power: kom in je professionele kracht. Ruim eventuele blokkades op, ontdek je loopbaankoers, omarm je passie en expertise
  3. Presentation Power: of je introvert of extravert bent, maak een pakkende Elevator Pitch en leer deze presenteren op een authentieke en pakkende manier. De make-over geeft je presentatie een wauw-factor
  4. Promotion Power: Je CV, je LinkedIn profiel en je Facebook profiel is als de etalage van de Bijenkorf. Maak een CV voor bovenop de stapel met uitnodigingen, maak een LinkedIn profiel die uitnodigingen genereert en ontdek verborgen vacatures via Facebook
  5. Working Power: leer netwerkgesprekken en sollicitatiegesprekken te creëren en failproof te solliciteren.

LoopbaanRegisseur is gespecialiseerd in passie en bezieling, zodat je duurzaam met plezier en vervulling naar je werk gaat. Voor meer info klik op Outplacement LoopbaanRegisseur.

Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk.

Situatieschets

Karlijn is een vrouw van 44 jaar. Ze heeft werkervaring bij een IT-bedrijf als Administratief Medewerkster waar haar tweede jaarcontract niet verlengd wordt. Haar werkgever is bereid een outplacementtraject te financieren.

Karlijn maakt een timide indruk. In de groep stelt ze zich erg teruggetrokken op en zegt amper iets. De teint in haar gezicht is wat vaal, ze draagt grijze kleding, als ze wat zegt dan is het amper verstaanbaar.

Stap 1: Personal Power

Bij Karlijn voelde ik dat er energie zit, maar aarzelend. Er is een remming. Ik besluit om heel rustig en in kleine stappen te werk te gaan.

Karlijns Familieopstelling

Karlijn wil weten hoe het komt dat haar energieniveau zo laag is. Ze vertelt over haar ouders. Haar moeder is 10 jaar geleden overleden, had reuma en een zwakke gezondheid. We besluiten om het gezin van herkomst op te stellen om inzage te krijgen in haar innerlijke patronen.

Ze stelt de ouders naast elkaar op met ongeveer een meter afstand tussen hen. Ze stelt de representant van zichzelf op, een meter voor moeder en naar moeder kijkend. Haar jongere broertje stelt ze een meter rechts naast zich op. Ze staan dus opgesteld in een vierkant.

De representant van moeder geeft aan trillende, zwakke benen te hebben en kijkt naar de grond.

Plotseling schiet Karlijn te binnen, dat moeder voor Karlijn een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft gehad en dat ze naar dit kind is vernoemd.

Terwijl Karlijn dit vertelt gaat moeder steeds meer trillen en stort snikkend van verdriet neer op de grond.

Stapje voor stapje gaat Karlijn beseffen, dat haar moeder gedurende het hele leven van Karlijn een gebroken hart heeft gehad.

Door Karlijn naar het overleden kind te noemen, draagt Karlijn het lot van het overleden kind. Alsof het dat overlijden moet goedmaken. Welk leven leeft Karlijn? Haar eigen leven of het leven van haar overleden broer of zus?

Stap 2: Professional Power

Sinds de vorige training snapt Karlijn dat er veel energie is weggelekt naar moeder en naar haar overleden zus of broer.

Karlijn is gezonder gaan eten en gaan sporten en ze heeft beduidend meer energie.

Loopbaanopstelling

Met een loopbaanopstelling ontdek ze haar beroepskoers: “Ik breng kleur in uw administratie”. Karlijn heeft een achtergrond als administratief medewerkster en besluit een opleiding te gaan doen voor grafisch ontwerpster.

Het is voor haar een mooie manier om een punt te zetten achter een leven als grijze muis, tot het oneindige een ander dienend. Ze mag het leven vieren.

Stap 3: Presentation Power

Tijdens deze training leren de cursisten een Elevator Pitch te schrijven die niet uit het hoofd komt, maar uit het hart. Een pitch die pakt!

Ook wordt gewerkt met jezelf leren presenteren voor de spiegel terwijl iedereen kijkt. Zo laten de cursisten de angst achter zich om zich te presenteren aan meerdere mensen.

Dat kan handig zijn, omdat er bij sollicitatiegesprekken soms een commissie voor je zit van 4 of 5 personen.

Stap 4: Promotion Power

Karlijn wilde in de reclamewereld aan de slag: daar waar het bruist van de energie. Een glossy CV is dan een must. Karlijn gaf eerst haar LinkedIn profiel een update. Alle werkervaring benoemde ze redelijk gedetailleerd incl. gedurende de afgelopen 5 jaar enkele behaalde resultaten.

Hierdoor kon ze zich in haar CV beperken tot de hoofdlijn en ze maakte een super mooie glossy CV.

Ook maakte ze een video-CV. Vanaf haar Youtube kanaal heeft ze haar video geüpload naar haar LinkedIn profiel.

Stap 5: Working Power

Karlijn heeft meerdere etentjes georganiseerd, telkens met ongeveer 4 personen.

Zo heeft ze tijdens 2 etentjes haar CV gepresenteerd en veel tips gekregen, die ze weer verwerkt heeft in haar CV. Wat nog veel belangrijker is: de vrienden van Karlijn vonden Karlijn zo enorm opgeknapt, veel meer energie. Ze waren maar al te graag bereid om haar te helpen.

Tijdens nog 2 etentjes heeft ze haar LinkedIn profiel gepresenteerd, tips gevraagd, gekregen en verwerkt voor een nog beter profiel.

Die niet waagt die niet wint dacht Karlijn. Ze heeft elke donderdagmorgen afgesproken met een vriendin en is haar CV bij 3 tot 5 bedrijven gaan aanbieden. Gewoon even naar binnen lopen en vragen of je je CV even aan iemand van P&O mag afgeven.

Vacatures zoeken op internet is tijdrovend , kost veel energie en levert je onzekerheid op. Bij het binnenstappen bij bedrijven werd ze echt gezien. Bij 3 van de 5 bezoeken werd er inderdaad iemand van P&O bij geroepen, een kopje koffie volgde en hoppa je zit in het netwerk van de P&O-er.

Tip: wel daarna de P&O-er even uitnodigen op LinkedIn.

Hoera een baan

Na twee maanden was het bingo. Karlijn werd gebeld door een P&O-er, uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en ze werd aangenomen.

Meer energie, een innerlijke make-over, een uiterlijke make-over, een superleuke baan in een swingende organisatie en een nieuw, energieker leven. Dat zijn de opbrengsten van dit traject voor Karlijn.

Terugblik

Ik heb de indruk, dat de kandidaat bij overspannenheid of burn-out ver weg zit van diens levensopdracht. Dan ben je jezelf en je energie kwijt. In de Personal power ontdekken deelnemers hun missie; hun levensopdracht. Het is opmerkelijk hoe snel dan de energie weer toeneemt.

In deze casus is Karlijn vernoemd naar haar overleden zusje. Er is een kans, dat Karlijn daardoor het lot meedroeg van het overleden zusje. Karlijn heeft dit lot mede gedragen en heeft het terug gegeven aan Karlijn. Daardoor kan levensenergie Karlijn zelf weer bereiken.

Vaak ligt de levensopdracht verscholen onder een diepe pijn. Voor veel mensen lijkt het moeilijk om voorbij de pijn te komen, ze blijven erin hangen.

Als ze hun levensopdracht eenmaal snappen, dan gaan er heel veel kwartjes vallen. Dan snappen ze waar allerlei gebeurtenissen in het leven goed voor zijn geweest. Ze zijn dan in staat om de gebeurtenissen te dragen in plaats van deze als een last op de schouders mee te torsen.

De beroepsopdracht, de beroeping, de loopbaankoers ligt meestal in het logische verlengde van de levensopdracht. Deze casus laat dat goed zien.

Kennismaken met Casus Outplacement?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle aanpak van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Elke BoostCamp komt een kandidaat vertellen over de trainingen hoe hij of zij de droombaan heeft verovoverd.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Casus Outplacement: van Grijze muis naar Kleurrijk

Plaats een reactie


*