Page content

Outplacement kosten aftrekbaar van de Belasting?

Outplacement kosten aftrekbaar van de Belasting?

Zijn Outplacement kosten aftrekbaar van de belasting? Ja, tot en met 2017 zijn voor particulieren de kosten van outplacement aftrekbaar van de belasting.

Het criterium voor de belastingdienst is dat datgene wat je wilt aftrekken als kostenpost verband houdt met inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Zijn Outplacement kosten aftrekbaar?

Outplacement kosten aftrekbaar

Zijn Outplacement kosten aftrekbaar?

Als particulier, werkgever en ondernemer kun je de kosten voor loopbaanadvies en outplacement aftrekken van de belasting (incl. BTW), als er sprake is van een leertraject, waar je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht.

Van de kosten die je opvoert, kun je 30% tot 50% terugkrijgen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Zijn Outplacement kosten aftrekbaar?

Er is een drempel van minimaal € 250,- inclusief BTW. Het programma voor loopbaanbegeleiding of outplacement is aftrekbaar, maar de reiskosten niet.

Eventuele kosten voor overnachting en catering zijn ook niet aftrekbaar. Verder is er een maximum van € 15.000,-. Vanzelfsprekend heb je wel een officiële nota nodig.

Tekst Belastingdienst

Klik hier voor de tekst op de website van de Belastingdienst.

Toelichting Kluwer Belastinggids 2013

“Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaan-begeleiding onder voorwaarden aftrekbaar.

Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de BTW voor de inkomsten belasting als studiekosten aftrekken.

Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en dat met het oog op verwerven van inkomen. 

Van belang is ook dat de studie of opleiding plaatsvindt in het kader van een leertraject. Daarvan is sprake als het verwerven van kennis plaatsvindt onder enige loopbaanbegeleiding of toezicht van een derde.”

Loopbaan BoostCamp

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Outplacement kosten aftrekbaar van de Belasting?

Plaats een reactie


*