Page content

Google jezelf

Google jezelf

Google jezelf: Wanneer heb jij voor het laatst jezelf gegoogeld? Welke info wordt er www.over-jou gepresenteerd? Wat je nu leest, dat leest een P&O-er ook!

Google je jezelf wel eens? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je dat eens gaat doen. Je potentiële werkgever doet dat namelijk ook. Met wat je over jou op google ziet val je op of val je af!

Google jezelf

Google jezelf

Google jezelf

Is er helemaal niets over je te vinden, dan denken ze dat je niet met je tijd meegaat en heb je een probleem.

Is er kritiek over te vinden of uit je je negatief op Facebook of LinkedIn, dan heb je een nog groter probleem.

Foto’s tijdens een avondje stappen zijn op dat moment reuze grappig, maar tijdens het solliciteren zijn ze fataal.

Google jezelf

Tegenwoordig zitten we digitaal overal. Op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+ en Instagram. Dat is allemaal erg sociaal en leuk, maar we realiseren ons vaak niet wat er allemaal online komt te staan.

LinkedIn fungeert als je digitale Curriculum Vitae, je kunt met bijna heel werkend Nederland in contact komen en het genereert vacatures en uitnodigingen.

Met Facebook blijf je in contact met vrienden en familie, maar wat we vaak vergeten is dat het hier eigenlijk gewoon om commerciële doeleinden gaat.

Google jezelf maar eens en je zult zien dat al jouw sociale profielen plus foto’s op de eerste pagina verschijnen.

Google vindt al jouw Foto’s

‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ wordt wel eens gezegd. Tegenwoordig maken we overal foto’s van en delen die via onze sociale netwerken.

Ook zie je wekelijks, zo niet dagelijks, foto’s van jezelf voorbijkomen op andermans profielen.

Pas op met wat er online van je verschijnt, niet alle foto’s zijn geschikt om jezelf te presenteren!

Google ziet alles

Je kunt privacy aanpassen, verwijderen of untaggen wat je wilt, maar sporen die eenmaal op het internet staan zijn vaak moeilijk uit te wissen. Google weet en ziet alles. Dat is niet zo leuk voor jezelf, maar wel erg vermakelijk voor je (potentiële) werkgever.

Pas dus op met negatieve uitspraken, dronken foto’s en überhaupt het teveel aan informatie weggeven over jezelf op het internet. Google kan je carrière breken maar ook maken.

Handiger gebruik maken van Internet?

Wil je handiger gebruik maken van internet? Makkelijker en sneller gevonden worden door recruiters en P&O-ers? Vaker via LinkedIn uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Google jezelf

    Plaats een reactie


    *