Page content

Investeer in je Uiterlijk

Investeer in je Uiterlijk

Investeer in je uiterlijk. Als je meer investeert in je mobieltje dan in je loopbaan, ben je verkeerd om bezig. Eerst investeren, dan terugverdienen.

Even naar de kapper, een sollicitatie outfit en een paar nieuwe schoenen kan een waardevolle investering in je loopbaan zijn. Als je per maand € 100,- meer verdient dan nu, heb je je investering er al dubbel en dwars uit.

Investeer in je uiterlijkInvesteer in je Uiterlijk

Investeer in je uiterlijk

Onderzoek wijst uit dat mensen in één tiende van een seconde op basis van uiterlijk bepalen of iemand betrouwbaar is. Veel managers bepalen bij binnenkomst al of je kans maakt of niet, dit vaak al voordat je jezelf kunt presenteren en een hand kunt geven. De rest van het gesprek zal bestaan uit het zoeken naar bevestiging van deze eerste indruk.

Uiterlijk speelt dus een cruciale rol in het eerste contact. Een paar ongepoetste schoenen kan je al de das omdoen. Dit klinkt misschien allemaal wat oppervlakkig, maar een verzorgd uiterlijk geeft je een streepje voor.

Investeer in je uiterlijk

Jezelf presenteren vraagt om wat aandacht. Niet alleen betreffende die eerste indruk, ook vanwege je houding en zelfvertrouwen. Wedden dat jij je zelfverzekerder voelt in een goed gekozen outfit? Hierdoor ga je rechtop zitten en misschien praat je zelfs netter.

Een goed passende outfit, in kleuren en een stijl die goed bij je staan, laat je stralen en geeft je power!

Jezelf Onderscheiden

Jezelf presenteren is jezelf onderscheiden. Bedenk wat je wilt uitstralen en pas daar je kleding op aan.

Zorg dat je jouw kansen benut, sta wat langer voor je kledingkast en schaf eventueel nieuwe sollicitatiekleding aan.

Als je solliciteert in de bouw, dan kun je gewoon een spijkerbroek en T-shirt aantrekken, maar een nieuwe, donkere spijkerbroek met net overhemd staat echt beter.

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Investeer een paar tientjes 

Investeer een paar tientjes in je loopbaan met de Loopbaan BoostCamp. Meer rendement voor een paar tientjes zul je nooit meer krijgen.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Klik op Loopbaan BoostCamp en kijk of er nog tickets zijn.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Investeer in je Uiterlijk

Plaats een reactie


*