Page content

Profiel van de ZZP-er

Zelfstandig Zonder Personeel

Profiel van de ZZPerOp een mooie dag bedenk je dat je ZZP’er wilt worden. ZZP staat voor Zelfstandig Zonder Personeel.

Dit betekent dat iemand die ZZP’er wordt gewoon als privépersoon een bedrijf start en ondernemer wordt.

ZZP’ers kiezen er bewust voor om het niet uit te bouwen tot een groots bedrijf met veel personeel.

Ze houden alles het liefste in eigen hand: meer controle, meer vrijheid, meer geld.

Drijfveer ZZP’er

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste drijfveer om ZZP’er te worden de drang naar vrijheid is. Het volop met je vak bezig zijn zonder daarbij afhankelijk te zijn van een bedrijf met allemaal regeltjes is ook een belangrijke reden.

Wat meestal niet de drijfveer is, is om een eigen bedrijf te starten om meer geld te verdienen. Al kan dit natuurlijk wel een prettig gevolg van succesvol ondernemen zijn.

Over ZZP en kenmerken van een ZZP’er

Vanuit ieder vak ontstaan er jaarlijks ZZP’ers met een verschillende invalshoek; circa 100.000 mensen starten met een eigen bedrijf. Veelal heeft een startende ZZP’er een ruime tot zeer ruime werkervaring bij verschillende bedrijven opgedaan.

ZZP kun je in twee groepen onderverdelen: de grootste groep start vanuit een loondienstverband een eigen bedrijf omdat ze vinden dat ze een aantal zaken zelf veel beter kunnen. De tweede groep die kiest voor ZZP start vaak vanuit een uitkeringssituatie, omdat vakmensen niet thuis willen gaan zitten en graag zichzelf in hun eigen inkomen willen voorzien.

Wat kan een ZZP’er?

Ondernemersgeest, vakkennis, durf en doorzettingsvermogen. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor een startende ZZP’er. Omdat je alle zekerheden laat varen is durf misschien nog wel de allerbelangrijkste. Je gaat voor eigen rekening en risico handelen, want geen werk betekent geen inkomen. Doorzettingsvermogen is een must omdat het niet altijd mee zal zitten. In goede en slechte tijden maakt een beetje doorzettingsvermogen het een stuk prettiger.

Het heeft geen enkele zin om te starten als ZZP’er zonder vakkennis. Als je product of dienst die je gaat bieden geen kwaliteit heeft dan val je al snel door de mand bij opdrachtgevers. Ondernemersgeest tenslotte, is veelal aangeboren maar ook best een beetje te leren. Je moet het gevoel voor ondernemen ontwikkelen. Nu moet je alles zelf regelen: klanten binnenhalen, prijzen vaststellen, administratie et cetera.

Hoe word ik ZZP’er?

Dat is eigenlijk uiterst simpel: je gaat naar de Kamer van Koophandel, laat je inschrijven en 10 minuten later ben je ZZP’er. Maar er komt meer bij kijken. Meer informatie over ZZP vind je op de loopbaanregisseur.nl/over-ZZP

In 5 Stappen naar € 50.000,- Omzet

Wil jij naar € 50.000,- omzet? Dat kan in 5 stappen:

 1. Ontdek je persoonlijke missie
 2. Ontdek je professionele missie
 3. Leer presenteren
 4. Word een klantenmagneet
 5. Doen.

Meer hierover lees je op In 5 Stappen naar € 50.000,-.

Kennismaken met Ondernemerschap?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Profiel van de ZZP-er

  Plaats een reactie


  *