Page content

Maak Solliciteren Leuk: The Basics

Maak Solliciteren Leuk: The Basics

Maak Solliciteren Leuk! Saaie mensen vinden solliciteren saai, leuke mensen vinden solliciteren leuk. Zo maak je Solliciteren minder spannend & veel leuker.

Bij het solliciteren is je mindset het allerbelangrijkste. Neem even de tijd om stil te staan bij jouw innerlijke overtuigingen. Wat roept solliciteren bij jou op? Twijfel, angst, boosheid of een gevoel van hoera, nieuwe ronde is nieuwe kansen?

Maak Solliciteren Leuk

Solliciteren Leuk

Maak Solliciteren Leuk

Veel mensen vinden Solliciteren eng en zenuwslopend. Je speurt het internet af naar leuke bedrijven en vacatures die bij je passen. Vervolgens schrijf je een curriculum vitae plus motivatiebrief en doe je er alles aan om in de smaak te vallen.

Vaak krijg je zo’n standaard bedankt-voor-de-moeite brief terug en blijkt dat je een van de honderden sollicitanten was. Met een paar weken of maanden ga je twijfelen aan jezelf, je gaat met steeds minder zelfvertrouwen achter je computer zitten en je verliest steeds een stukje hoop op een leuke baan.

Maak Solliciteren Leuk

Focus eerst eens op jezelf en ontdek waar jij goed in bent. Dit zie je vaak niet meer omdat je er al aan gewend bent geraakt. Onderstaande oefeningen kunnen je daarbij helpen:

Maak een lijst van de leukste dingen die je in de afgelopen week of in je carrière tot nu toe hebt gedaan. Wat waren de leukste telefoontjes? Welke complimentjes kun je je nog steeds herinneren? In welke omgevingen voelde je je het meest op je gemak? Binnen of buiten?

Schrijf eens op wat je op je ideale dag zou doen. Of hoe je ideale week eruit zou zien. Aarzel niet om te beginnen met een beetje uitslapen of met een interessant boek lezen. Misschien ben je een avond-artiest of een ras-onderzoeker. Schrijf echt de meest fantastische dag op die je je kunt voorstellen.

Hoe maak je solliciteren leuk?

Schakel hulp in. Vraag je familie en beste vrienden wat ze goed of bijzonder aan je vinden. Ja, doodeng. Maar ze zullen het alleen maar leuk vinden om te doen. Dat zou jij toch ook hebben bij je beste vriend(in)?

Kijk naar dat wat je graag af zou willen leren. Het vertelt je waar je goed in bent. Kun je je mond niet houden? Je bent een geboren spreker. Geen geduld? Je kunt als geen ander snelheid en beweging creëren.

Doe wat JIJ wilt doen

Je hoeft echt niet te wachten op een vraag voordat je mag beginnen met doen wat je leuk vindt. Het begint nu al!

Je creëert vanzelf de vraag door te laten zien dat je het antwoord hebt of bent. Doordat je gaat doen wat je wilt doen, gaan mensen jou en je kwaliteiten herkennen. En zullen ze ontdekken dat ze je eigenlijk al lang nodig hadden of ze zullen aan je denken wanneer er een klus of baan vrij komt, waarin ze iemand met jouw kwaliteiten zoeken.

Maak solliciteren leuk: Praktische Voorbeelden

Vind je het leuk om evenementen te organiseren? Begin nu al met het verzamelen van leuke ideeën, verrassende performances, vormgeving-voorbeelden, etc. Maak bijvoorbeeld een ideeënboek (je toekomstig portfolio bij acquisitie en sollicitatiegesprekken).

Wil je graag onderzoeker worden rondom een bepaald onderwerp? Wacht niet langer en ga aan de slag met interviews en het lezen van artikelen. Verzamel je bevindingen in de vorm die jij het leukste vindt (blog, boek, plakboek, etc.).

Geef jezelf een peptalk voor je gaat solliciteren

Negatieve mensen trekken negatieve mensen aan en positieve mensen trekken positieve mensen aan. Een positieve mindset is bij het solliciteren het halve werk.

Zorg er voor, dat je je de dag voor het sollicitatiegesprek positief oplaadt. Geen tandarts, geen vervelende onderwerpen aansnijden, dompel jezelf in een positief dompelbad. Een dagje sauna kan enorm helpen.

Een positieve en gezellige avond, met een goed gevoel inslapen en wakker worden is ook belangrijk. Maak een to-do lijstje, zodat je de volgende dag meteen weet wat je moet doen. dat geeft rust en positiviteit.

Solliciteren leuker maken in één weekeinde?

Als je energie nodig hebt, inspiratie, eye-openers, positieve energie, een boost, dan nodig ik je van harte uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Maak Solliciteren Leuk: The Basics

Plaats een reactie


*