Page content

Solliciteren met een Bite

Solliciteren met een Bite

Solliciteren is op dit moment je tanden erin zetten. Veel werkzoekenden en weinig vacatures geeft het effect van veel haaien met een stuk vlees in één aquarium.

Als je wacht op vacaturesites, dan weet je nu al dat je één van de 250 haaien bent die aast op hetzelfde stuk vlees. Je plaatst jezelf dan in een hopeloze concurrentiepositie, waarbij je alle macht weggeeft.

Vandaag ontving ik mails van 3 kandidaten die ik begeleid naar hun droombaan. Lees onderstaand hun successen.

Edwin

Edwin is 35 jaar en heeft een achtergrond in de metaal en de verkoop binnendienst. Door te netwerken heeft hij zijn loopbaankoers ontdekt; dat wat écht zijn ding is. Het grappige is dat anderen het al voelden, alleen hij nog niet. Deze mails ontving ik van Edwin:

Goedemorgen medecursisten,

Het onderstaande wil ik even met jullie delen. Door zo mijzelf te zijn en dit te durven delen met iemand die je net kent, wat ik daar voor terug krijg geeft mij een bijzonder gevoel. Dit had ik een halfjaar geleden nooit gedaan, dus dit is mijn succes van de dag! en de dag is nog maar net begonnen……..  Groeten Edwin

Beste Edwin,

Wie op de wind blijft letten, zal niet zaaien. Wie naar de wolken blijft kijken zal niet oogsten. Zaai het zaad in de morgen en trek de hand in de avond niet terug. Je weet immers niet of dit zal slagen of niet, dat het allebei goed zal zijn. Eddy

Beste Eddy,

Ons gesprek donderdag gaf mij even een akelig gevoel, een gevoel van was ik hier maar niet heen gereden. Maar ook een gevoel van realiteit, ik moet een keuze maken. En dan stuur je mij ook nog naar een collega van je waar ik enthousiast moest vertellen hoe graag ik leraar wilde worden, wat nog niet zo voelde want die keuze had ik nog steeds niet kunnen maken. Maar het niet doen kon ik ook niet, wil ik het dan toch ?…….

Achteraf heb je mij enorm geholpen een stap voorwaarts laten zetten, ik moest over een drempel heen. Na mijn gesprek met Kramer heeft deze middag de rest van de dag een enorme impact op mij gehad, ik zat in mijn hoofd in mijn gevoel… het liet mij niet meer los.

`s-Avonds na een fietstocht van 87 km, zat ik op de bank, het liet mij n iet los. Maar ineens voelde het goed…… alle puzzelstukjes van het afgelopen half jaar vielen samen, de lucht klaarde ….en kreeg het gevoel van dit is mijn Beroeping !!! Het moet gewoon zo zijn als het is gegaan, dit was de weg die ik moest bewandelen om tot mijn besluit te komen.

Ik ga me oriënteren op een opleiding tot docent. Als er een vacature op jullie school ontstaat, dan houd ik me warm aanbevolen. Eddy BEDANKT !!!!! Groeten Edwin

Louis

Louis is 40 jaar en heeft veel ervaring als Laborant. Tijdens het outplacementtraject ontdekte hij dat hij een mensen mens is. Hij zoekt een baan in de medische wereld, waarbij hij omgaat met veel mensen.

Goedemorgen mede sollicitanten,

Loslaten is mijn nieuwe houvast (dagelijkse gedachte).  Ben gisteravond voor 2de gesprek bij de Brandweer geweest en ben zeer verheugd om jullie te vertellen dat ik deelgenoot ben van het Franeker brandweerteam!!!!!

Korte geschiedenis: mijn vader was brandweerman en het was zijn lust en leven! en was de grote aanjager binnen het korps Dokkum.Nu wil het toeval dat zaterdag de grote brandweer Rally in Dokkum wordt georganiseerd (toeval is wat je toe valt) en ze hebben me gevraagd of ik mee ga: NATUURLIJK!Zal emotioneel best pittig worden met een lach en een traan, prachtig, want ik ben er als kleine jongen mee opgegroeid.

Ben druk aan het netwerken binnen de ziekenhuis wereld. Gisteravond laat kreeg ik een mail van een contactpersoon binnen het ziekenhuis in Leeuwarden dat ik mee mag lopen op afdeling anesthesie. Heb 8 weken geleden een netwerkgesprek met hem gevoerd en daarna niets meer gehoord. Dat had ik echt niet meer verwacht! *heberzinin.nl*

Refererend aan Edwin: heb me in al mijn openheid én kracht laten zien aan de sollicitatiecommissie van de brandweer en dat hebben ze erg gewaardeerd (dat gaven ze me terug gisteravond). Iedereen een fijne dag. Louis

Jeroen

Jeroen is 41 jaar en heeft veel ervaring als Account Manager voor grote klanten in de Automotive branche. Hij zoekt een baan als Account Manager, waarbij hij projecten mag opzetten. Juist omdat hij in de sales werkt, heeft hij zijn CV op dik papier geprint, bezoekt werkgevers door gewoon op de organisatie af te stappen om zijn CV aan P&O af te geven.

Ook goedemorgen mede netwerkers,

Zojuist kreeg ik per mail een afwijzing op een open sollicitatie. Op dit moment geen mogelijkheden en ze wensten mij veel succes met mijn verdere sollicitaties. Nog maar even bellen of ik niet in portefeuille blijf voor eventuele toekomstige functies. 

Mijn succes van de dag: Ik heb wederom een uitnodiging voor een gesprek. Het betreft een sollicitatie op de functie van account manager die ik op de internetsite van het bedrijf (R.) aantrof. Volgende week dinsdagmorgen heb ik het gesprek. Als ik doorga naar de 2de ronde is dit gesprek de vrijdag daarop. Dus met een beetje geluk volgende week 4 gesprekken! Ik ga d’r voor!

Het binnenstappen van bedrijven begint dus echt te werken. Ook het bellen voordat ik een (open-) sollicitatiebrief stuur is belangrijk. Wat ik nu anders doe dan voorheen is het creëren van contactmomenten om mezelf even onder de aandacht te brengen. Kan ik elke sollicitant aanbevelen!

Fijne dag allemaal! Jeroen.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Solliciteren met een Bite

    Plaats een reactie


    *