Page content

Solliciteren naast je Vaste Baan: Jij of je Baan eraan?

Durf jij te solliciteren met een vaste baan? Zo verklein je de risico’s!

Horen Zien ZwijgenWeinig tijd toch wil je solliciteren. Vertel je je baas dat je wat anders zoekt? Durf jij te netwerken ook al is het een kleine wereld?

De beste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan is natuurlijk op het moment dat je nog werk hebt. Helaas wijst de praktijk uit dat dat nog helemaal niet zo gemakkelijk is.

Solliciteren naast je vaste baan betekent vaak dat je tijdgebrek hebt en voor elke sollicitatie een nieuwe reden voor je afwezigheid moet bedenken.

Keuzes maken tijdens Solliciteren

Solliciteren kost tijd, veel tijd. En om tijd vrij te maken naast je vaste baan is niet altijd even gemakkelijk. Toch ontkom je hier niet aan wanneer je op zoek wilt gaan naar een andere baan. Je zult er tijd en energie in moeten steken.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je vakantiedagen te spreiden over een langere periode, zodat je wekelijks een dagdeel hebt om met je sollicitaties bezig te zijn. Ook kun je er voor kiezen om je privé activiteiten te beperken, zet je sociale verplichtingen op een lager pitje en stel vrijwilligerswerk even uit totdat je weer ruimte in je agenda hebt. Het is belangrijk om goede keuzes te maken waar je solliciteert naast je vaste baan. Je kunt namelijk niet alles tegelijk.

Geen Smoesjes

Een ene keer verzin je de reden dat je naar de dokter moet, dan weer naar de tandarts, terwijl je eigenlijk gaat solliciteren. Probeer deze smoezen te vermijden, komt men erachter dan is het gedaan met je geloofwaardigheid.

Beter is het om te zeggen dat je een privé kwestie moet afhandelen en geef geen reden op, laat het volstaan met te zeggen dat je later komt.

Solliciteren naast je Vaste Baan: je Werkgever inlichten?

Het is vaak geen verstandige keuze om je werkgever te zeggen dat je bij een ander bedrijf gaat solliciteren. Je loopt hiermee het risico dat je kansen en mogelijkheden drastisch ingeperkt gaan worden. Al geldt dit niet voor alle bedrijven.

Er bestaan werkgevers die je juist stimuleren in je loopbaan of dit nu binnen of buiten het bedrijf is. In dat geval kun je gewoon eerlijk zijn over je sollicitaties naast je vaste baan. Misschien biedt je huidige bedrijf je hierdoor wel een betere functie omdat je ze niet willen verliezen.

Kogel door de Kerk

Als je je al een poos verveelt in je baan of als er sprake is van (sluimerende) conflicten, dan kun je op een punt komen dat je eigenlijk niets meer te verliezen hebt. Als je verder gaat op deze manier, dan kun je overspannen worden of in een burn-out terecht komen.

In dat geval kun je beter aansturen op ontslag met wederzijds goedvinden. Zorg wel voor behoud van WW en vergoeding voor een outplacementtraject, zodat je ondersteuning krijgt bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan.

Kennismaken en Solliciteren Leuk maken?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Solliciteren naast je Vaste Baan: Jij of je Baan eraan?

Plaats een reactie


*