Page content

Solliciteren via de Webcam

Webcam steeds gewoner bij Solliciteren, ook in Nederland?

Solliciteren met WebcamMeer en meer sollicitanten gebruiken een Video-CV om zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Ook bedrijven beginnen de voordelen van het gebruik van video in een sollicitatieprocedure te zien.

Maar dan met een webcam, gewoon via de computer met internet, webcam en in de sollicitant zijn of haar eigen omgeving. Veel persoonlijker toch?

Wat? Solliciteren via een Webcam?

In de Verenigde Staten wordt door 42% van de bedrijven video in het sollicitatieproces gebruikt. Nederland zal zeker deze Amerikaanse trend gaan volgen. Zo weten bedrijven gelijk met wie ze te maken hebben en ook de sollicitant heeft het contactpersoon van het bedrijf al een keer gezien.

Naast veel tijdbesparing voor beide weet je ook dat wanneer je na zo’n video gesprek wordt uitgenodigd, het bedrijf al daadwerkelijk in je geïnteresseerd is.

Motivatiebrief en CV niet meer nodig door Webcam?

In het solliciteren via de webcam proces doorloop je online een aantal stappen wanneer je reageert op een vacature. Je uploadt je CV, vult wat persoonsgegevens in en het proces kan beginnen. Allereerst krijg je instructies over de belichting en positionering van jouw webcam, daarna mag je je elevator pitch oefenen.

Wanneer je er klaar voor bent dan beantwoord je een aantal vragen via je webcam die het bedrijf heeft opgegeven. Erg gemakkelijk: geen motivatiebrief meer schrijven maar gewoon voor de webcam zitten. Je krijg de kans om de eerst beantwoorde vragen opnieuw op te nemen gezien je eerst nog geen live verbinding hebt met het bedrijf.

Solliciteren via de Webcam in Nederland

Over enkele jaren zal solliciteren via de webcam ook in Nederland de nieuwe standaard op het gebied van online solliciteren worden. Grote kans dat je hier in de toekomst mee in aanraking komt, aangezien je vast nog wel eens gaat solliciteren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van  loopbaanregisseur door te klikken op Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied en ontvang exclusieve tips & tricks uit de eerste hand.

Kennismaken en optimaal leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

    Comment Section

    0 reacties op “Solliciteren via de Webcam

    Plaats een reactie


    *