Page content

Welke Vragen kun je als Sollicitant wél Stellen?

Veel vragen zijn voor een Sollicitant no-go, wat kun je wél vragen?

Wat kun je als sollicitant wel vragenHet stellen van vragen tijdens een sollicitatiegesprek is essentieel wanneer je aan de nieuwe potentiële werkgever wilt laten zien dat je geïnteresseerd bent in deze baan.

Daarnaast ben je natuurlijk erg nieuwsgierig naar alle in’s en out’s van deze nieuwe baan.

Ook wil de nieuwe werkgever graag dat de solliciterende kandidaat zichzelf voldoende informeert om zelf de beslissing te kunnen nemen als de baan aan hem of haar wordt aangeboden.

Stel goede vragen tijdens de sollicitatie

Bij een sollicitatiegesprek kun je veel dingen verknallen, maar de ergste fout maak je als je geen goed doordachte vragen kunt stellen op het moment dat je daar de gelegenheid toe krijgt.

Dit is een echte kans voor de kandidaat om zijn beste beentje voor te zetten en zich positief te onderscheiden van de andere sollicitanten. Om je te onderscheiden van de andere sollicitanten zijn de vragen die je stelt en de manier waarop je die stelt even belangrijk als de vragen die aan jou worden gesteld.

Bereid je dus altijd goed voor.

Het stellen van vragen vormt een uitstekende manier om je kennis van zaken en je kwaliteiten te demonstreren. De vragen die je formuleert, geven aan hoe diepgaand je kennis van zaken is en hoe intelligent je bent.

Door vragen te stellen ben je ook in staat op een soepel lopend gesprek te voeren en een goede verstandhouding op te bouwen.

Functies met meer niveau vragen om vragen met meer niveau

Hoe hoger de functie is waarnaar je solliciteert, des te belangrijker is het om complexe en lastige vragen te stellen. Bij de beoordeling door de personeelsmanager tellen jouw eigen vragen even zwaar mee als de antwoorden die jij geeft op zijn vragen.

Als de vragen die jij stelt niet voldoende gedetailleerd zijn en weinig diepgang hebben, toon je hiermee een gebrek aan initiatieven en leiderschapskwaliteiten die voor deze leidinggevende functie vereist zijn.

Voorbeelden van vragen die je kunt stellen tijdens het sollicitatiegesprek:

• Hoe is de samenstelling van het team wat betreft opgebouwde ervaring?
• Welke doelstellingen beschouwt het bedrijf als meest belangrijk en wat voor bijdrage verwacht men dat ik daaraan ga leveren?
• Wat voor processen zijn er beschikbaar om een goede samenwerking te garanderen?
• Welke toegevoegde waarde zou ik volgens u kunnen hebben?
• Wat zijn de belangrijkste zaken waarbij ik kan assisteren tijdens de eerste 3 maanden van mijn aanstelling?
• Hebt u misschien vragen of twijfels over mijn geschiktheid voor deze taak?
• Als mensen dit bedrijf verlaten, om welke redenen gebeurt dat en waar gaan zij meestal naar toe?
• Wat ziet u in mij?
• Wat zijn mijn sterkste kanten en wat zijn mijn mogelijke zwakke plekken.
• Zijn er twijfels die ik uit de weg moet ruimen om een top kandidaat te kunnen zijn?

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Welke Vragen kun je als Sollicitant wél Stellen?

    Plaats een reactie


    *