Page content

Talenten laten Passie zien

Talenten laten Passie zien

Talenten laten passie zien. Als je niet werkt met je talenten, dan is je werk een moetje. Dodelijk saai. Als je werkt met je talenten, dan is werk feest!

Mensen die plezier in hun werk hebben of enthousiast een hobby uitoefenen zijn vaak met hun talent bezig. Talent laat jouw passie zien.

Talenten laten Passie zien

Talenten laten Passie zien

Talenten laten Passie zien

Het mooie bij kinderen is dat je al kunt zien waar ze goed in zijn. Dat komt omdat hun talenten zichtbaar zijn. Onbevangen doet een kind waar hij goed in is en, sterker nog, meestal gaat het onbewust en met plezier.

Een kind dat al op jonge leeftijd bezig is met kleurplaten en tekeningen geeft al snel het beeld van creativiteit. Een kind dat voor het spelen gaat eerst de kat uit de boom kijkt, om vervolgens precies te weten wat hij wil gaan doen, lijkt al snel iemand te zijn die kan analyseren en daar naar kan handelen.

Talenten laten Passie zien

Misschien vind je het zelf plezierig om te vertellen wat jij zoal doet. Het kan maar zo zijn dat je dan – onbewust – over je talent spreekt.

Zo kun je zelf ook teruggaan in de tijd en nadenken over wat jij als kind fijn vond om te doen. Dan kunnen talenten zichtbaar worden.

Een kind is onbevangen en laat zich niet beperken door kaders of door meningen van anderen. Dat is het meest zuivere in de mens en dat is ook het innerlijke gevoel dat je terugbrengt bij wie en wat je bent. Je talent is zo persoonlijk, jij kunt dat voor jezelf naar boven halen.

Talent is overal

Overal om je heen zijn mensen die hun talent laten werken. Helaas beseffen veel niet dat dit zo bijzonder is. Want als je jouw eigen talent herkent, kun je daar ook trots op zijn. Het herkennen van een talent bij een ander lukt soms zomaar. Misschien herken je het volgende.

“Op een verjaardag die ik onlangs bezocht viel het me op dat er weinig mensen waren die ik eerder had gesproken. Veel mensen die ik niet kende, maar die mij ook niet kenden. Ik vroeg me af of dit voor mij dan wel een leuke verjaardag zou worden. Wil ik mensen leren kennen of wil ik mensen mij laten kennen.

Op een gegeven moment raakte ik met iemand in gesprek die al jaren haar tijd besteedde aan het opvoeden van de kinderen en na het ‘uitvliegen’ van de kinderen meer invulling aan het leven wilde geven. Ze kwam terecht bij een schilder workshop en kwam er achter dat ze het schilderen wel erg leuk vond.

Ze schildert inmiddels een aantal jaren en heeft met haar schilderijen verschillende keren geëxposeerd.

Ze verkocht enthousiast haar schilderijen en wist gemakkelijk opdrachten binnen te halen. Ik zag aan haar ogen dat ze trots was op wat ze had bereikt. Geen opleiding of begeleiding, maar puur vanuit het gevoel. Hier zag ik iemand die haar talent had ontdekt en daar enthousiast over vertelde.”

Talenten laten Passie zien

Wellicht herken je dit zelf ook. Mensen die enthousiast verhalen vertellen over wat ze allemaal wel niet doen. Natuurlijk zijn er veel ‘bla-bla’ verhalen bij. Toch kun je onderscheid maken wat echte talenten van mensen zijn.

Misschien vind je het zelf plezierig om te vertellen wat jij zoal doet. Het kan maar zo zijn dat je dan – onbewust – over je talent spreekt.

Mensen die plezier in hun werk hebben of enthousiast een hobby uitoefenen zijn vaak met hun talent bezig. Talent laat jouw passie zien.

Hoe spreekt Passie door jouw Talenten?

Passie is energie en energie moet stromen. Meestal stroomt energie het beste, als je met andere mensen in gesprek bent.

Vertel dat je een reis aan het maken bent door je loopbaan, opzoek naar je passies en talenten. Vraag of de ander daar even tijd voor wil vrijmaken bij een kopje koffie, bij een borrel of met een etentje.

Begin gewoon te vertellen. Welke momenten in je loopbaan vond jet vervelendst? Maak daarna de switch naar de momenten die je super leuk vond.

Van Passief naar Passie

Als je eerst begint met een vervelende baan, dan wil je vanzelf naar een leuke ervaring. Houd dus deze volgorde aan.

Bespreek met de ander wat er not voor zorgde dat de energie stokte. Wat is je anti-passie? Wat zijn je anti-talenten?

Bespreek met de ander wat het nou precies maakte dat de passie, dat de energie zo rijkelijk stroomde. Welke talenten van jou werden daarvoor optimaal benut?

Welke Talenten laten Passie zien in jouw Loopbaan?

Als je in één weekeinde wilt ontdekken welke talenten passie laten zien in jouw loopbaan, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Talenten laten Passie zien

    Plaats een reactie


    *