Page content

Creëer een Waardevolle Loopbaan

Creëer een Waardevolle Loopbaan

Creëer een waardevolle loopbaan? Hoe? Wat is waarde? Je talenten? je know-how? Je ervaring? Je salaris? Hoe word je meer waard op de arbeidsmarkt?

Op dit moment lijken veel dingen waardeloos: de arbeidsmarkt, de huizenmarkt, de automarkt, het zit allemaal redelijk op slot. Hoe daarmee om te gaan?

Dit artikel gaat over de recessie in Nederland en wat de sleutel is om nu een leven en een baan vol met waarde en overvloed te creëren.

Creëer een waardevolle loopbaan

Hoe creëer je een waardevolle loopbaan?

Creëer een waardevolle loopbaan

Hoe geld waardeloos werd

Tot de recessie kon je binnen redelijke marges bijna alles kopen wat je wilde. Sparen, ja uuuuh … u zei ?!?!?!?! Nee doe niet zo gek man, we gaan gewoon lenen. Ooooh we hebben zo’n mooi huis gezien, echt een plaatje! Alleen die keuken, ja zeg, die keuken die kan dus echt niet meer, die is al 15 jaar oud en compleet outdated.

Ja en als we dan toch gaan verbouwen, dan doen we gelijk een nieuwe badkamer erin. Na de verbouwing zijn we natuurlijk zo uitgeput, dus om de boel weer op te laden doen we een break van 3 weken naar The Carribean. Ach weet je, even een doodlopend leninkje erbij, want ja die oude TV in ons prachtige nieuwe huis, ja zeg nou zelf, da’s toch geen gezicht … dat wordt een mooie flatscreen.

Hoe meer minder werd

Een gepensioneerde bankier kon het op de radio heel mooi vertellen. Tot 40 jaar geleden ging je eerst sparen om een huis te kopen, want je moest een deel contant op tafel kunnen leggen. In de 10 jaar daarna kwam het echtpaar meer lenen, want de salarissen gingen toch vanzelf omhoog.

Weer 10 jaar verder ging de vrouw des huizes ook werken, dus kon de hypotheek verder omhoog. In de 10 jaar daarna kwamen ze weer meer lenen, omdat het huis vanzelf meer waard werd. Je kon zelfs geld lenen om mee te beleggen. Zo werd geld relatief waardeloos.

De graaiende bankier zit in ons allemaal

Er is de laatste jaren veel ophef over graaiende bankdirecteuren. De ABNAMRO bank ging naar de knoppen en de directeur kreeg vele miljoenen mee. De Rabobank blijkt de hypotheekrente gemanipuleerd te hebben en in plaats van geld terug te betalen aan klanten rollen er een aantal koppen en alles gaat gewoon verder.

We zijn met ons allen boos op banken, want we voelen ons de pinautomaat van de directeuren, van de managers en van de aandeelhouders.

Alleen wie heeft al die salarissen en bonussen mogelijk gemaakt? Wij dus, wij met ons allen, want we wilden een huis, een groter huis, een grotere auto (zie je dat er nu bijna geen SÜV’s meer op de weg rijden? Trouwens, ik had er zelf ook één en ik mis `em nog elke dag…), een flatscreen en lekker ver weg op vakantie. De graaier zit in ons allemaal en nu moeten we op de blaren zitten.

De prijsbewuste ondernemer zit ook in ons allemaal

Stap voor stap herwint geld weer waarde. Sla de krant open en het gaat over geld; we letten weer op elke € 10,-. Werkgevers produceren hun product of dienst liefst met zo min mogelijk mensen in dienst.

Werknemers gedragen zich in de supermarkt hetzelfde als werkgevers. Ze kopen zo prijsbewust mogelijk in. Vanwege de prijs maakt het velen niet uit of ze een plofkip kopen of een scharrelkip en massaal doen we boodschappen bij de Lidl en de Aldi.

Stel nou dat een kip kon praten. Wat zouden al die legbatterijen en plofkippen dan massaal verontwaardigd zijn. De “FNV kippenbond” zou massastakingen organiseren en ze zouden zich vastketenen bij de ingangen van de supermarkten. Zie je het voor je; van die kippen met amper een veertje erop bij de schuifdeur van een supermarkt?

Wat is het verschil tussen een werkzoekende en een plofkip?

Reorganisaties zijn aan de orde van de dag en waarde van een vast dienstverband is gekelderd naar een dieptepunt. Vast contract of niet, elke dag worden honderden mensen de laan uitgestuurd.

Nou gedragen veel werkzoekenden zich als plofkip en kakelen er massaal op los. Er wordt wat afgeklaagd op feestjes, in bedrijfskantines en op social media. Op LinkedIn lees ik dat mensen verontwaardigd zijn als ze geen reiskosten krijgen voor een sollicitatiegesprek. Ja hallo, wakker worden, er zijn 700.000 werklozen … !

Hoe creëer je een waardevolle loopbaan?

Als bedrijven een product of dienst aanbieden dat door consumenten als waardevol wordt ervaren, dan heeft een bedrijf omzet.

Hetzelfde principe geldt voor werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Als je als sollicitant als waardevol wordt ervaren, wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dus de hoogste tijd om te stoppen met kakelen en op zoek te gaan naar jouw eigenwaarde, jouw meerwaarde en je arbeidsmarktwaarde.

Investeren geeft rendement

Hoeveel tijd, moeite of geld heb jij de afgelopen 5 jaar geïnvesteerd in jouw loopbaan? Heb je een cursus of opleiding gevolgd? Heb je een pakkend en professioneel LinkedIn profiel gemaakt? Heb je geïnvesteerd in jezelf door het aantal contactpersonen bij LinkedIn te laten groeien?

Heb je een uniek en waardevol Curriculum Vitae gemaakt? Heb jij helder op je netvlies welk werk jouw passie heeft, zodat je daarmee makkelijk resultaat boekt en dus waardevol bent voor een werkgever? Heb je netwerkgesprekken gevoerd?

Mobieltje meer waard dan loopbaan?

Heb je de afgelopen 5 jaar meer geïnvesteerd in je mobieltje dan in je loopbaan? Dan groeit het risico met de maand. Het werk kan saai worden, de organisatiecultuur kan veranderen en minder bij je passen, de volgende stap is overspannenheid of ontslag bij reorganisatie.

Vertrouw op jezelf

Je kunt niet meer vertrouwen op banken, op een waardevast pensioen, op een vast dienstverband, op een ontslagpremie of op de lengte van een uitkering.

Wel kun je vertrouwen op jezelf. Elk mens is waardevol. Het is alleen een kwestie van tijd, energie en geld investeren om je waarde elke week te laten groeien.

Als je in je kracht staat, je bewust bent van je talenten, werkt met je passie, je goed presenteert en aanstuurt op resultaten, dan …

Je eigen werkgever

Dan ben je geen werknemer maar medewerker en iemand die ervaren wordt als een gever. Tuurlijk geef je veel aan je baan en aan je werkgever, maar het meeste geef je daardoor aan jezelf!

Als je privé en zakelijk écht in je kracht staat, dan beslis JIJ waar je werkt en met wat voor contract. In feite ben je dan jouw eigen werk-gever.

Waardevolle Loopbaan

Het draait allemaal om waarde. Waardevolle producten hebben omzet en waardevolle werkzoekenden vinden het snelste een baan.

Als jij het gevoel hebt, dat je door je werkgever niet op waarde geschat wordt, dan komt dat doordat jij jezelf niet op waarde schat. Dan is het de hoogste tijd om in jezelf te investeren, zodat je meer eigenwaarde krijgt, meer meerwaarde en meer arbeidsmarktwaarde.

Hoe creëer je een Waardevolle Loopbaan?

Als je meer uit je Loopbaan wilt halen, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

1 reactie op “Creëer een Waardevolle Loopbaan


Door Marieke Kruitwagen op 3 december 2013

Hallo Bodo,

Dit vind ik heel waardevol. Als werkzoekenden is het de kunst om te begrijpen dat je uit de slachtofferrol en de angst moet komen en op zoek moet gaan naar de kracht in jezelf. Jouw kracht voor de klant. Als je investeert in jezelf, straalt dat door naar je omgeving. Niet altijd gemakkelijk, daarom kan ik elke werkzoekende aanbevelen om hier hulp bij te zoeken (dat heb ik ook gedaan), Daarnaast volg ik jouw nieuwsbrieven ook als nuttige aanvulling. Ik zie in jouw artikel ook veel overeenkomsten terug met het boek; het boek van overvloed, geld, kracht en liefde. Hier gaan ze ook uit van de relatie tussen in je kracht staan en de overvloed die daaruit volgt. Overvloed in de vorm van geld, maar ook die dingen naar je toetrekken waar je zelf enthousiast voor bent.

Plaats een reactie


*