Heb jij het kaasschaaf-trauma?

Heb jij het kaasschaaf-trauma?

Wat is de meest voorkomende verborgen oorzaak van burned-out? Dat is het kaasschaaf-trauma. Waarom moet je er blij mee zijn en hoe helpt trauma in je beroep?


Geen burned-out!

Mijn eerste burn-out zag mij al heel lang aankomen. Ze voelde donders goed, dat ik niet op haar zat te wachten. Toch bleef ze onvermurwbaar op me af komen. Heel lief van haar hoor, ze deed dat op zijden voetjes.

Omdat ik haar niet hoorde was ik opgelucht. 'Opgeruimd staat netjes' dacht ik nog. Dom, dom, dom natuurlijk. Dat was natuurlijk het uitgelezen moment om me innig te knuffelen. Zo innig, dat ik erbij omviel. 'Neeuuuh Bodo' dacht ik nog 'dit is geen burned-out'.

Echt geen trauma!

Mijn tweede burned-out zag ik totaal niet aankomen. Alsof ik in een sinkhole donderde. Die dooie meeuw kwam compleet onverwachts uit de lucht met een noodlanding full in my face ploffen. 

Mijn klant vertelde me over het overlijden van haar moeder. Hartverscheurend! Maar het kan altijd nog hartverscheurender, want haar vader keek amper naar haar om. Terwijl ze bij mij haar ogen eruit brulde, knapte het elastiek in mij. Ook brullen. Nog meer zakdoekjes. 'Neeuuuh Bodo' dacht ik nog 'zij heeft een trauma, ikke niet toch?'.

De meest voorkomende verborgen oorzaak van burned-out?

Sindsdien heb ik me gespecialiseerd in trauma. Eerst in mijn eigen trauma. Weet je wat the shitty part is? Psychiater Bessel van der Kolk schrijft erover in zijn boek "Traumasporen". Bij trauma gaan lichaam en geest zich naar het trauma zetten. Ook al vindt het trauma niet meer plaats, jouw geest, lichaam en gevoel gedragen zich alsof het trauma telkens weer plaatsvindt.

Maar er is niet alleen heftig trauma. Er is een ander trauma wat veel vaker voorkomt en je maar half in de gaten hebt. Wat de meest voorkomende verborgen oorzaak van burned-out is? Het kaasschaaf-trauma! Minder heftig, maar gebeurt meer- en meermaals. Het gebeurt is als je ouders gevoelsmatig te weinig bij je aangesloten zijn. Google maar eens op Still Face Experiment'. 

Hoe helpt trauma in je beroep?

Alleen lullen over je trauma helpt geen bal. Want om te kleppen, heb je harses nodig en dan zit je weer in je ratio en niet in je ziel. Echte heling vindt niet van boven plaats schrijft Bessel van der Kolk, maar van onderen. In je ziel dus, bijvoorbeeld met EMDR,   familieopstellingen en loopbaanopstellingen. Daarin ben ik gespecialiseerd,   vandaar mijn hoge slagingspecentage van 95%.

Weet je wat het allermooiste van trauma is? Jazeker, ook van kaasschaaf-trauma. Het herbergt jouw gave. Hoe groter het trauma, hoe groter jouw gave. Als je je gave eenmaal weet, weet je precies waarmee je het gemakkelijkste jouw geld verdient. De pest is alleen, dat je het traumamonster eventjes recht in de ogen aan moet kijken. Da's precies waarmee ik je als opgeleid opsteller kan helpen. 

Hoe helpt je kaasschaaf-trauma jou in je loopbaan?

Ook jouw kaasschaaf-trauma kan je waanzinnig helpen in je loopbaan. Meer weten? Klik op

👉   Ik wil mijn trauma transformeren in loopbaanregie en vrijheid!   👈

Ik ontmoet je graag,
Bodo