Page content

Jouw persoonlijke Loopbaantraject of Outplacementtraject

Jouw persoonlijke Loopbaantraject of Outplacementtraject

Meer Waard in 10 Stappen

Met dit artikel word je meer waard in 10 stappen. Meer eigenwaarde, meer meerwaarde en meer arbeidsmarktwaarde met jouw persoonlijke loopbaantraject of outplacementtraject.

Waarde creëert Waarde

Werkgevers willen een waardevolle werknemer en werknemers willen een waardevolle baan en waardevol beloond worden. Ideaal is de match, waarbij beide partijen meer waard worden.

Jouw ArbeidsmarktWaarde

Als jij van optimale waarde bent, dan selecteer jij je werkgever in plaats van omgekeerd, gewoon omdat de goede match nauw luistert. Dit artikel gaat over hoe je op de arbeidsmarkt de goede match creëert, inclusief the magic X-Factor.

Dit artikel bevat in feite een traject om een nieuwe baan te veroveren. Het is dus jouw persoonlijke loopbaantraject of outplacementtraject.

De Nieuwe Tijd

We leven in een bijzondere tijd die echt anders is dan voor de crisis:

 1. Informatie is op internet in overvloed beschikbaar, waardoor mensen beter geïnformeerd zijn dan ooit. Steeds meer mensen kunnen een arts, een accountant en een leidinggevende een wederwoord geven;
 2. Mede door social media is nu bijna alles zichtbaar. Dat de Rabobank de hypotheekrente manipuleerde, Wikilieaks, wat er bij gezinnen achter gesloten deuren gebeurt, dat de meeste landen elkaar bespioneren, etc. Tot pakweg 5 jaar terug bleef het verborgen, maar nu is het zichtbaar
 3. Ook individuen zijn nu persoonlijk zichtbaar, vooral op Facebook en LinkedIn.

Individuen weten meer, kunnen meer, zijn zichtbaarder, vragen en eisen meer. Het individu heeft een stem, een mening, krijgt een gezicht, staat op en komt voor zichzelf op.

Alleen wat van Waarde is, telt

Mensen worden mondiger, dus moeten organisaties beter naar ze leren luisteren. Als ze produceren wat de klant echt wil, is er (meer dan) voldoende omzet, dus overvloed. Als een organisatie niet genoeg verbonden is met de klant, daalt de omzet en gaat de organisatie failliet.

Voor werkzoekenden geldt het zelfde principe: alleen die werkzoekenden die door een werkgever waardevol gevonden worden, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als je expert én waardevol bent, dan wordt je zelfs gevrààgd voor een sollicitatiegesprek.

Hoe word je Meer Waard?

Outplacement als eigen KeusDe eerste stap is heel simpel: beslis hier en nu dat jouw waardevol zijn het allerbelangrijkste is in jouw leven.

Weet je nog dat je autorijles nam? Pas toen zag je al die leswagens op de weg. Het is gewoon een beslissing. DOEN. Als je je energie richt op dat wat voor jou van waarde is, dan kom je ineens interessante artikelen en mensen tegen.

Meer Waard in 10 Stappen

Onderstaand 10 stappen hoe je meer waard wordt. Vraag jezelf ter voorbereiding meermaals op een dag af of iets waarde kost of waarde toevoegt.

Klagen, moe zijn, roddelen, negativiteit, iets saai vinden, te weinig uitdaging, ergens bang voor zijn en het erbij laten zitten … het kost je energie en neemt waarde bij je weg. Stop daarmee en doe meer dingen die jou juist krachtig en waardevol maken;

 1. Ga in je kracht en in je regie staan met een dagboekje. Daag jezelf uit door voor de komende dag 3 dingen te plannen die je wilt doen. Liefst dingen die je anders niet gedaan zou hebben. Begin met kleine stappen en houd het dagboekje dagelijks bij;
 2. Kom dichter bij je centrum en bij je talenten door anderen om feedback te vragen wat zij zien als jouw talenten;
 3. Maak een lijst van de taken die je de afgelopen 10 jaar hebt uitgeoefend. Splits ook de taken uit naar deeltaken. Geef alle deeltaken een cijfer tussen 1 en 10. Maak een top-10 van taken die je het leukst vond EN waar je de beste resultaten mee hebt behaald;
 4. Laat je voor je loopbaankoers inspireren door de volgende video;
 5. Maak nu je Curriculum Vitae op orde. Klik op de link voor tips;
 6. Maak nu je LinkedIn profiel op orde. Klik op de link voor tips;
 7. De kapstok van elk netwerk- en sollicitatiegesprek is de Elevator Pitch. Bereid deze voor door op de link te klikken;
 8. Nu is het de hoogste tijd om te netwerken. Dit kan veel makkelijker en leuker zijn dan dat je denkt;
 9. Door te netwerken krijg je tips en netwerkcontacten aangeboden. De meeste vacatures worden momenteel via-via vervuld, beschouw dus elk netwerkgesprek als een sollicitatiegesprek. de strikvraag over je sterke en zwakke punten kun je op de volgende manier ijzersterk beantwoorden;
 10. Als je de bal écht in het doel wilt koppen, dan dien je je voorafgaand aan een sollicitatiegesprek voor te bereiden. maak een lijst met mogelijke vragen die ze kunnen stellen en ga deze beantwoorden met de STARR-interviewtechniek. If you wanna be a star, klik dan op de link.

Eigenlijk moet er nog een no. 11 bij: als je de gewenste baan veroverd hebt, organiseer dan een feest voor iedereen die je geholpen heeft, ENJOY!

Samen méér Waard

De bovenstaande 10 stappen kun je zetten in jouw eigen tempo en in jouw eigen tijd.

Wil je je leven en je loopbaan echt een nieuwe wending geven, dan kun je instappen in het TotaalTraject met BestemmingsGarantie. Er is plaats voor maximaal 10 personen, gebaseerd op het principe samen uit, samen thuis.

Met een vaste groep van 10 personen doorloop je de 5 trainingen en de 10 coachingsgesprekken op weg naar een nieuwe, zinvolle baan en een zinvoller leven. Er hebben zich al 5  personen opgegeven, dus er is nog plaats voor maximaal 5 personen.

Het TotaalTraject start in de derde week van januari. Voor meer info over dit waardevolle traject, klik op de link.

Reacties zijn goud waard

Jouw reactie is goud waard. Je maakt me erg blij met een like op Facebook rechts bovenaan en met een vraag of reactie in het onderstaande reactieveld. Uiteraard ontvang je van mij persoonlijk een reactie.

Op je LoopbaanSucces!

Comment Section

0 reacties op “Jouw persoonlijke Loopbaantraject of Outplacementtraject

Plaats een reactie


*