Recept hoe machtig mooi werk jou vindt

Het recept

Wanneer heb jij voor het laatst een recept aan je moeder gevraagd?

Mam, hoe maak jij Spaghetti Bolognese?

Dan vertelde ze iets over een uitje en knoflook fruiten.

Dan het gehakt erbij.

Na 5 minuutjes pruttelen wat fijngesneden soepgroente erdoor.

Weer 5 minuten wachten. 

Een blikje tomatenpuree erbij.

En nog een blik tomaat in stukjes.

Afmaken met een pak gezeefde tomaten.

Als student kocht zo’n pakje kant en klaar.

Jemig wat kreeg ik op mijn donder!

Niet te hagelen man riepen ze, wat een kattenvoer!

Moeders Spaghetti smaakt echt veel beter.

Mama kookte met liefde.

Daar kan een fabriek nooit tegenop.

Al schrijven ze op het pakje chique fabrique.

Liefst met deep fake groen vinkje.

Net als mijn lieve moeder houd ik van lekker eten.

Samen smullen, samen drinken, samen kletsen, samen lachen.

Lekker intens en de bek vol smaak.

Bolognese con tanto amore gaat bij mij als volgt:

Eerst een ui fruiten in olijfolie met een scheutje olie van Ansjovis.

Deze olie + tomaat = Umami.

Google er eventjes op.

Da's geen kudde, da's een heel leger engelen over je tong.

Daarna scharrel rundergehakt rul bakken.

Fijngesneden soepgroente erbij.

Nu pas knoflook.

Dan tomatenpuree.

Tomatenpuree smaakt eerst bitter.

Hoe langer het pruttelt, hoe zoeter het wordt.

Minimaal 10 minuutjes pruttelen.

Nu een scheut rode Spaanse wijn erdoor.

Rioja of zo: Tempranillo heeft een zon, eikenhout en fluweel.

Blik tomatenstukjes erbij en weer 10 minuten pruttelen.

Pak gezeefde tomaten en weer 10 minuten pruttelen.

Elk recept heeft een geheim.

Bologneses geheim is minimaal een half uur zachtjes liefdevol pruttelen.

De pasta maak ik zelf, da’s echt een fluitje van een cent.

Je kunt ook zelfgemaakte verse pasta bij AH halen.

Al dente koken.

Beetgaar.

Beet.

Niet zompig!

Ondertussen (oude) geitenkaas raspen, da’s smullen met pit!

Ik mag namelijk nix van koeienmelk.

Voor de volle bek met smaak snijd je 1 of 2 basilicumplantjes aan gort en die roer je door de saus.

Als je spaghetti afspoelt met koud water, vermoord je ze!

Doe ze liefdevol terug in de pan en giet er een scheut goede olijfolie over.

Nu komt ie.

Besprenkelen met 2 fijngesneden teentjes knoflook.

Eventjes garen.

Nu is het feest!

Loopbaanbegeleiding heeft ook een recept.

Slechte loopbaanbegeleiding dondert alles online.

Da’s loopbaanbegeleiding van Knorr; zeg maar troep uit een pakje.

Goede loopbaanbegeleiding gaat met liefde en pure vakmanschap.

Ik heb er een e-boek over geschreven.

Niet zo’n gratis flutboek van 6 kantjes met veel te grote letterzzz.

Ik heb het over een ECHT E-BOEK van 50 pagina’s.


Het recept hoe machtig mooi werk jou vindt.

Met inside info die je niet met Google vindt.

Goede loopbaanbegeleiding en hoe machtig mooi werk jou vindt verhoogt jouw sollicitatiewaarde.

Daarom is mijn e-boek geen gratis weggevertje.

Wat ik zelf met gratis e-boeken doe?

Ik donder ze op de harde schijf.

Zo van je weet nooit zei de maagd van 80 jaar.

Mijn e-boek is super waardevol.

Met filmpjes, echt alles erop en eraan!

Ik vraag er evenveel voor als een koel welverdiend pilsje op het zonnige Leidseplein: 7,-.

Klik op E-boek: " Het recept" hoe machtig mooi werk jou vindt.

Cheers,

Bodo