Page content

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil? Haal ze niet door elkaar; dat is niet handig bij het solliciteren! Zo haal je ze uit elkaar.

Een talent is iets dat je bent. Het is een gave. Het is verweven met je persoonlijkheid en zit aan de binnenkant.

Een talent kan zich uiten met meerdere sterkten en zwakten.

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Je Talenten zijn de pilaren van je persoonlijkheid. Daarmee zijn je Talenten ook de pilaren van je loopbaan, omdat jij de persoon bent die een functie uitoefent.

Wie je echt bent, dat zit aan de binnenkant, het is je wezen, je zijn. Zo ook je talent, dat zit aan de binnenkant. Als je zó aan de binnenkant zit, is het voor anderen snel duidelijk, alleen niet voor de eigenaar van het talent.

Als jij goed bent in rekenen, dan zie je dat zelf niet zo snel als talent. Waarschijnlijk vind je anderen sloom in rekenen. Daarom heb je anderen nodig om te leren zien wat je talenten zijn.

Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Je talenten zitten aan de binnenkant en je sterkten & zwakten aan de buitenkant. Je sterkten & zwakten zijn de manier, waarop je talenten zich uiten. Eén talent heeft dus meerdere sterkten & zwakten.

Als je een mensen mens bent, dan is je talent dat je gemakkelijk mer allerlei soorten mensen contact legt. Sterke punten zijn veel mensen kennen, groot netwerk, makkelijk hulp geven of ontvangen, etc. Zwakke punten kunnen zijn: soms bedonderd worden, makkelijk beïnvloedbaar, bang plezier te missen.

 Welke banen passen bij welke Talenten?

Er zijn 4 CommunicatieStijlen. Elke Stijl heeft eigen talenten. Bepaalde banen en branches passen er het beste bij.

  1. De Efficiënte. Talenten: sturend, resultaatgericht, soms wat dominant, grote lijnen, overzicht. Passende banen: leidinggevende, projectleider, directeur, eigen ondernemer.
  2. De Hartelijke. Talenten: mensen mens, warm, humor, hulpvaardig, nieuwsgierig. Passende banen: dienstverlening, consultant, docent.
  3. De Voeler. Talenten: andere mensen aanvoelen, creatief, beleefd in de omgang. Passende banen: banen in de hulpverlening en in de zorg, creatieve banen, artiest.
  4. De Denker. Talenten: analyseren, doorvragen, objectief onderzoeken, wetenschap. Passende banen: financiële banen, beleidsmedewerker, wetenschapper, farmaceutische banen.

Welke sterkten en zwakten horen bij welke talenten?

Bij elk talent horen meerdere sterke en zwakke punten.

Bij een communicatief talent horen sterke punten als makkerlijk de juiste woorden vinden, een bericht kunnen overbrengen in andermans taal, kort en bondig formuleren.

Minpunten die erbij horen zijn te lang van stof zijn, een ander verbaal wat kunnen overdonderen en iets recht kunnen kletsen ookal is en blijft het krom.

In het onderstaande overzichtslijstje kun je je belangrijkste talenten opschrijven en sterkten & zwakten die er in jouw geval bijhoren.

Talenten, Sterkten & ZwaktenTalenten, Sterkten, Zwakten

Talenten, Sterkten & Zwakten

Je talenten, sterkten en zwakten LIVE op een rijtje 

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Loopbaan alles over je loopbaan

De Loopbaan BoostCamp is 2 dagen bijtanken over alles wat met loopbaan te maken heeft voor maar een paar tientjes.

Incl. thee, koffie, 2 lunches, diner, een conservatorium geschoolde zangeres die speciaal voor jou komt zingen en een gastspreker met inside info.

Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Comment Section

0 reacties op “Talenten, sterkten, zwakten, wat is het verschil?

Plaats een reactie


*