Heb jij ZZP-DNA?

Heb jij ZZP-DNA?

Heb jij het DNA van een ZZP-er?

ZZPZZP is een way of being, een levensstijl, een manier van zijn.

Je kunt het niet leren, leasen, huren of kopen. Sterker nog, als jij het bént, dan komen ze kopen bij jou.

Maar wat is ZZP-DNA? Wat zijn de meest vitale onderdelen van het DNA van een ZZP-er?

Hoe floreer jij als persoon?

Hoe floreer jij als ZZP-er?

Onderdelen van ZZP-DNA

Het ZZP-DNA bestaat uit meerdere onderdelen. Ik zal er een aantal opnoemen:
  • Ego. Je moet een ego hebben, waarmee je wilt scoren, iets substantieels opbouwen en neerzetten en wel op zo'n manier, dat je dat als werknemer niet zou kunnen;
  • Controlfreak. Je wilt het op jouw manier. Waarschijnlijk heb je een visie over wat je wilt, hoe je dat wilt en waarom dat waardevol is voor een klant;
  • Volwassenheid. In de gaten gehouden worden of je er wel voor 08.30 binnenkomt en of je wel na 17.00 uur vertrekt, er zijn allerlei kinderachtige spelletjes waar je geen zin meer in hebt;
  • Expert. Een klant zal alleen iets bij je kopen als je iets te bieden hebt dat als waardevol gezien wordt. je moet dus ergens goed in zijn en daarin minimaal 5 jaar aantoonbare en uitmuntende ervaring in hebben;
  • Risico. Je wilt en je durft risico te lopen. Uiteraard maak je risicocalculaties;
  • 24/7. We leven in een 24/7 wereld. Even een mailtje, even een telefoontje buiten werktijd is voor jou geen probleem;
  • Vrijheid. Je wilt jouw doelen nastreven en invullen op jouw manier en je wilt je agenda indelen zoals jou dat uitkomt
  • Aandacht. Bescheidenheid helpt je niet als ZZP-er. Je wilt op de voorgrond moeten treden met je persoonlijkheid en met je dienstverlening. Als niemand weet dat je bestaat, zal niemand bij je kopen;
  • Doen. Een ZZP-er is een Zelfstandig Ondernemer. En ondernemen is doen. Voor een ZZP-er is doen de beste manier van denken. Eén van mijn cursisten ze het heel treffend: afvallen gaat je niet lukken door erover te lezen en door erover na te denken, dat moet je gewoon doen;
  • Observeer, Concludeer, Corrigeer en Acteer. Kijk wat wel en niet werkt, meet om te weten, trek je conclusies, stel bij, zet nieuwe lijnen uit, meet de resultaten en kijk of het nu beter werkt.

Wanneer floreer je eigenlijk als ZZP-er?

Laat ik maar met de deur in huis vallen: eerst moet jij floreren, juist ja, jij als persoon. Want, wat voor nut heeft geld als het slecht met jou gaat? Het is dus belangrijk dat je sport, goede voeding tot je neemt, dat je privé goede en warme relaties onderhoudt met je familie en vrienden, dat je leuke dingen doet en geniet.

Het belangrijkste, het aller-belangrijkste dat er bestaat is ... liefde! De zakelijke vorm van liefde is geld. Hoe meer jij van je product of dienst houdt, hoe beter jij snapt waar klanten van houden, hoe beter jij snapt hoe je je product bij de klant krijgt, hoe meer klanten er van jou houden, hoe hoger je omzet.

Duurzaam succes

Wat je als ZZP-er wilt, is geen quick hit and run, maar duurzaam succes. Zeker nu klanten op jouw websites en op diverse andere websites reviews kunnen schrijven over jouw product of dienst.

Je creëert duurzaam succes door jouw dienstverlening synchroon te laten lopen met hart en ziet. Je moet dus zijn wat je doet. Alleen dan zal een klant jou via je product of dienst als nabij ervaren.

Hoe nabijer een klant een product of dienst ervaart, hoe meer hij of zij ervoor zal willen betalen.

Als je vervolgens zorgt voor gegarandeerde resultaten, creëer je betrouwbaarheid.

Tenslotte investeer je in communicatie en social media.

Kennismaken met Ondernemerschap?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

http://youtu.be/m7bDKRPIdVs

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Reactie plaatsen