Page content

Wat zeggen ze

Dag Bodo, Benieuwd hoe het met je gaat! Ik wil je graag een update geven van de afgelopen periode. Je weet dat ik in een lastige fase van m’n leven zat tijdens de training die je voor mij en m’n collega’s verzorgde. Sindsdien is alles anders…

Ik heb een droombaan, Innovatiemanager bij Bouw BV, en leid eindelijk het leven waar ik van droomde. Er komt zoveel moois op m’n pad. Ik kocht m’n paleisje en ga daarmee terug naar m’n roots. Dat voelt zó goed! Ook leerde ik omgaan met m’n hooggevoeligheid. Dat was een zware klus maar ook daar kan ik inmiddels de voordelen van zien.

Mede dankzij de baan bij VORM werd ik genomineerd voor duurzame bouwvrouw 2014 ! Kortom: ik ben een gelukkig mens! Dat wilde ik je even laten weten! Met vriendelijke groet, Cora

Dag Bodo,
Weet je het nog, ruim een jaar geleden… Ik kwam bij je op gesprek omdat mijn contract bij mijn toenmalige werkgever niet zou worden verlengd. Ik was klaar met het soort werk (vastzitten op donkere, sombere kantoren, ontevreden collega’s etc.). Ik zat vast, wat wilde ik verder met mijn leven, met mijn werk etc. Na een intake vertelde je me wel te kunnen helpen. Ik heb een aantal sessies met familieopstellingen bij je gevolgd.
Er is nadien veel met me gebeurd, te veel om in een paar woorden te vatten. Zeker is dat het positief is.
Uit een van de sessies kwam naar voren dat mijn vriend (zeevarende) en ik samen iets wilden gaan doen in de toekomst. Maar ja….wat en hoe….
In juli vorig jaar werd ik werkeloos. Na een paar weken vond ik weer werk en sindsdien ben ik steeds aan het werk geweest in diverse organisaties. Ik deed het werk met plezier, zij het niet met passie. Dat het tijdelijke banen waren vond ik prima en juist daarom had ik er ook plezier in. Het was voor mij eigenlijk best bevrijdend om niet meer vast te zitten aan de ‘vastigheden’.
Een tijdje geleden hoorde ik dat er op het schip waar mijn vriend werkt een vacature vrij zou komen. Ik besloot te solliciteren en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. En ineens was het daar… de verandering die ik zo graag wilde in mijn leven. Op plekjes in de wereld komen waarvan ik tot nu toe alleen kon dromen, nieuwe mensen ontmoeten uit allerlei landen, mijn horizon letterlijk en figuurlijk verbreden. Ik word niet rijk van deze baan, althans niet in financieel opzicht. Ik ben een rijk mens omdat ik een lieve vriend heb die me steunt en stimuleert, geweldige vriendinnen, een baan op een droomschip, familie waar ik een hele goede band mee heb, gezond ben etc.
Tot op de dag van vandaag weet ik niet precies wat er in de familieopstellingen is gebeurd. Dat hoef ik ook niet te weten. Wat voor mij telt is wat het mij en mijn dierbaren gebracht heeft.
De veranderingen heb ik zelf teweeggebracht omdat ik er aan toe was en er voor open stond. De familieopstellingen hebben me geholpen om zaken achter me te laten en nieuwe wegen in te slaan. Door jou ben ik daarmee in aanraking gekomen en daar ben ik tot op de dag van vandaag blij om. Bedankt.
Bodo, succes en geluk gewenst, zowel privé als zakelijk.
Hartelijke groet, Marianne

Hallo Allemaal, Met mij gaat alles meer dan goed. De impact van het weekend is voor mij heel groot. Ik heb mijzelf en mijn zelfvertrouwen teruggevonden en dit geeft mij heel veel rust en een andere kijk op de wereld en mijn omgeving. Het benaderen van anderen vanuit vertrouwen en eigenheid is iets wat ik heel sterk herken in mijn handelen afgelopen week en vandaag tijdens mijn eerste werkdag. Het maken van keuzes vanuit mijn gevoel maakt het voor mij veel makkelijker om tot keuzes te komen. Dit was 1 van de dingen waar ik de laatste tijd erg tegenaan liep. Ik vond het erg mooi deze ervaringen ook in jullie reacties terug te lezen. Kortom dank allemaal voor het vertrouwen en het ontzettend inspirerende weekend. Tot de volgende training! Han

He Bodo, de banenbeurs was niet veel aan, gezellig koffie drinken en op een normale manier afscheid nemen van de leuke mensen waar ik mee en voor gewerkt heb. De rest van de partijen en mensen die er waren wat een negatieve stemming, daar schrok ik erg van, ben op den duur gewoon weggegaan: het leek wel of de wereld verging. De afgelopen training was weer bijzonder, mijn ogen gingen nu pas echt open, er vielen kwartjes, heel blij mee ook weer een erg leuke groep. Dus heb dat maandag en dinsdag even op mij laten in werken. Woensdag ging ik weer op pad en toen……….. Ik ging woensdag dus naar Emmen om onderdelen van een auto te laten poedercoaten bij  een oude relatie van mij. Bracht de onderdelen er heen en sprak daar een kennis van mij en gaf aan dat ik nog werk zocht en wilde graag een prijsje voor het coaten. Hij gaf aan dat de onderdelen eerst schoon moesten, dus weer terug naar huis, werd er flauw van, maar ja op de terugweg werd ik gebeld of ik vandaag of morgen zou terugkomen en ik zei dat morgen  ok was. Dus ik donderdag met frisse moed weer met de Range Rover de spullen brengen voor het coaten. Ik trof mijn kennis daar weer en het was schoon genoeg (ik blij). Vervolgens uitladen en klaar dacht ik, maar hij vroeg Koffie!! Ik zei is goed. Ik dacht ergens in een kantine of kantoortje, maar toe we bij de koffieautomaat wegliepen gingen we gelijk door naar het kantoor van de directeur ik dacht wat nu? De deur ging open en ik zag een grote tafel met 4 mensen: verkoopleider, inkoper, vestigingsleider en the big boss en ging zitten. En toen kwam het: “we zoeken nog iemand voor het aansturen van de productie en die de kwaliteit wil bewaken, is dat wat voor jou????? Ik stond helemaal perplex en zei gelijk: “ja leuk!”. Het gesprek duurde een uur, heb de dingen verteld die ik bij mijn vorige werkgever heb gedaan en wie ik ben, meer wilden ze niet eens weten. Vervolgens hebben ze mijn nummer opgeschreven en gaven aan: “we bellen je terug”. Stomverbaasd ging ik naar huis. Vervolgens vanmorgen, ik was net wakker, ging de telefoon: “kun je gelijk komen??” Ik moest nog douchen, de hond uitlaten en noem maar op. Snel douchen en met hond in de auto weer op pad. Onderweg belden ze nog om te vragen of ik al onderweg was, ik zei “ja ik ben er met 15 minuten”. Weer koffie, een sigaar, nog meer koffie en weer met de 4 heren om tafel. Het was weer een super goed en leuk gesprek en a.s. maandag begin ik er als hoofd productie. Half jaar contract, net salaris en bij goed wederzijds bevallen uitzicht op vaste baan. Wat blijkt achteraf? Dit heb ik te danken aan mijn oude baas en collega. De twee collega’s zitten daar nog en hebben een goed woordje voor mij gedaan. Ze hadden gevraagd waarom ik er was weggegaan dat hadden ze duidelijk en eerlijk aangegeven waarom. The big boss zei: “die vent heeft ballen, dus die willen wij”. Dus dit was wel weer een bijzonder weekje, ik hoor wel weer van je. Gr. Edwin.

Ik voel me weer vrolijk en heb zin om van alles en nog wat aan te pakken. Het valt me op dat ik een enorme honger heb naar kleuren! Heel grappig, in winkels moet ik me bedwingen om niet opeens allerlei voorwerpen te kopen alleen omdat ze zo’n mooie, rijke, warme/stralende of juist frisse kleur hebben. Ik denk dat ik aardig in mijn kracht ben komen te staan. Richting mijn familie voel ik me meer betrokken, warmer en geduldiger. Ik merk ook dat ik weer meer energie heb en dat ik zit te popelen om weer wat te doen. Ik ben veel meer bij mezelf. Het is letterlijk en figuurlijk weer lente geworden! De training heb ik als heel waardevol ervaren, omdat er in een kleine, zeer veilige en warme groep op een super-intuitieve manier begeleiding en inspiratie geboden wordt die mij uit mijn schulp helpt kruipen en me helpt mijn innerlijk muren naar beneden te halen. Hierdoor kunnen overtuigingen en trauma’s die me (onbewust) tegenhielden naar boven komen en opgelost worden. Het mooie is dat wat ik nu besef over wat ik wil, niet nieuw is, maar wel verbonden is met mijn kern. Ik kan de opties die zich voordoen nu makkelijker beoordelen op wel of niet bij mij passend. Zie je morgen! Hartelijke groet, Els

Een maand geleden stond ik aan het eind van de Professional Power Training mijn Elevator Pitch te presenteren. Nou had ik dat ik grote lijnen best goed voorbereid. Maar ook dit weekeinde was weer zo intens, zo bijzonder, mijn kaken vielen zowat op de vloerbedekking, zo van “ooooh zit dat zo?”. Ik weet nog dat mijn aandacht af en toe afdwaalde, ik wist niet waarom, het gebeurde gewoon en dan keek ik even het raam uit naar het gebouw hiernaast. Heb de training wat laten zakken en ben na een paar dagen het uitzendbureau ingelopen; even wat contacten opfrissen. Weer een paar dagen verder belden ze met een baan voor een half jaar op de afdeling personeelsadministratie. En dat is precies de baan die ik zocht! Er gingen meerdere mensen op gesprek via meerdere uitzendbureaus, dus ik was best zenuwachtig. Op de één of andere manier liep het gesprek vanzelf. Weer een paar dagen later (pas na het weekeinde grrrrrr haha) belden ze me. Of ik even snel wilde beslissen. Ik stond op nummer één, maar als ik er geen zin in zou hebben, dan gingen ze meteen andere sollicitanten bellen. Als ik er wel zin in zou hebben, gingen ze de anderen afbellen. En raad eens … nu ben ik je buurvrouw, ik werk in het gebouw naast je. Jaja, ik kan je bijna zien glimlachen achter je beeldscherm. In de trainingen heb je het over geluk en zo en hoe dat werkt. Ik ben wat nuchter ingesteld en vond dat wat onzin. Maar ja, dit is wel TE toevallig … Binnenkort even koffie drinken, is maar ½ minuut lopen haha. Marjolijn. 

Ik weet nu waar mijn overweldigende emoties grotendeels vandaan komen. Ik heb een fijn en emotioneel gesprek gehad met mijn zus, over dat ik eigenlijk heel boos op m’n zwager- haar man dus- ben geweest, omdat hij zomaar dood ging. En dat dat de laatste jaren toch en beetje tussen ons heeft gestaan. Maar ook dat ik niet met mijn gevoel durfde te communiceren. Mijn hechte band met mijn zusje is weer helemaal open. Ook besef ik dat ik niet zo als de meesten van jullie nog heel wat werkzame jaren voor me heb. Ik heb er 43 mooie maar soms ook harde jaren op zitten. Ik ben nu met een wel overwogen afbouw bezig. Het weekendheeft mij geleerd weer veel meer met mijn gevoel naar het proces te kijken en ook met dat gevoel er aan te werken. Het speciale van het weekend is dat het z’n enorme innerlijke rust en kracht geeft.  Bedankt jullie allemaal. Tot gauw, Wim

Bodo mijn beroepsmatige bestemming is mij helder geworden. Door mee te doen aan de opstellingen en er mij innerlijk voor open te stellen zijn mijn belemmeringen kleiner geworden. Daardoor kom ik dichter bij mijn kern. Als ik naar mijn werk kijk, lijkt het erop dat ik een soort heroriëntatie heb meegemaakt. Daardoor kijk ik vanuit mijn innerlijk nu anders naar mijn werk. Alsof ik een sprong heb gemaakt, waardoor ik met nieuwe energie mijn taken kan vervullen. Onno

Hallo Bodo,  Het weekeinde heeft me inzicht gebracht in bepaalde patronen van mezelf. Door de familieopstelling heb ik ervaren hoe sommige patronen terug te voeren zijn in meerdere generaties. Ik kon het nog niet helemaal duiden, maar ik voel een grote bevrijding. Van hieruit kan ik de volgende stap zetten op weg naar de kracht in mezelf. De veilige omgeving van deze groep creëerde een gevoel van saamhorigheid. Iedereen was sterk in zijn of haar kwetsbaarheid. De warmte was hartverwarmend. Bodo leidde de groep op een prettige manier en wist m.i. veel uit mensen te halen, zelfs uit de meer gesloten personen. Ik vond het waardevol om onderdeel te zijn van dit groepsproces. Hartelijke dank! Sjoukje

Bodo je bent helder in hoe jij een loopbaan in al zijn aspecten ziet. Je geeft mooie voorbeelden en waardevolle tips. Je voelt zaken scherp aan en durft uit te dagen. Je begeleiding van de opstellingen en het klimaat waaarin dat gebeurt, voelt veilig. Fijne sfeer, lekker eten, ruimte én sturing. De Training heeft me helderheid gebracht over mijn professionele opdracht. In feite werd door de opstelling zichtbaar wat ik voor een deel al wist. Er werd ook zichtbaar wat ik als kracht te klein heb gehouden. De uitkomst helpt me om focus in mijn loopbaan te houden. Het voelt als een beweging die ik nu van binnenuit kan halen naar buiten in plaats van wachten op wat er van buiten op mij af komt. Ida

Hallo iedereen, Ik heb een aantal zeer hectische maar goede dagen achter de rug. Ook voor mij geldt dat door alle gesprekken die ik de afgelopen dagen heb gehad en de inzichten die zijn gekomen de training nu al zijn waarde voor mij heeft bewezen. Zondag na de training ben ik naar mijn ouders gereden en heb ik een heel mooi gesprek met ze gehad. Mijn moeder was stom verbaasd toen ik haar kort iets vertelde over mijn opstelling en ze vertelde mij dat ze uit Indonesië is vertrokken met een gedwongen afscheid van haar hartsvriendin. Daar heeft ze nooit met iemand over gepraat, zelfs niet met haar zussen en mijn vader. Ze werd heel emotioneel toen ze erover praatte en ja, ik voelde toen echt een connectie met haar wat erg goed voelde. Daarna naar huis gegaan en tot half 3 ’s nachts met mijn vriendin gesproken. Ook dat was een heel goed en open gesprek waarin we een aantal pijnlijke onderwerpen hebben kunnen bespreken. Erg emotioneel gesprek, maar wel heel goed en noodzakelijk. Dinsdagochtend heel warrig begonnen, allerlei gedachten en gevoelens die door elkaar heen liepen. Toen uiteindelijk stil gestaan bij wat de centrale boodschap van dit weekend voor mij was: “je bent goed, geniet van jezelf”. Die acceptatie zorgde gelijk voor wat rust en ruimte waardoor de “dwingende” gedachten van maandagnacht ook verdwenen. Voor mij zit de sleutel in de acceptatie en kunnen genieten van mezelf, niet in het ‘moeten’ luisteren naar elke kriebel in mijn lichaam en die gelijk verklaren, waar het op gegeven moment wel een beetje naartoe ging.  Gistermiddag een gesprek met mijn werkgever gehad over mijn toekomst. Ik ben daar naar binnen gestapt met een open gevoel waardoor het gesprek erg prettig was en zeer weinig energie koste, wat normaal gesproken bij mij met spannende gesprekken wel het geval is. Ik kon goed verwoorden wie ik was en waar ik wel en niet naar op zoek ben, en wat nog onduidelijk voor mij is. Kortom, goed gesprek en ook de tegenpartij ervaarde het als een open en goed gesprek. Een goed en waardevol weekend voor mij dus. Ik wil via deze weg nogmaals iedereen bedanken voor de warmte en openheid, dat heeft mij heel veel goed gedaan waardoor ik me vertrouwd genoeg voelde om mijn ratio los te laten en de gevoelens en emoties toe te laten.  Tot onze terugkomavond! Simon Vanmorgen heb ik een geweldig netwerkgesprek gehad. Echt een gesprek waar ik een goed gevoel aan heb overgehouden. Eindelijk een gesprek, waarbij ik niet de behoefte had om een rol te spelen, maar helemaal mezelf was, dat ook kon verwoorden en uitstralen. Er was er een enorme klik en van beide kanten het gevoel dat deze ontmoeting op “de juiste plek en de juiste tijd was”. Toen ik net thuiskwam van het gesprek had ik zelfs al een mail van mijn gesprekspartner binnen die dat bevestigde door het precies zo te verwoorden. Dus voor mij is het afgelopen weekeinde nu al geslaagd. Dank je wel. Zou je mij de contactgegevens kunnen geven van die dame die zo goed is in stijladvies? Wie weet krijg ik wel een bui waar ik haar nodig heb. Vriendelijke groet, Anke

“Succes is niet de sleutel tot geluk, maar geluk is de sleutel tot succes”. Wanneer je zoals ik door omstandigheden de verbinding bent verloren met je innerlijke kracht en passie, biedt de Professional Power Training je meerdere mogelijkheden om weer verbinding met je hart en ziel te maken. Door ruimte, rust en professionele begeleiding zie je op je innerlijke zoektocht nieuwe wegen. Ik heb weer contact met mijn kracht en kan van daaruit. mijn talenten en kwaliteiten gaan inzetten en omzetten in een professionele werkomgeving. Harry

Beste Bodo, Het is alweer een tijd geleden dat ik je e-paper “Hoe scoor je een baan…10 ways to be different” heb ontvangen.
Om één of andere reden is de paper op de achtergrond verdwenen en heb ik hem zojuist gelezen. Als tegenprestatie wilde ik je toch graag van feedback over deze paper voorzien.  Wat mij algemeen positief stemt is de toon van de hele paper. Ik wordt door de toon waarop je schrijft GEMOTIVEERD en AAN HET DENKEN GEZET om creatief en out of the box te netwerken.
Verder valt me op dat ik voor enkele van de 10 punten meer ‘voel’ dan voor anderen. Hoewel ik verwacht dat al je genoemde punten een succes zouden kunnen zijn (zeker in combinatie), denk ik dat dit ook gedeeltelijk afhankelijk is van de persoon die met deze punten aan de slag gaat.
Voor mij persoonlijk liggen een aantal punten (met name de punten 2 en 9 en in iets mindere mate punt 1) wellicht nét te ver van mijn persoonlijkheid en kan ik me voorstellen dat zij wellicht bij anderen gevoelens en gedachten oproepen die niet bij mij passen. Het kan aan de andere kant natuurlijk een manier zijn om juist op te vallen en buiten je normale boekje te gaan, dat zie ik ook.
Hoewel ik veel over solliciteren en netwerken heb gelezen en al een tijd op zoek ben naar een baan (moeilijke tijd voor HR branche als starter) zijn er zeker nog een aantal punten waar je mij positief verrast.
Met name het organiseren van bijeenkomsten (voorbeeld BBQ), het sturen van een video-CV en de handvatten die je hierbij geeft en zeker (!) het (eigenlijk doodsimpele, maar briljante!) voorbeeld om een gesprek te beginnen bij beurzen hebben voor mij nieuwe inzichten opgeleverd.
Tot slot wil ik je bedanken voor de bruikbare tips! Graag tot een volgend contact! Robin

Dag Bodo, Heb je 10 out of the box manieren om een baan te veroveren ontvangen. De uitvoerige informatie die je me hebt gestuurd getuigt van passie, energie en inzicht! Het geeft mij zondermeer een enorme boost om me anders en actiever op te stellen. Ik waardeer het zeer dat je me met deze inzichten en vooral met deze positieve energie hebt willen verrijken. Nogmaals hartelijk dank! Een warme groet, Inge

De Training heeft mij inzichten gegeven in het luisteren naar mezelf: wat is er nodig om vooruit te komen in privé en werk. Beinden liggen in het verlengde van elkaar, wat voor mij betekende dat ik privé lange tijd niet naar mezelf luisterde. Daardoor werd mijn loopbaankoers ook niet zichtbaar. Ik ben er zeker van dat ik tijdens deze training handvatten heb gekregen om weer richting te krijgen. Dit geeft al zoveel rust, dat ik zeker weet dat het gaat lukken. Bodo wat jou onderscheidt van anderen is respect, vertrouwen, veiligheid en geborgenheid, maar tevens confrontatie, onverbiddelijkheid en zeer veel dynamiek. Deze combinatie maakt je uniek. Janneke

Hallo Bodo, Ik wilde nog even een toevoeging geven die ik (nog) niet onder woorden kon brengen. Het weekend dat ik heb meegemaakt voelt als een voorrecht. Een ander te mogen helpen, steun te geven en te ontvangen, begrip en inzichten te mogen beleven, van je zelf als wel van een ander. Dit weekend voelt als een geheim die je graag wil delen, maar stiekem toch als een groep geheim houdt om er samen en als persoon sterker van te kunnen worden. Nogmaals bedankt voor je professie en de extra dimensie die je mee hebt gegeven als groep en als individu. Janneke

Hi Bodo, Zoals beloofd mijn toelichting op mijn tweet. Het is eigenlijk best wel persoonlijk maar ja; wie A zegt…) Daarbij hoop ik dat je niet meteen denkt: wat een Libelle-zomerweek muts. Enfin. Here we go.
Ben op vakantie met een vriendin in Griekenland geweest. Ik word gebeld door Martin. And when Martin calls you during your vacation. You know it ain’t no good.  Werkgever failliet. Ik ben nogal een drama queen. Dus na dit bericht bestel ik 2 blikjes bier en wordt op de stranden van Naxos de nieuwe situatie die is ontstaan, uitgebreid geanalyseerd.
Paniek is een understatement. Ik heb een hypotheek. Het is crisis. Het is een financiele crisis. Het is een financiele crisis en ik zit in Griekenland. De ironie is zojuist de hoek om gelopen. Ik ben een PZ-er (paniekzaaier) maar wél één die oplossingsgericht is. Die avond duik ik meteen een internetcafé in en trek alle registers open. Ik heb geleerd wat netwerken is en heb mijn contacten die ik de afgelopen jaren heb opgedaan altijd redelijk goed onderhouden. Ik durf dus zonder gene iedereen in mijn adresboekje aan te schrijven. De moeder van mijn vriendin is HR dame en geeft me meteen wat UWV tips mee. Maar 1 ding wist ik toen al. Voor mij geen WW. Wat er ook gebeurt.
Op vrijdag kom ik aan in Tilburg, de laatste takken van een olijfboom hangen nog in mijn haar. Ik word opgehaald door collega’s Ron en Cora.  Mijn koffer wordt in de auto geladen en we zijn op weg naar mijn (ex-?) werkgever. Iedereen is al weg. Ik heb mijn spullen uit de kast gehaald en in een doos gestopt. Na een halfuur druip ik af naar de parkeerplaats. Cora zet me thuis af. Koffer, doos met ordners. Best een lullige thuiskomst.
Mijn wedstrijd gaat door want ik heb nog een maand om een nieuwe baan te vinden. Ik krijg namelijk nog 1 maand een faillissements uitkering en daarna wordt het dan een “echte”uitkering.Ik bel iedereen op die ik ken die ook maar iets voor me kan betekenen. De week daarna klamp ik iedereen op een verjaardag vast en vertel ze dat ik werk zoek. Tja. Het is net als met zwanger willen worden. Een keer heb je beet. Ik vind dat visitekaartje van die marketingmanager bij een Opticiërn-keten die we 3 jaar geleden ontmoetten tijdens een feestvakantie op Chersonissos. Ook hij ontvangt een email met noodkreet en CV.
Feest in Tilburg. Dit feestje laat ik niet schieten. Of toch wel. Ik heb immers straks geen baan meer? En hoe moet dat dan met die hypotheek? En mijn verzekeringen? Het is een rampscenario. Want dit kan het begin van het eind zijn. Wat doe je? Win je of ben je straks die vriendin op die verjaardag die al een jaar zonder werk zit en maar nergens aan de bak komt. Om 15:00 ben ik twee telefoontjes verder. Twee sollicitatiegesprekken. Of ik de volgende dag naar Dordrecht kan komen voor een interview? Ik heb volmondig gezegd JA! En ik ben zo eerlijk geweest om te zeggen dat vandaag mijn feestje is en dat ik dus mogelijk wallen tot op den knie heb. Het wordt als een volledig legitiem excuus gezien en mijn dag kan niet meer stuk.
De baan kreeg ik en nog eind die maand ging ik aan de slag als vestigingsmanager. Nog een promotie ook! Ik startte in juli en op 30 augustus belde ik mijn baas op om te vertellen dat ik ziek was. Ik zag het niet meer. Ik kreeg het niet meer uit handen. Ik kon in ieder geval niet meer terug naar mijn werk. 1 oktober: ik ga samenwonen met mijn vriend Peter. 14 november start ik bij mijn nieuwe werkgever.
1 december: Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik huilend naar bed ga. Ik heb een nieuwe baan. Ik heb mijn appartement onderverhuurd. Ik ben gaan wonen in een huis wat van boven tot onder verbouwd wordt. Mijn spullen staan op zolder in een doos. Ik ben in lange tijd niet zo ongelukkig geweest. Ik noem het zelf mijn identiteitscrisis.
Ik kom op mijn werk waar niemand mij kent. Niemand die weet dat wanneer mijn haar in een staart zit ik slecht heb geslapen. Niemand die weet dat ik iedere dag thuis kom en vervolgens niets meer doe. Niets. Ik kom thuis in een huis wat niet van mij is. Ik voel het gewoon niet. Het zegt niets over mij. Het vertelt niets over mij. Als het aan het huis ligt dan woon ik hier niet eens. Ik ben mezelf totaal kwijt en noem het mijn identiteitscrisis.
Maar naast een identiteitscrisis bestaat ook de financiele crisis nog steeds.  Ik kan mijn nieuwe verworven baan niet op het spel zetten. Ik moet iets doen maar ik kan het niet alleen. Ik kom ten slotte terecht bij coach Charlotte. En wat ik van haar heb geleerd is dat ik gewoon mag voelen wat ik voel!  Na sessie drie rijd ik dus naar “het huis” en vertel mijn vriend Peter dat ik een hekel heb aan klussen en dat ik me niet thuis voel.
Ik spreek de befaamde woorden uit: ik vind er geen hol aan. Dat huis niet. Mijn baan niet. Dit voel ik nu en dat is het enige wat ik nu voorlopig ga voelen.Of je het er nu mee eens bent of niet. Na 5 sessies bij Charlotte, 1 filmopname, 1 tissuebox en diverse flessen Tempus Two later, stond de Kosmos steeds vaker iets meer aan mijn zijde.
Je voelt het weer. Letterlijk. Soms voel je het gewoon door iets wat je zelf doet en soms voel je het door, hoe verschrikkelijk dit mag klinken, leed van een ander. Omdat je dankbaar bent dat jou dat leed bespaart mocht blijven en je een extra boost krijgt om te doen wat je gewoon zelf zo leuk vindt.En dat je er nu ook van kunt genieten.
Ik nam het heft in eigen handen toen Karen Romme een oproep deed via Twitter. Ze is op zoek naar een PA voor 10 uur per week. En laat ik nu net 1 dag in de week werk zoeken! Haar oproep sprak me meteen aan! Maar deze vrouw is onderneemster. En niet onsuccesvol gezien het nieuws op haar website. Hier willen meer mensen werken.
Voor de allereerste keer in mijn leven start ik iets waarbij ik niet aan 100 mensen een mening vraag. Ik heb het gewoon gedaan. Ik heb een email geschreven die bij veel mensen waarschijnlijk niet door de keuring zou komen maar alles wat ik schreef kwam van MIJ! En ging over mij. En blijkbaar was mijn ongecensureerde versie , de versie die Karen zocht. En de powerpoint die volgde op de email, die powerpoint die eigenlijk een complete misser was, een succes bleek. En ik denk dat dat komt omdat het echt was. Namelijk echt van mij. En toen ik vandaag werd uitgenodigd voor een orienterend gesprek, was alles wat ik kwijt was, weer terug. Want wat er ook uit dat gesprek komt: ik heb een succes behaald omdat ik mezelf ben geweest.Ik was alle regie kwijt. En nam die vorige week terug in handen.
Ik heb lang over de mail gedaan. Ik denk dat er wel wat typefoutjes in zitten maar vergeef me die even 😉 Ben moe! Ga naar bed 🙂  Welterusten! Hartelijke groeten Maaike

Dag Bodo, Hartelijk dank voor je snelle reactie, en voor de informatie natuurlijk. Hier heb ik echt iets aan. Ik ga ermee aan de slag en laat je het resultaat weten/zien. We zijn geLinked. Fijne dag nog. Namasté, Flore   

Hallo Bodo, Hartelijk dank voor je tips! Bij het lezen ervan kreeg ik veel energie om zaken op te pakken. Een echte energyboost dus! Na een burn out ben ik weer voorzichting aan de slag in mijn saaie baan, zonder uitdaging. Het is dus goed doorgedrongen dat ik serieus aan de slag moet met passie. Je tips kan ik goed gebruiken om plezier in het werk te hervinden. Wel een kleine kanttekening: als introverte persoonlijkheid zijn sommige out of the box tips een GROTE uitdaging, om niet te zeggen drempel. Daarom begin ik klein en wie weet…. Nogmaals bedankt! Hartelijke groet, Liesbeth

Hallo Bodo, De 10 OUT of the BOX manieren om een baan te veroveren heb ik ontvangen, Dank voor de info. Ik ben erg onder de indruk en er staan een flink aantal eye-openers in. Ook krijg ik er een hoop energie van. Ik ga aan de slag en laat je weten hoe het mij afgaat. Nogmaals dank en vriendelijke groet, Erik van R.

Hallo Bodo, Wat is het goed geweest om onze zoon de beroepskeuzetesten te laten doen. Hij kwam zeer positief thuis, waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Hij heeft veel raakvlakken met mij (controllfreak ben ik zeker) en ik lees bijvoorbeeld ook uit het verslag wat ik als moeder goed doe en deed ; complimenteren !! Ik zag ook nieuwe aspecten van hem die ik nog niet kende van hem. Zeer verhelderend allemaal. Hij gaat hiermee aan de slag, dat is zeker. Wat mij erg opviel was dat hij vertelde dat hij zichzelf nu goed heeft leren kennen. Ik denk dat dat ook heel goed is. Hartelijk dank alvast voor alles. Een hele fijne vakantie gewenst nogmaals, lekker genieten en uitrusten. Met vriendelijke groet, Jeanet

Hallo Bodo, zie hier mijn reactie op de PassieBoost van afgelopen weekeinde. Dit is het…
A. De jonge dame van de familie – opstelling op zondag, we weten hoe zij heet, was mij voor de lunch op zaterdag al enorm opgevallen. In de zin van zij heeft verborgen schatten en talenten. Ik voelde het.
B. De energiestromen gedurende muziek en dans zijn van een totaal andere orde dan in een alledaagse discotheek. Er hangt iets fijns en warms in de lucht gebaseerd op liefde en spiritualiteit.
C. De zeer opvallende uitspraak dat Adolf Hitler ondanks zijn gruweldaden in de hemel komt, is in goede aarde gevallen. (Afvallige engelen, die voor het kwade kiezen, leven immers ook in de hemel.)
D. Ook bij Eelkje, mijn moeder, viel de uitspraak over Adolf Hitler in goede aarde. Want zij gelooft net als ik niet in de hel zoals deze in de Bijbel wordt voorgesteld.
E. Het gaat er om wat voor sporen je als mens achter laat, hoe je voortleeft in de herinneringen van jouw naasten. En het gaat om gebruik van jouw talenten ten dienste van je naasten. In liefde.
F. Ook Adolf Hitler kwam bij de denkbeeldige Hemelpoort en mocht naar binnen. Als je uitgaat van de Circle of Life, is het goed mogelijk dat hij in een nieuw leven totaal anders leeft. Als een goed, warm mens.
G. Jouw in mijn optiek cabareteske uitspraak over het kruis en die figuur die er met zijn armen wijd aan hangt, viel bij mij niet in goede aarde.
H. Zie, ik ken jou en ervaar als Christen bij jou een warme, respectvolle omgang in het contact met mij. Praktizerende Christenen die jou voor het eerst meemaken kan die uitspraak enorm afstoten.
I. Fantastisch en heel fijn vind ik de massage geven en ontvangen en vervolgens het afschudden c.q. laten wegstromen van energie. Dit past zeer goed in het geheel!
J. Zondag werd ik strontverkouden en lichamelijk ging ik als een slappe vaatdoek maandag naar mijn werkplek. Het werd de fijnste dag daar tot nu toe met heerlijke interactie en complimenten.
K. Een wonderlijk gevoel hoe mijn accu inderdaad lekker vol geladen is. Een mens is veel meer dan zijn lichaam. Deze week mag ik extra komen op mijn werkplek met meer verantwoording. Vertrouwen in mij!
L. Door eerlijk en oprecht te geven in passie ontvangt iemand verrassend veel (energie) terug. Nemen komt op de tweede plaats, want de persoon ontvangt dan immers in eerste instantie!
M.Luisteren naar je innerlijke stem verhoogt enorm de mate van creativiteit. Spontaan kwam maandagochtend een leuke, nieuwe activiteit in mij op die ik ’s middags gezellig en succesvol met cliënten verrichtte!
N. Het Universum met krachten en energiestromen en Het Veld als synoniem geeft een stuk bewustwording aan mensen, die persoonlijke groei kan versnellen. Voel je verbonden aan een “Hoger Plan”!
O. Van belang c.q. zelfs doorslaggevend is dat mensen zich openstellen om contact met Het Veld te ervaren. Per definitie komen ze zo uit hun comfortzone.
P. Aldus kunnen ongekende talenten van individuen aan het licht komen, alsmede sterke elementen van zogenaamde zwakke punten. Dit laatste eventueel na een soort “ombuiging ten goede”.
Q. Zeer passend en illustratief als voorbeelden bij de begrippen pestkop, passief en passie waren de teksten van liedjes en de filmpjes. Zo blijft e.e.a. goed hangen bij deelnemers.
R. Goed dat er meermaals op gewezen werd dat iedereen de pestkop, de passieveling en de passie in zich heeft. Hoe mooi en sprankelend in het leven als passie de boventoon voert!
S. Idem dito geldt voor de vier communicatiestijlen. Zo werd er ook op de tweede laag gewezen en in een kwadrant is dus weer een kwadrant te onderscheiden.
T. Inderdaad, alles wat je aandacht geeft groeit. Zo kan ik me ook voorstellen dat je er bewust niet over sprak als deelnemers eerder het weekend verlieten. Voorts speelt hun privacy in deze een rol.
U. Ik dacht ook nog aan het feit dat alle cellen van het lichaam afzonderlijk verborgen te ontdekken informatie hebben, dat we als mens uit een onuitputtelijke bron kunnen putten. Je vertelde dat eens.
V. De drie gastsprekers straalden en inspireerden. Persoonlijk kreeg ik en kregen anderen met wie ik nog sprak het gevoel van: de aanhouder met de passievolle instelling wint!
W.Mooi hoe je, doorspekt met anekdotes, je eigen leven van jongs af aan tot nu schetste en je zelf met betrekking tot jouw persoonlijke levenssfeer durfde bloot te geven.
X. De nodige indruk maakte bij voorbeeld ook dat je die ex – collega vroeger nauwelijks durfde te begroeten en dat je op een goede dag een assertiviteitstraining ging volgen.
Y. Warm en tevens confronterend naar mensen met vooroordelen is jouw visie over mensen die anders zijn geboren dan wel anders zijn geworden dan de meeste mensen.
Z. Het boek waar aan ik refereerde heet “Leven zonder beperkingen”, van Nick Vujicic. ISBN 9789043519090
Met vriendelijke groet, Joost

Ha die Bodo! Druk als een klein baasje ben je. En gelukkig nog altijd met passie. Ik vind jouw ideeën super leuk en ik kijk graag naar je positieve ‘geknetter’ via de media. Die sollicitatie-tip is meesterlijk, ik had hem zelf kunnen bedenken (haha, leve de bescheidenheid!) – gelukkig weet je wie dit schrijft. Je weet ook donders dat het moeilijke tijden kunnen zijn economisch, maar het gaat er maar net om, waar geloof je in? Waar kun je vol voor gaan? Dit soort motiverende vragen met bijbehorende antwoorden uit de directe omgeving lijken steeds actueler te worden. Mensen moeten voor risico durven gaan. En voor passie. Er telt eigenlijk gewoon maar 1 ding: Mensch, durf te leven! Alleen, dat gaat nu op voor het hele leven: Stappen durven zetten, in vertrouwen, in totaal geloof in jezelf en je mogelijkheden, in totale overgave aan het leven zelf. De risicomijders zullen het zwaar krijgen de komende tijden. De zekerheidszoekers, veiligheidsneigers en succesmeelifters idem dito. Er gaat dus niets boven passie en drive! Ik hoop, maar ik weet haast wel zeker, dat het je persoonlijk ook goed gaat. Met mij in elk geval. Ik ben alweer een heel jaar samen met mijn grote liefde. Het gaat super. En ik werk nog steeds vanuit liefde, drive en passie. Wat moet een mens meer?! Warme groet, Catherine

Beste Dorris en Bodo, Graag wil ik het volgende met jullie delen. In de loopbaanopstelling van afgelopen maandag kwam ik uit bij werken met kinderen als een soort coach/hulpverlener. Nu voel ik dat mijn energie daar niet bij blijft. Mijn energie blijft wel bij kinderen want daar hou ik sowieso toch wel van. Ik zie de opstelling nu meer als dat ik zelf tussen de ouder in mij en het kind in mij in stond. Ik kreeg het vertrouwen, de toestemming van mijn ouder en ik gaf mij over aan het kind in mij en dat gaf me energie, werd ik blij van. Gisteren ben ik op de promotiedag geweest van bedrijven uit Noord Nederland in de Martiniplaza. Daar heb ik contacten gelegd met ondernemers die vrolijkheid en passie uitstraalden. Het was opmerkelijk hoe vanzelfsprekend en gemakkelijk me dat afging. Ik kreeg het ook terug, dat ze zeiden dat ik zo makkelijk contact maak. Kreeg namen, tips door en heb mijn gegevens achtergelaten  en tips gegeven. Vandaag door de telefoon zei de mevrouw van het klantencontact bij Aegon dat er nog wel banen waren, ze vond me zo klantvriendelijk klinken of het niet iets voor mij was. Zoals ik het nu ervaar ligt mijn kracht het meest bij diensverlening, contacten leggen, verwelkomen, ontvangen en geven. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Ik straal iets uitnodigends uit merk ik. Ik ben bang dat het werken in de hulpverlening als sec hulpverleenster mij toch weer gaat uitputten. Wellicht kan ik er wel op een andere manier iets mee, bv. zorgmakelaar ofzo, meer adviseren, de weg wijzen, PR doen. Nou ik ga gewoon weer verder met m’n huiswerk en blijf volop in beweging! Nieuwe Lijfspreuk: Ik verwelkom het leven en schenk liefde. Ellen

Hallo allemaal, Bij deze wil ik je laten weten dat ik  per 1 december een baan aangeboden heb gekregen bij een bedrijf in Grou. Hoe is dat in zijn werk gegaan. Ik was kortgeleden op de banenmarkt geweest in het WTC in Leeuwarden. Hier waren verschillende stands aanwezig, voornamelijk uitzendburo’s en ieder presenteerde zich met een diversiteit aan vacatures. Er lagen mappen met vacatures er in vermeld en er stonden veel borden met daarop vacatures geplakt. Ook was het bedrijf uit Grou daar aanwezig met een stand; echter deze mensen waren bezet, in gesprek en aangezien ik verder geen tijd meer had om te wachten tot ik aan de beurt zou zijn, heb ik dit gelaten voor wat het is. Thuisgekomen heb ik ’s avonds nog op internet gekeken op de site van het bedrijf en ja daar werden mensen gevraagd voor verschillende functies. Ik ben toen de volgende dag er heen gegaan,heb gevraagd of ik iemand van P&O kan spreken en dat lukte dus. Of ik maar een cv wilde mailen met een motivatie (sollicitatiebrief) waarom ik dan bij dit bedrijf zou willen werken. Ik heb toen gesolliciteerd naar een technische functie; niet een specifieke functie. Een paar dagen daarna werd ik gebeld en uitgenodigd voor een eerste gesprek. Hierin kwam naar voren dat ik het beste als panelenbouwer in hun technische dienst zou passen. Dit gesprek is heel fijn verlopen en voordat ik thuis was hadden ze al naar huis gebeld dat ik voor een tweede gesprek wordt uitgenodigd. Het eerste gesprek klikte goed. Dus toen voor het tweede gesprek er heen, tevens een rondleiding gehad over de afdelingen; dit verliep voor mijn gevoel ook goed. De volgende morgen een telefoontje van het bedrijf dat ze met mij verder willen. Wow!!, want ik stond wel op een tweetal met het tweede gesprek. Het is zo dat ik 1 december kan beginnen, wellicht eerst op een halfjaarkontrakt met een maand proeftijd. Nou, super toch, ik ga er zeer zeker voor. Als ik op deze manier nog vier, vijf jaar kan werken zou prachtig zijn. Hoezo, dat een ouwe man van 59 jaar geen werk meer vind! Trouwens ik ben zo naar verschillende bedrijven geweest, heb me bij de receptie gemeld en gezegd dat ik iemand van P&O wil spreken. Dit lukte altijd, niet dat er direkt een functie beschikbaar was, maar ik kwam toch in de portefeuille. Je ziet dat het wel werkt op deze manier. Nou, een heel epistel nietwaar, maar het was het allemaal waard! Dank zij ons coachduo Corrie en Bodo heb ik nu de juiste weg gevonden om bedrijven te benaderen; alle hulde hiervoor! He, de groetjes allemaal en het ga je goed, Jan

Hallo mensen, Regelmatig krijg ik jullie nieuwsbrief welke ik met belangstelling lees, zo ook weer vandaag, iets heeft me altijd weerhouden om te reageren,omdat ik er van uitging dat ik niet in de doelgroep zou zitten [ ten onrechte blijkt nu ]  bij mij is de passie ook ver te zoeken, beter gezegd helemaal niet aanwezig, mijn werk zorgt er voor dat ik geld verdien, en verzekerd ben, ik heb een 20 urige werkweek, toch heb ik er een lief ding voor over om dat werk te gaan doen, waar ik mijn hele ziel en zaligheid in kan leggen, waarbij ik aan het eind van de dag moe en voldaan kan terug blikken en zeggen, dat hebben we weer mooi voor elkaar gebokst, met dat gevoel mag wat mij betreft de financiele beloning achterwege blijven, als ik mensen of dieren zou kunnen helpen, ze raad geven misschien, ik weet het niet, ik heb geen idee wat voor werk ik zoek, als ik maar kan helpen, als men mij maar nodig heeft, in de linkerkant zag ik allemaal items staan w.o familieopstellingen, dat maakt dat ik durf te reageren en te vragen, hieruit trek ik de conclusie dat jullie niet alleen in het reguliere vlak zoeken, en het voorbeeld van Jan die ook zoekende is en 59 jaar maakt dat ik nog een stap verder durf te gaan, ik ben 62, wettelijk gezien niet zo ver van mijn pensioen verwijderd, maar net als Jan niet van plan om met het bereiken daarvan ook niet achter de geraniums wil zitten, het is duidelijk, ik weet het gewoon niet, maar wel weet ik dat het zinvol moet zijn, geen schoonmaakwerk, het moet dieper gaan en gepassioneerd! Hoop dat jullie me kunnen helpen, Vriendelijke groet, Gerrie

Hee Bodo, even een toepasselijk gedichtje: Een straaltje licht breekt door Maar het rotsblok ligt er nog voor Het lijkt onwrikbaar te zijn Doch is in werkelijkheid slechts klein Je hebt èm er zelf voor geschoven Het is slechts een kwestie van geloven Erop vertrouwen dat je het kunt Dat je jezelf en anderen het volle licht gunt. Dirk

Hallo Bodo, Je Nieuwsbrieven maken mij zo enthousiast, dat ik je even wilde mailen om je te complimenteren met deze nieuwe, prikkelende manier van mensen bereiken. Heel erg leuk die CV video’s en alle links naar interessante ontwikkelingen via Youtube.  Alleen het lezen van de mail geeft al een soort van boost. Je Nieuwsbrief is daarmee echt iets om naar uit te kijken en van te genieten.  Dat wou ik je even laten weten. Hartelijke groet, Nanny

Goedemorgen Bodo, Graag wil ik je hierbij laten weten dat ik onlangs een nieuwe functie heb geaccepteerd. Per 17 oktober begin ik als accountmanager bedrijfswagens bij een Mercedes-Benz dealerbedrijf. Mijn netwerk op Linkedin begint langzaam te groeien, en ik heb de eerste afspraken met potentiele klanten al binnen. Graag wil ik je bedankt voor de coaching, het heeft me erg geholpen. Bedankt! Met vriendelijke groet, Willem

Hallo Bodo en Ronald, Even een teken van leven. In mijn agenda zag ik dat het gisteren al weer twee jaar geleden is dat we de eerste contacten hebben gehad. Er is ondertussen veel veranderd maar ook veel het zelfde gebleven. Hoe gaat het  met jullie en “de Loopbaanregiseur”? Timone en ik kijken met veel dankbaarheid en warmte terug op de hulp die we van jou en Ronald gekregen hebben. Een stuk (zelf)bewustwording en zelfstandigheid zijn zeker de vruchten. Timone werkt nog bij dezelfde werkgever, ze heeft een contract gekregen maar er staan reorganisaties op stapel en ze verwacht dat ze dan, of er uit vliegt, of dermate weinig uren krijgt toebedeeld dat ze wel zelf opstapt. Vooralsnog heeft ze het naar haar zin (meestal 😉 ). Onze beide dochters groeien op tot twee mooie volwassen mensen met alles wat er bij hoort. Wat mezelf aangaat, ik ben voor mezelf begonnen als Autorijschool. “Autorijschool L Beute, License to Drive”. D.w.z. ik ben nog in de winkel werkzaam maar rij al een paar uurtjes met lessers rond. Ik hoop dat dat z.s.m. veel uurtjes worden. Zo kwam ik ook op de twee jaar.  Gisteren had ik mijn eerste (eigen) leerlingen, op de datum dus, dat we twee jaar geleden elkaar voor het eerst ontmoetten. Het leven zit vol toevalligheden…. of misschien ook wel niet. Vinden jullie het goed als ik zo eens binnenval om een hand te schudden, of heb je liever dat ik even van te voren contact  heb. Wat ik ook nog even kwijt wil, is dat voor mijn gevoel jullie wonderen met Yvonne hebben verricht. Soms heb ik de indruk dat er kilo’s last van haar schouders zijn gevallen. Soms heeft zij het ook nog wel eens over de gesprekken die er zijn geweest. Maar zo kijk ik er tegen aan. Wishful thinking?? ik denk het niet. Met veel hartelijke groeten van Timone en mij, Lute

Hoi Bodo, Ik heb je een paar keer geprobeerd te bellen, maar je was steeds in gesprek. Vorige week dinsdag heb ik de eerste thuiszorgorganisatie gebeld om een afspraak te maken voor inschrijving. Ze waren erg blij, want erg druk…. De volgende dag zat ik bij ze op kantoor en nog geen half uur na het gesprek werd ik gebeld…. Ik kon al ingepland worden bij een nieuwe cliënt! Ik ga donderdag beginnen aan mijn eerste 24-uurs zorg bij een hoogbejaarde meneer, die met een terminale indicatie naar huis komt. En dat is precies mijn droombaan! Er is iets niet helemaal goed gegaan; had in het gesprek aangegeven dat ik zo’n 3 diensten per week wil doen, met uitloop naar 4. En bij het telefoontje om de diensten te plannen ben ik daar al meteen van af geweken. Waardoor ik later dacht…misschien toch wat veel; tot 19 augustus sta ik voor 22 diensten ingepland! Toch ga ik het niet terugdraaien; een maand is te overzien en zo kan ik meteen kijken of het wel of niet bevalt. Bovendien is het inderdaad erg leuk facturen schrijven!!!! Had meteen weer een flashback…. Zo gaat het met planners; willen hun diensten volgepland hebben en daarbij ben ik degene die voor mij moet zorgen en met planners is dat een hele uitdaging, hihi. Ik vind het helemaal spannend allemaal. En da’s ook wel logisch natuurlijk. Ik begin nog niet als verpleegkundige, maar als verzorgende; mijn officiële bevoegdheden voor de (voorbehouden) verpleegtechnische handelingen zijn verlopen en moet ik bijscholen. Genoeg te doen dus. Fijne dag en verdere nieuwe week! Hartelijke groeten, Marja

Hoi Bodo Dank je voor de informatie. Toevallig kwam ik wat mensen tegen waarvan ik dacht dat ze wel baat konden hebben bij de passie training. Op jouw verzoek heb ik er ook duidelijk bij vermeld dat ze eerst even een afspraak voor een kennismakingsgesprek met je moeten maken. Daarnaast wil ik je graag ook even laten weten dat het goed met mij gaat. De familieopstelling was reuze zwaar, maar achteraf absoluut de moeite waard. Door de familieopstelling kon ik bepaalde zaken beter relativeren en andere zaken los laten. Daarnaast heb ik je instructies goed opgevolgd en er inderdaad de eerste maanden met niemand over gesproken. Waarna ik op een gegeven moment echt een verandering in mijzelf merkte en de rust terug vond. Sindsdien gaat het berg opwaards en voel ik mij sterker dan ooit te voren. Dit is met name omdat ik meer voor mijzelf ben gaan leven en ben gestopt iedereen te pleasen behalve mijzelf en misschien raar gezegd, maar dat ik wat meer van mijzelf ben gaan houden. Hierdoor ben ik minder afhankelijk van wat andere zeggen en doen. Hierdoor zit mijn hele leven in de lift. Qua opleiding heb ik een stage plek gevonden in Sneek. Waar ik nu in mijn 5e week van de stage zit. Volgende week, 13 July mag ik afrijden voor mijn rijbewijs. Daarnaast heb ik veel meer energie over en kan ik hierdoor mijn leven veel beter organiseren. Hierdoor is het contact met vrienden verbeterd, loopt mijn huishouden op rolletjes en heb ik meer grip gekregen op mijn financiële situatie. Dingen waar ik eerst de engergie niet voor had. Super bedankt in iedergeval. Ik ben nu eerst even met mijn stage etc bezig. Misschien dat ik daarna alsnog zelf ook de passie training ga doen. Alles op zijn tijd. Veel succes met je nieuwe kandidaten als ik er meer heb hoor je het wel. We houden wel contact. Met vriendelijke groet, Reinier

Beste Ronald, Mijn oprechte complimenten voor het begeleiden van mijn zoon, hij is nu 4 maanden van de alcohol af en ik heb er vertrouwen in dat hij het kan laten staan. Hoe je dat voor elkaar hebt gekregen dat weet ik niet, maar het is een wonder. Beste Bodo, wat heeft de passietraining hem geholpen. Hij zit weer vol met energie en leuke verhalen. Hij is weer begonnen met vrijwilligerswerk. “Jaaaa roept hij nu, in de zomervakantie komen er vakantiekrachten, die worden betaald. Dus ik laat me straks mooi betalen”. Hij zet dus stappen naar betaald werk. Ronald en Bodo, ik heb mijn zoon weer terug. Hele hartelijke dank! Mw. v. D

Hallo medecursisten van de passietraining, De passietraining is in letterlijke zin voorbij, maar we kunnen er nog maanden, jaren van nagenieten. Wat is er veel gebeurd in korte tijd! En wat heb ik jullie allemaal leren kennen en waarderen…. Freddy, ik wens je allereerst beterschap (maar die is wel héél makkelijk  ), maar voor de toekomst wens ik je een eigen topbedrijf! Je bent nog erg zoekende volgens mij, maar ga ervoor! Dank voor je aanwezigheid en bijdrage. Mariette, ik bewonder je lef om voor zo’n omvangrijke groep te koken en dan ook nog eens nieuwe recepten uitproberen… Ze waren heerlijk, óók de iets te lang doorgekookte maccaroni. Omdat deze met passie was klaargemaakt. Super! Marja, ik wens je toe dat je jezelf nog eens overwint en stopt met roken. Dat klinkt voor de anderen misschien wat belerend, maar ik denk dat Marja precies begrijpt hoe ik het bedoel. Het kon wel eens de kroon op je ontwikkeling zijn. Maar: ook zonder dat je gestopt bent met roken zie ik dat je straalt. Heerlijk om te zien. Dank je wel voor je aanwezigheid. Het was érg goed je weer te zien. Lolle, Hoe kan een camera onopvallend aanwezig zijn bij een dergelijke training? Jij verstaat die kunst! Ik wens je een hele mooie carriere toe in een vak waar je hart en ziel ligt. En als je twijvelt of je op de juiste weg zit: gewoon Bodo even bellen (he owes you!) 😉 En ik sta er prachtig op. Dank! Hartelijke groet allemaal en tot de flashmob? Marit

Hi Bodo, Donderdag hadden we een gesprek met een familie in Hoogeveen en het AMK (kinder bescherming). Ze waren van plan de jongen naar een behandelcentrum te sturen en er was geprobeerd om medewerking van ouders te krijgen , wat negatief had uitgepakt. Daarna krijg je dus een rechtelijke procedure. Ik was bloed nerveus, maar ineens dacht ik aan je mail, je had me aangeraden meer in mijn leiderschap te gaan staan, twijfelen staat me niet. Nog een ander punt van jou heb ik ook gebruikt. We zaten met zijn allen rond een eettafel, maar er waren niet genoeg stoelen, dus er stonden ook een paar tuinstoelen tussen( die zijn ook iets lager). Ik heb ouders op de kopse kant van de tafel gezet, naast elkaar, zo werden ze nu ook als ouders aangesproken; heb de dames van het AMK naast elkaar gezet aan de lange kant van de tafel, op de tuinstoelen; zelf ben ik ook aan de lange kant tegenover het AmK gaan zitten met nog een begeleider Het gesprek liep in het begin uiterst stroef, maar ik heb de leiding genomen en de punten per item afgewerkt, waar steeds positiever op gereageerd werd.(We hadden gewoon een goed plan). Na twee uur zweten, mag deze jongen vanuit thuis begeleid worden en vanuit zijn persoon gaan we hem weer langzamerhand weerbaarder maken naar de samenleving. Ik was zo blij dat het gelukt was. Ik krijg er ook nog drie uur extra werk bij per week, want ik word coördinator in dit geheel. Kreeg daarna van begeleiders en medewerkers van andere organisaties zoveel veren in m’n kont, dat zitten onmogelijk werd. Ouders hebben me daarna herhaalde malen gebeld om me te bedanken, het was volgens hen subliem. Dit heb ik allemaal van jou/ bij jou geleerd, ik kan je nooit genoeg bedanken, dit is onvergetelijk voor mij. Zo heb ik als ZZP-er een vliegende start! Prettig weekend, liefs Charlotte

Ha Bodo, Jammer dat ik zo snel wegmoest vanochtend, die ingebouwde wekker van mij ook.. :-). Maar dat maakte wel dat het afscheid een beetje gehaast was. Vandaar even dit mailtje. Graag wil ik je nogmaals heel hartelijk danken voor je coaching en begeleiding in het afgelopen half jaar. Ik heb echt het gevoel dat ik nu al een heel andere Lolkje ben dan een paar maanden geleden (en krijg dit ook veel te horen van familie en vrienden). Natuurlijk moet ik nog heel veel stappen zetten, maar er is een stevige basis gelegd tijdens de passietraining, communicatietraining en de coachinggesprekken, van daaruit ga ik dan ook verder borduren. Nu eerst concentreren op onze nieuwe spruit in aanwas, en dan ben ik daarna aan de beurt :-). Bodo, ik heb je coaching ervaren als inspirerend, soms confronterend, maar vooral als een uitnodiging om eens goed naar mezelf te kijken en naar wat ik eigenlijk wil in dit leven. Jij weet soms vragen te stellen, waarvan ik op dat moment soms dacht, wat heeft dàt er nu mee te maken, maar het klopte altijd! Soms bijna kreepie.. hahaha…. Heel hartelijk dank daarvoor.  Ik wens je heel veel Plezier en geluk in je leven en succes met de loopbaanregisseur, en ben benieuwd naar alle flashmobs die je nog gaat organiseren (waar ik graag aan mee blijf doen… :-)). Hele hartelijke groet, Lolkje  

Hallo Bodo, Ik heb vandaag een gesprek gehad met mijn baas. Dankzij de training en het één-op-één gesprek heb ik goed uit kunnen leggen waarom voor mij de balans tussen leuk en niet leuk naar de verkeerde kant is uitgeslagen, en daarbij heb ik voorstellen kunnen doen om dit op te lossen. Mijn baas heeft eerder al aangegeven dat hij zijn best wilde doen om binnen de mogelijkheden van het bedrijf ook mee te helpen aan oplossingen, en daar heeft hij zich aan gehouden. Ik heb nu een aantal goede afspraken kunnen maken, waarvan een aantal direct ingaan, en een aantal de komende tijd ingevuld gaan worden zodat ik mij kan gaan specialiseren op het gebied van watermanagement, en dat ik voor mij vervelende taken kan afstoten. Ik heb er weer zin in, dat was voor mij een belangrijk doel toen ik aan de training begon. Ik dacht dat je het leuk vond om te horen dat ik het geleerde uit de training ook met resultaat in de praktijk heb kunnen brengen. Jelle

Beste Tjeerd, Aan het einde van het outplacement traject wil ik je als voormalig werkgever op de hoogte stellen van het resultaat. In juni hebben we het eerste gesprek gehad en ik kreeg van jou het adres van Bodo Agterhof. Daar is het outplacement traject uitgekomen, een grote, spannende stap. Maar omdat ik vertrouwen had in het traject heb ik de stap wel durven nemen. De passietraining was een intensieve zoektocht met een schitterend resultaat. Naast het inzicht wat ik gekregen heb in mijn kwaliteiten , ben ik erachter gekomen waarom ik nooit gedaan heb wat ik vanuit mijn diepste zijn graag wilde. Omdat deze training aandacht besteedt aan de schaduwkant en mij daar op een zorgvuldige, veilige manier mee heeft geconfronteerd en daar doorheen heeft geleid, weet ik nu wat ik wil gaan doen en waarom. En dat in zeven weken tijd, ongelooflijk. Ik heb daarna van Bodo de kans gekregen om als helper de training nog een keer mee te doen. Zo heb ik  het mijn resultaat nog verder kunnen verdiepen. De sollicitatie training is omgezet in een traject waar ik handvatten heb gekregen om mijn eigen bedrijf op te gaan starten. Ik heb in dit half jaar zoveel geleerd en zit heel goed in mijn vel. Sinds een paar maanden geniet ik van het leven met heel mijn hart. Ik heb heel veel energie en geniet tot in mijn tenen. Ik realiseer me dat deze uitkomst is begonnen met een naam die ik van jou kreeg en ik wil je daarvoor heel hartelijk bedanken. Het is zeker ook een aanrader voor anderen, dit gun ik iedereen. Met vriendelijke groet, Charlotte

Hallo Bodo. Even jou op de hoogte houden. Vorige week maandag heb ik twee gesprekken gevoerd. Een eerste gesprek van dertien in een dozijn en een tweede gesprek, waar ik enthousiast van ben geworden. Ik ging aanvankelijk voor een directiefunctie voor een school in Eindhoven, maar na driekwartier (waarbij ik zelf van binnenuit heb gesproken) begon mijn gesprekspartner over een school in Emmen. Zij had het gevoel, dat ik daar beter paste en matchte met de andere directeur!? Toch weer dat verschijnsel “gevoel” waar jij het ook altijd over hebt!!! Vandaag hoorde ik, dat ik voor de school in Emmen aangenomen ben. Ik dank je hartelijk voor alle eye openers en ik geniet van het snelle resultaat.  Groeten, Bob

Hallo Bodo, Je coaching van vanochtend voelde weer zeer goed en vooral ook insprirerend! Ik had vooraf echt geen idee, hoe ik verdere stappen moest maken met de verhoudingen binnen ons gezin. Maar ‘het issue’ zo uitbeelden als we gedaan hebben, heeft voor mij veel duidelijkheid gecreëerd. Daarnaast ook weer veel om over na te denken, maar daar ben ik gelukkig heel goed in, hahaha. Het was bijna eng om de energiebanen te voelen die hingen om zo iets basaals als een paar stoelen! Als dat een voorproefje is van de familievoorstelling van volgende week, dan ben ik erg benieuwd! :-). Dat wilde ik even kwijt.. :-). Prettige avond, L.

Beste mensen, Komende week ga ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen:  “per 1 juni start ik bij de Kringloopwinkel als leidinggevende. Afgelopen periode hebben we heel wat met elkaar gedeeld: ·         Bergen hebben we verzet ·         Over muren en in spiegels leren kijken ·         Drempels overschreden ·         Apen & beren geslacht ·         En ook wel eens een “bok” geschoten. En daarbij was er altijd de gemeenschappelijke rode draad: de zoektocht naar ieders passie. Zo ben ik er achter gekomen dat mijn wens altijd al is geweest om “van wezenlijke meerwaarde te willen zijn voor mens en natuur”. De spreuk staat in mijn verkort CV en in mijn geheugen gegrift. Helaas had ik nog al eens last van twijfels en ongeloof en daardoor werd de wens ook nooit vervuld (leesadvies: “Ik zou zo graag . . . . .”, van Bärbel Mohr). Tot voor twee weken geleden. Ik trof een vage kennis en raakte met haar aan de praat. Ik vertelde haar mijn situatie en wat ik dan wel zocht. Netwerken dus. Het werkt. Zij bleek bedrijfsleider van de plaatselijke Kringloopwinkel en was op zoek naar een echt mensenmens. Ze nodigde me dus uit de winkel te bezichtigen. Het bleek een professioneel bedrijf voor tientallen werkwilligen, vrijwilligers, tbs-ers en stagiaires. De kernactiviteit was ‘recyclen’. Vele tonnen per jaar. En daar ben ik jaren zomaar voorbij gefietst. Ik had deze combinatie van ‘mens en natuur’ zelf nooit gevonden. Het werd mij aangereikt. Na een week en twee gesprekken waarbij ik weer in beschermengeltjes ben gaan geloven is mij een baan aangeboden als hoofd magazijn. Ik ga er leiding en begeleiding geven aan een wisselende groep mensen op zoek naar . . . Ik Jkrijg er verantwoording, mag organiseren, coördineren, structureren, meedenken en meewerken. Angstig zoals alles opeens zo past met die passie van me. Veel van wat mij afgelopen weken is gebeurd herken ik in waar we al die maanden over hebben gesproken. Ik heb daarbij ook dingen met een korreltje zout genomen. Onterecht, want toen ik pas ECHT die baan wilde, gebeurde het me pas. Ik was niet meer kansloos tussen de vele sollicitanten. Ik was geen grijze muis, maar had die ‘heel leuke’ motivatiebrief met een opvallend goede CV. Ik mocht op gesprek en nog eens. Ik trof daarbij zelfs iemand die mijn vroegere bedrijf goed kende en precies snapte waarom ik daar niet meer werkte. Maar nogmaals: dit gebeurde me pas toen ik ECHT die baan wilde en dat ECHT WILLEN, dat gevoel, had ik nog niet eerder ervaren. Daar lag ik pas echt nachten van wakker. Dinsdag mag ik beginnen. Mijn inwerkschema ligt al op de mat. Eg raar allemaal, maar het voelt enorm lekker en naar meer. Ik hoop dat jullie allemaal binnenkort ook dit gevoel zullen ervaren. Ik hoop ook dat jullie dit schrijven zien als bevestiging dat je goed bezig bent (geweest). Hartelijk dank voor jullie leerzame samenwerking en veel sterkte met het vinden van jullie pad. Natuurlijk zal ik voor jullie blijven rondkijken en netwerken. Houd dus wel contact, hè. Groetsels, Paul

Goedenmorgen Bodo, Zo, jouw werkdag begint vroeg vandaag! Ook ik vond het weer leuk, interessant, ontroerend zaterdag. Ik mag graag in jouw aanwezigheid verkeren. Dit werkt voor mij inspirerend. Ook vond ik het een bijzondere ervaring nu ik zelf een vraag had. Het antwoord hierop maakt veel indruk op mij. Dank je voor je hulp hierbij. De ontwikkelingen gaan momenteel snel en ik vind het geweldig! Ik ben hier erg enthousiast over en stuiter soms van energie, haha… Ik wens jou ook veel plezier met alles en iedereen. Geniet van de liefde 😉 Warme groet, Linda

Hallo Bodo, Jij graaft dieper door, tot de kern van het probleem maar houdt hierbij rekening met de grenzen van een ander, voelt dit aan, en vraagt toestemming om verder te mogen gaan. Hierdoor heb ik diverse puzzelstukken eindelijk op de goede plek gekregen en kan ik weer met plezier naar mijn werk. Super! Karin

Comment Section

2 reacties op “Wat zeggen ze


Door rob berkers op 12 oktober 2014

Ik heb bij Bodo in het weekend van 4-5 oktober 2014 de Loopbaan BoostCamp gevolgd. Ik wist niet wat er zou komen en wat het programma was. Bodo heeft dat geheim gehouden. Eerst kregen we informatie over de loopbaan wat dat nu is. Vervolgens de indeling van je type persoon. Na enige theorie kregen we de 1e opstellling. Dat had ik nog nooit gezien en er ging een wereld voor mij open. Het leek net of ik bij een bijeenkomst van “Jomanda” was. Ik was echter niet bij “Jomanda” maar bij de BoostCamp van Bodo. Van een van de deelnemers aan de BoostCamp werd de loopbaan uitgebeeld in een opstelling. Wat daar uitkwam was bewonderenswaardig. Voor de persoon in kwestie was de opstelling helemaal een beleving. Diverse andere opstellingen gedaan waarbij je aan een mededeelnemer vroeg om jouw ziel te vertegenwoordigen. Hierdoor kun je meer inzicht krijgen wat jou ziel jou verteld. Dit had ik nog nooit meegemaakt en dat de onder ogen kunt krijgen wat jouw ziel jouw wil vertellen. Ook tijdens de 1e dag leuke gesprekken met mededeelnemers en vrijwilligers die het hele loopbaantraject al eens doorlopen hebben. Een hele gezellige groep en je leert veel over jezelf. Lekker diner gehad, verse pizza en nog samen gezongen met een zanglerares om de dag af te sluiten. De 2e dag gingen we verder met de training. Eerst even elkaars schouders masseren. Met Bodo heeft alles van de training een betekenis. De betekenis van dit masseren was om het bloed in je lichaam beter te laten stromen. De oefening daarna was om te kijken of je Ziel en je Ego dicht bij jou staan. Je was dus met 3 personen, jijzelf en iemand moest jouw ziel en iemand anders jouw ego vertegenwoordigen. Nadat je de opstelling had gedaan kwam Bodo bij iedereen even kijken of de positie van beide goed was. Bij mij was dat zo. Echter kreeg ik aanvullende feedback van mijn Ziel en Ego waar ik verbaast van was en mij stof gaf tot nadenken. Na deze opstelling kregen we een presentatietraining van Chantal Prinsen. Leren hoe je een hartelijke hand kunt geven, je leert te voelen of je verbinding hebt met de persoon met wie je spreekt. Ook leerde we de “PowerBoost” die je kunt gebruiken voor belangrijke presentaties of sollicitaties. 2 minuten moest je in een bepaalde houding staan. Ik voelde dat alle energie naar mijn buik ging. Na de presentatie nog enkele andere trainingen gedaan en nog wat theorie. De 2e avond was bijna ten einde. Veel meegemaakt, hele leuke deelnemers en veel te weten gekomen over mijn Ziel en tips voor na te denken over je loopbaan. Ik ben zo onder de indruk dat ik volgend jaar de Personal Power Training ga volgen. 3 dagen na de training had ik een sollicitatiegesprek. Mijn aantekeningen doorgenomen. Ook over presenteren van Chantal Prinsen. De powerboost ook gedaan. Na mijn sollicitatie een goed gevoel over het gesprek. Ook voelde ik dat ik verbinding had met mijn gesprekspersonen. Aan het einde van de dag kreeg ik te horen dat ik het was geworden. Ik weet zeker dat deze training heeft meegeholpen bij mijn presenteren bij het sollicitatiegesprek.

Bedankt Bodo en alle deelnemers van de training die dag en ook de vrijwilligers. Wil je echt meer over jezelf weten en je loopbaan ga dan de BoostCamp volgen van Bodo. Een weekend vol energie en verbazingen en nog veel meer. Bodo is een hele goede trainer en een echte “Ziel fluisteraar”


Door Bodo Agterhof op 13 oktober 2014

Hallo Rob,
Jemig wat een complimenten, hartelijke dank!
Bodo

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.