10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding
10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding
22 februari 2017 

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding, nee het is geen Pasen. Ik kom te veel mensen tegen die aan hun loopbaankruis vastgenageld zijn, vandaar deze 10 tips.

Tel tot 10, houd je adem in en stik niet. Dat doen veel werkenden. Oooh geld en hypotheek en zo. In zichzelf slapen ze al met de kids in een kartonnen doos onder de brug.

Het is raar dat je je hypotheek belangrijker maakt dan jij zelf. Jij bent het die dat geld moet verdienen. En als je toch moet werken, doe dan werk dat super leuk is, anders nagel je je eigen spijkers aan je kist.

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding

Slappe hap, weinig energie, futloos, valt geen zinnig gesprek mee te voeren, komt solliciteren maar voelt als Swiffer, slecht voorbereid, heeft de website niet gelezen, heeft op LinkedIn niet opgezocht met wie ze gaan praten, heeft geen vragen voorbereid en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Werkzoekenden klagen enorm over werkgevers en hun gedrag. Het geklaag is geheel wederzijds. Ook werkgevers klagen enorm over sollicitanten.

10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding

Puntje van aandacht is dat werkgevers iets hebben dat jij zoekt. Zij hebben de macht en het salaris dat jij elke maand op je rekening gestort wilt krijgen. Naast die super leuke passievolle baan natuurlijk!

Onderaan deze nieuwsbrief een video van wat een werkgever zoal over sollicitanten zegt.

Nu de eerste 5 tips voor Loopbaan Wederopstanding:

1- STOP je af te sluiten en open de deur.

De introverte versie is alles lekker opkroppen. Je kaken op elkaar houden en mooi weer spelen. Ga ik niet verder op in want dat is de collectieve gedragscode die met name vergaderingen extra energiek maakt :-)

De extraverte versie is een boosheidsaanval. Als iemand naar jou ontploft, dan duurt het dagen om die energie kwijt te raken. Dus ontplof! Maak de ander veel verwijten. Blijf zeuren en zaniken. Woorden als “niet, op zich, jij dit en jij dat en ja maar” doen wonderen! Geheid dat ze afstand bewaren.

2- Stop ongeneerd talentloos en gevloerd te jammeren. Omarm je talenten en ga staan.

Ine en sollicitatiegesprek willen ze weten wat je talenten, sterke en zwakke punten zijn. Zaak om deze dus op een rijtje te krijgen.

Trakteer vrienden op een etentje (gewoon zelf koken), ga samen stappen, een eind lopen, lekker kletsen in de sauna doet ook wonderen.

3- Stop de remote controll te zijn van je ziel

Als de ziel een zapper had gehad, dan had die in de baarmoeder meegeleverd geweest. Veel mensen zoeken hun loopbaan, maar de waarheid is dat je loopbaan jou uitzoekt.

Als je te lang in een kramp leeft, omdat je te lang bij een verkeerde werkgever werkt in een verkeerde baan, dan draait buikbrein op slot. Dan heb je in jezelf te weinig ruimte om stil te zijn, om bij jezelf stil te staan en te luisteren naar de fluister van het leven.

4- Stop onzichtbaar en dodelijk saai te zijn

Veel mensen hebben een huwelijk zo van “jaaaah we hebben het heeeéééEEELLL erruuuggg fijn saampjes” en terwijl ze het zeggen voel je de innerlijke gaap en de steunpanty zakt op de enkels.

Veel sollicitanten gedragen zich net zo. Jaaaah het werk interesseert niet zo, maar ja … dat geld dus hè? De saaiheid komt tot uiting op de volgende manieren:

 • Al struikelen bij de vraag: “vertel eens wat over jezelf”
 • De plus- en minpunten amper kunnen omschrijven, laat staan de kerntalenten
 • Niet met passie over je loopbaankoers kunnen vertellen
 • Moeilijkheden hebben om behaalde resultaten te benoemen
 • Of waarom een ander jou moet hebben voor welke klus
 • Geen pakkende of swingende Elevator Pitch hebben
 • Een dodelijk saaie CV van 13 in een dozijn
 • Een ergens vlug weggeplukte privé foto op LinkedIn, je weet wel, met een bel wijn bij het zwembad
 • Keurige sollicitatiekleding, blauw en grijs, keeeeuuuuuurrriiiggg maar saaaiiiii
 • Min of meer de gewenste antwoorden geven maar er zit geen energie bij.

5- Please do wear the biggest INNER SMILE ever and shine!

Stop met psychische Anorexia door jezelf kleiner en dunner te maken. Stop met jezelf af te vragen wie er nou op jou zit te wachten. Je bent veel te mooi en te waardevol om bij een werkgever in een hokje weg te kwijnen.

Boze mensen hebben afstotingskracht en dankbare mensen hebben aantrekkingskracht. Je zou elke avond 3 dingen op kunnen schrijven waar je dankbaar voor bent. Zo simpel, doet wonderen!

Nu de tweede 5 tips voor Loopbaan Wederopstanding:

6- Stop met wachten en kom in actie. Wat ga je DOEN?

Je kunt mediteren, mindfullness doen, allerlei therapieën, yoga, aura-reading, tarot kaarten leggen, etc. Het zijn manieren om hoopvol omhoog te kijken en de confrontatie aan te gaan met de stappen die je moet zetten.

“Eerst zien en dan geloven” zeggen veel mensen. Ja dus ei-gen-lijk … wil je eerst weten waar je volgende baan is, wat je gaat doen en wat het salaris is. Pas dan ga je een stap zetten. Jammerrrrr, eerst de deur achter je dicht doen, je laten omhelzen door alle leegte en onzekerheden en dan pas gaat de volgende deur open.

7- Iedereen wordt geboren als origineel, sterf niet als kopie maar als origineel!

Een goede CV is als een bikini: het onthult, het verhult en bovenal prikkelt het! Solliciteer op een originele manier.

 • Stuur een taart met de mededeling dat je dit graag samen met je nieuwe collega’s komt eten op je eerste werkdag
 • Stap niet bescheiden maar gepast opvallend bedrijven binnen en vraag of je je CV (zit netjes met begeleidend briefje in een mapje) even mag afgeven aan iemand van P&O (succeskans 66%!)
 • Je LinkedIn profiel fungeert als je digitale CV. Je sollicitatiebrief kun je opnemen op youtube. Solliciteer dan met een brief waarop slechts de link naar je Youtube-filmpje staat. eindig het filmpje met je naam, je mobiele nummer op welke manier je op LinkedIn te vinden bent
 • Bescheidenheid siert de mens, maar niet een sollicitant! Plaats een filmpje op je Facebook pagina met de vraag wat je talenten zijn. Mensen vinden dit super cool, wedden dat je veel hulp krijgt?
 • Plaats een filmpje met een pakkende Elevator-Pitch op je LinkedIn account.

Als je gewoon solliciteert met CV en begeleidende mail, dan ben je één van de honderden. Vanuit een achterstandspositie moet je dan bewijzen dat je überhaupt leuk bent om een gesprek mee te hebben, daarna mag je bewijzen wat je als expert in huis hebt.

Als je een filmpje stuurt en je wordt uitgenodigd, dan is er al een klik. In het sollicitatie-gesprek gaan ze kijken of je in het echt ook zo leuk bent als in het filmpje. Daarmee solliciteer je vanuit een voorkeursplek en je hebt het halve gesprek al in the pocket.

8- Zoek de WARMTE op

Door de crisis zijn veel organisaties in financiële problemen gekomen. De samengeknepen billen zijn voelbaar in de hele tent en de vraag is wie er wanneer uit vliegt. Dat is vergelijkbaar met vrienden waar je op bezoek gaat en om geld te sparen staat de thermostaat op 17 graden. Je snapt het wel, maar het werkt niet bevorderlijk.

Klanten willen dat er van ze gehouden wordt! Bij Aldi voelt het koud en bij de Lidl steeds warmer. Doet Lidl goed! In de lokale snackbar hier in het dorp hebben vader, moeder en zoon wel ns ruzie. Ja gewoon waar klanten bij staan. Maar ze hebben een hart van goud. Totaal geen last gehad van de crisis. Als je solliciteert, voel dan of er warmte zit. Anders solliciteer je eigenlijk in een koelcel.

9- Het hart klopt altijd

Bij een bank zijn ze aan het reorganiseren. De functies worden “geüpgradet”. Pfff een woord dat zo belachelijk is, ik weet niet eens of ik het wel goed schrijf. Ze hadden eerst nog niet zo in de gaten wat de gevolgen zijn …

MBO volstaat niet meer. Na 20 jaar uitstekend gefunctioneerd te hebben moet je nu een HBO-diploma hebben. Ze mogen er solliciteren op de eigen functie die ze al jaren uitoefenen. In de aanloop worden ze alvast preventief boventallig verklaard.

In het jaarverslag staat uiteraard dat het personeel hun “grootste bezit is”, haha erg komisch, ondertussen word je preventief weg georganiseerd. Om de sfeer er wat in te houden mag iedereen `s-ochtends met een smiley aangeven hoe hij of zijn in het vel steekt. Mondhoeken omlaag, horizontaal of omhoog. Jaja voelt heet veilig haha.

Ik snap niet dat iedereen dit accepteert … zal wel de 13e en de 14e maand zijn.

Grote organisaties: het functioneert als een leger. De klanten zijn de pinautomaten van de aandeelhouders.

Wil je er toe doen, wil je een stem hebben, wil je je oprecht gehoord, gezien en gewaardeerd voelen, dan kun je beter solliciteren bij kleinere organisaties waar een warm kloppend hart voelbaar is, waar mensen met hart en ziel werken, waar de bezieling voelbaar is, waar ze nog ouderwets echt van hun klanten houden.

10- Als je jezelf niet seriéús neemt, dan wordt je door het leven serieus genómen!

Als je je salaris serieuzer neemt dan jezelf, dan neem je jezelf niet serieus. Je plaatst dan geld op nr. 1 en jezelf op nr. 2. Dan degradeer je jezelf tot kassakoopje. In dat geval kun je beter in het corresponderende rekje bij de kassa liggen bij de Aldi. Geen probleem allemaal, verwacht dan niet dat je werkgever jou serieus neemt.

Plaats jezelf op nummer 1! En nog belangrijker, plaats je geluk nóg hoger! Doel is dat jij met positieve energie thuis komt en in jezelf de ruimte en de positieve vibe hebt om je gezinsleden een dikke knuffel en een dikke high 5 te geven en samen te genieten van het eten.

Stop met één been in een urn door het leven te lopen. Hang de slingers op, zet een lekker muzieknummer op en maak er een mooie dag van, opdat we samen de wereld een beetje mooier en gelukkiger maken.

Nu de video die ik je beloofd heb en daarna een belachelijk, een KRANKZINNIG aanbod!

Tot zover de 10 tips voor loopbaan wederopstanding.

Nog meer tips voor Loopbaan Wederopstanding:

De Loopbaan BoostCamp is 2 hele dagen training op zat. & zo. voor maar € 48,-.

Als je er he-le-maal niets aan hebt, dan maak ik de volgende maandag meteen 2 x € 48,- dus € 96,- aan je over.

De 10 Tips voor Loopbaan Wederopstanding kun je aan den lijve ervaren. Twee hele dagen lang.

Je leert pakweg 30 super leuke mensen kennen, ze hebben allemaal een netwerk dus wie weet regelt één van hen een netwerkgesprek voor jou waar een super leuke baan uit rolt.

Je krijgt er energie, inspiratie en mega veel eye-openers van. Sommige eye-opens zijn zo groot en kostbaar, dat je kaken ervan op de vloerbedekking vallen.

Je krijgt je grootste talenten helder, je ontdekt hoe je de koers van passie kunt ontdekken, je leert jezelf vanuit authenticiteit en kracht presenteren, je maakt veen CV die gegarandeerd bovenop de stapel komt en je ontdekt hoe je winnende sollicitatiegesprekken voert.

Er is koffie, thee, ontbijtkoek, er zijn 2 lunches en de allerlekkerste Italiaanse ter plekke bereidde en gebakken ovenheerlijke pizza van heel Friesland.

Je ontdekt met een familieopstelling en met een loopbaanopstelling met welke gewoonten en patronen je loopbaan in de soep loopt en hoe je weer passie in je loopbaan krijgt. Als je ondernemer wilt worden, zie je ook welke factoren leiden naar een ton omzet.

En echt waar, als je helemaal niets aan het weekeinde hebt, krijg je van mij per ommegaande € 96,- retour!

Graag zie ik je op de Loopbaan BoostCamp. Klik op www.loopbaanregisseur.nl/yes

Bodo

P.s.: Ik hoor je graag, vorige week noemde iemand mij de Gordon Ramsey in loopbaanland, wat vind jij?
P.s.: Liken en doorsturen is natuurlijk een fijne digitale HUG!

En echt waar, als je helemaal niets aan het weekeinde hebt, krijg je van mij per ommegaande € 96,- retour!

Graag zie ik je op de Loopbaan BoostCamp. Klik op www.loopbaanregisseur.nl/yes

Hartelijke groeten van Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen