Helpt het om je talenten van de daken te schreeuwen?
Helpt het om je talenten van de daken te schreeuwen?
16 september 2019 

Helpt het om je talenten van de daken te schreeuwen?

Vorige week kreeg ik een Curriculum Vitae gemaild met lekker veel talenten. Teamplayer, kan ook goed solistisch werken, geen 9 - 5 mentaliteit en pro-actief.  Klinkt lekker zou je denken. Het gaat nog even verder. Goede communicatieve vaardigheden, creatief, oplossingsgericht en netwerker.  Klinkt kansrijk, maar kan verkeerd uitpakken. Dit is wat veel werkzoekenden doen. Zo prijzen ze zichzelf aan. Too much.

Helpt het om je talenten van de daken te schreeuwen?

Want dat helpt denken ze. Eigenlijk is hun vraag: hoe ontdek ik mijn talenten? Ze denken dat ze hard op de tamtam moeten slaan. Ze snappen, dat het niet helpt om jezelf klein te houden. Dus blazen ze zichzelf op. En blijkbaar kan er altijd nog wel wat lucht bij. Dus pompen maar ... Blijkbaar schreeuw je het dan uit: IK BEN SUUUUPERRRRR GOEEEDDDD!!! Helpt het om je talenten van de daken te schreeuwen? Dat kan als sollicitant een bewuste keuze zijn. Maar het maakt je juist kleiner. De selecteur kan het gevoel krijgen dat je jezelf niet zo veel waard vindt en dat je daarom wat in de rondte brult. En jammer voor jou, maar de selecteur staat hoger in rang dan jij. Het is de kunst om je te gedragen op ware grootte. Niet te klein met een grijs Curriculum Vitae en ook jezelf niet overschreeuwend. Als je waardevol bent, dan hoef je dat niet van de daken te schreeuwen. Er zijn trouwens veel handigere manieren om dat aan te tonen.

Hoe ontdek ik mijn talenten?

Als je dat op de juiste manier doet, dan heeft dat een paar voordelen:
  • je komt over als authentiek en krachtig
  • je CV zoeft naar bovenop de stapel met uitnodigingen
  • vanaf de 1e minuut in het sollicitatiegesprek zijn ze extra geïnteresseerd in je
  • ze nemen je serieuzer dan je concurrenten
  • al met al kun je een hoger salaris vragen.
Ze gaan je beschouwen als een expert. Alleen om als expert gezien te worden, moet je het wel even handig aanpakken. Maar als je er even de tijd voor neemt, sla je meerdere vliegen in één klap. Dan communiceer je makkelijk je expertise. In je Curriculum Vitae, in je LinkedIn-profiel en als je wilt op je Facebook account. Het begint bij je talenten. Als je gewoon wat talenten in je CV oplepelt, dan kom je niet over als echt en authentiek. Alsof je jezelf niet goed kent. Als een kip zonder kop die maar wat roept. Als je je talenten goed kent én je omschrijft ze op de juiste manier, stijg je flink in waarde. Dat voel je dan zelf ook meteen. Je zelfvertrouwen stijgt. Alleen daardoor al maak je meer kans op de baan die je zo graag wilt. Nu heb ik wat leuks voor je. Als je me vraagt: hoe ontdek ik mijn talenten? Dan heb ik wat super waardevols voor je: Een E-Boek dat je helpt om je talenten te ontdekken. Nee, wees gerust, het is geen flutboekje van maar een paar pagina's met veel te grote letters. [embedyt]
[/embedyt] Het is een stevig E-Boek geworden van meer dan 30 pagina's. Met de oefeningen in dat E-Boek kun je op 6 manieren meer dan 25 talenten verzamelen. En je ontdekt je 5 aller grootste talenten. Dat zijn je ziels-talenten. Als je je talenten lekker op een rijtje hebt, dan straal je dat uit. Dat maakt je hot. De energie van zelfvertrouwen maakt je vele malen aantrekkelijker dan steekwoorden te roepen over je CV.

Hoe je je 25 talenten en je 5 ziels-talenten ontdekt,

hoe je je zelfvertrouwen verhoogt. hoe je je marktwaarde verhoogt lees je in: Gratis E-Boek: Ontdek je 25 Talenten en je 5 Ziels-Talenten. Bodo Agterhof
Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Marije Ronteltap
Door

Marije Ronteltap

op 17 Sep 2019

Dank! Ik heb wel een goed idee wat mijn talenten zijn. Maar het gaat idd om hoe breng ik dat over, zowel schriftelijk als mondeling. Ik ga je boek lezen en kijken of ik eruit kom.

Bodo Agterhof
Door

Bodo Agterhof

op 17 Sep 2019

Hoi Marije, dank voor je reactie, veel plezier met het e-boek, ik hoor graag wat je ervan vindt.

Reactie plaatsen