Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?
Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?
23 september 2015 

Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?

Het sollicitatiegesprek … je hebt veel moeite gedaan om zo ver te komen. Je talenten op een rijtje gezet, stil gestaan bij welk werk je passie heeft, je LinkedIn profiel een üpdate gegeven, op internet info over de organisatie opgezocht, op LinkedIn en Facebook info opgezocht over je gesprekspartners tijdens het sollicitatiegesprek, geoefend in vragen die je moeilijk vindt en een Elevator Pitch geoefend. Hoera, het is zo ver. Hier lees je onmisbare tips om de baan te pakken te krijgen.

En dat is het zover … tromgeroffel … het sollicitatiegesprek … brrr …  le moment suprême. Erop of eronder!

Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?

Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?

Hoeveel Lef heb jij tijdens het Sollicitatiegesprek?

Veel mensen durven zichzelf niet echt te laten zien. Op het werk houden ze zich in, tijdens vergaderingen houden ze zich in en na afloop thuis dan komt de stoom uit hun oren.

Als je je inhoudt tijdens het sollicitatiegesprek, dan wordt het `em niet, het is juist de kunst om je te laten zien. In deze nieuwsbrief tips voor sollicitatiegesprekken, zodat de kans om door te gaan naar de 2e ronde minimaal wordt verdubbeld.

Wat je bent is Talent!

Uiteraard wordt jou in het sollicitatiegesprek gevraagd naar je sterke en zwakke punten. Nou vind ik dat één van de domste vragen. Sorry, ik ben wat direct, laat ik het uitleggen.

Liever zouden ze je moeten aannemen om je talenten. Hoe zou de vraag klinken: “wat is uw grootste talent en hoe kunnen wij daar samen optimaal gebruik van maken?

Als jij je talenten kent, dan kun je het beste kiezen voor een baan en bedrijf waar deze optimaal tot bloei komen.

Gewoon zijn wie je bent … op je Werk

wat-je-bent-is-talentAls je op je werk gewoon met je talenten aan het werk kunt, dan kun je gewoon jezelf zijn.

Wel moet je dan even weten welk werk je het liefste en het beste kunt doen. Je bent het beste in het werk dat je het liefste doet, dan bereik je daarmee het makkelijkst de beste resultaten.

Anderen weten en voelen dat ook: “oooh voor die klus, daar moet je XYZ voor hebben”.

Gewoon zijn wie je bent, dat werkt!

Als je weet welke talenten je bent, als je weet welk werk je bent, dan kun je zelfverzekerd naar het sollicitatiegesprek gaan. Als je jezelf presenteert, benoem dan geen rijtjes met plus- of minpunten.

Benoem eerst het talent, daarna het minpunt en sluit af met het pluspunt. Je plus-en minpunten zitten namelijk meer aan de buitenkant, het zijn verschijningsvormen van je talent.

In dit filmpje zie je meer over het presenteren van je talenten, plus- en minpunten in een sollicitatiegesprek:

Hoe word je uitgenodigd voor een Sollicitatiegesprek?

Eén van mijn cursisten vertelde me onlangs een uitnodiging te verwachten, omdat ze een perfecte match was met de functie. En toch werd ze niet uitgenodigd.

Ze besloot te bellen en haar werd verteld, dat ze 5 sollicitanten hadden uitgenodigd … die allemaal een filmpje hadden gestuurd. Ja maar het is een administratieve functie zei ze. Ja zei deze werkgever, maar door het filmpje hebben we meteen een eerste indruk en dat is wel zo prettig!

Jezelf presenteren in een Video

Eén van de kandidaten die ik begeleid wil ik bij deze graag aan je voorstellen, zijn naam is Hidde Engwerda. Hidde zoekt een baan als Conciërge of Facilitair Medewerker.

 

Hidde heeft deze video geüpload en toegevoegd aan zijn LinkedIn-profiel. Kijk, dat is lef hebben, dat is standing out of the crowd!

Hoeveel lef heb jij?

Bij solliciteren gaat het niet eens om of een werkgever (of opdrachtgever) voor jou kiest en vice versa. Het gaat er meer om of jij echt voor jezelf durft te kiezen?

Durf jij volmondig te kiezen voor je talenten, voor je loopbaankoers en durf je je echt te laten zien in een videofilmpje?

Lef begint met Loslaten

Lef begint soms met loslaten. Loslaten van de baan waarin je ongelukkig bent. Als je dat loslaat, dan kun je kiezen voor bloei, zodat je beter tot je recht komt.

Linda heeft volmondig voor zichzelf gekozen. Ze heeft losgelaten wat haar beklemde en heeft haar talenten, koers en gelukkig zijn omarmd.

Nieuwe Baan met BestemmingsGarantie

Zoek jij een nieuwe baan? Met garantie, zodat je begeleid wordt tot en met de plek van bestemming? Dan is het traject: Nieuwe Baan met BestemmingsGarantie een gouden kans voor je.

Dit traject omvat 5 trainingen en maximaal 10 coachingsgesprekken, zodat je kunt stoppen met ongelukkig zijn en weer ronduit gelukkig kunt zijn.

De succeskans is maar liefst 85%!

Kennis maken

Tijdens een kop thee of koffie kunnen we kennismaken en kijken of mijn manier van trainen en coachen bij je past.

let wel, daar heb je lef bij nodig, want behalve respect-en humorvol ben ik wel confronterend, zodat je daadwerkelijk wordt wie je eigenlijk al bent.

Op je LoopbaanSucces!

Bodo Agterhof

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen