Wel genaaid, niet gekust
Wel genaaid, niet gekust
02 september 2022 

Wel genaaid, niet gekust

WEL GENAAID, NIET GEKUST

Voor haar loopbaan 🏃‍♂️was dit snoepreisje geen opknapper, maar `n afknapper 🚧. Wel genaaid, niet gekust 😘. `t Was `n inspirational VIP-party en Shanta mocht mee naar 🏝Ibiza. 

Ze laat me foto’s zien. De hele marketing- en sales afdeling kreeg kratten vol glitterveren in hun achterste gekaraoked. Op de after party pic staat ze chique te pronken in een classy parelmoer plissé jurk tot halverwege haar bovenbenen.

De knalrode glossy lipstick doet me aan Marilyn Monroe denken. Ze wordt geflankeerd door 2 shiny poserende collega’s met hun happy arms vrolijk zwaaiend. Ze kijken onbeschaamd in de camera: I’m too sexy for my body, too sexy for my car, by faaaarrrr!

Wel genaaid, niet gekust

Ik neem een slokje koffie en laat de foto op me inwerken. “Je staat er raar op” suggereer ik.

“Ik weet niet waarom” zegt Shanta, “maar ik was doodongelukkig”. “Uhhmmmm mag ik heel direct zijn?” vraag ik. “I know” zegt ze, “just bring it on”.

“Sorry Shanta, met je gezicht communiceer je of je in the red light district werkt en net zwaar onderbetaald werd. Wel genaaid, niet gekust.

“Zo was het ook!” zegt ze.

Marketing en sales fietsen het geld naar binnen. Dat doen ze zo goed, dat het geld finaal over de vensterbank klotst. Daarom worden ze in Ibiza flink over de vensterbank verwend.

In mails en post naar het thuisfront wordt het verkocht als een intensieve masterclass waar alleen the happy few salestijgers getraind en very personal gecoached worden. Maar de ondertiteling is: “What happens in Ibiza, stays in Ibiza”.

Juicy details?

Het is simpel. Overdag wordt er hard gewerkt en getraind. Dan ben je om 17 uur toe aan een flinke borrel. Doe een Gooise vrouwen groot glas Chardonnay bij het voorgerecht en een bol glas Bourgogne bij het hoofdgerecht. Maar een cerveza op Ibiza is ook ok.

Dan heb je met de koffie flink wat glazen achter de kiezen en word je vrijpostiger, zodat je van alles post op whatsapp.

Voor Shanta hoeft het vrijpostige niet: da's voor haar vriend.

Rond middernacht wordt er op haar deur geklopt. Ze kijkt in een paar stoned rond draaiende ogen. Hij is zijn mobieltje kwijt. Of ze even mee wil helpen zoeken op zijn hotelkamer.

“Wat je kwijt bent is je verstand” zegt ze en ze gooit de deur voor zijn neus dicht.

“Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel” opper ik. Ik vraag of bij haar vroeger thuis de kat vaker van huis was. Ze vertelt dat haar vader al jong en ze schiet vol.

Shanta volgt bij mij een traject met meerdere opstellingen.

“Dit ga je niet geloven” zegt ze na een maand of wat.

Ze heeft haar power back en is haar eigen kat die back home is.

“Ik heb ontslag genomen: weg uit die gevangenis. Tijdens mijn laatste werkdag had ik een lekke band. Stopt er een auto, we raken aan de praat en hij biedt me een super leuke baan aan. 

Wat is nou de moraal van dit verhaal?

Als je jezelf niet serieus neemt, word je serieus genomen. Maar dan precies verkeerd om. Zeg maar wel genaaid, niet gekust.

Wil jij jezelf serieus nemen? Klik dan nu op wel genaaid, niet gekust.

Cheers,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen