4 Redenen om een Andere Baan te zoeken
4 Redenen om een Andere Baan te zoeken
06 maart 2015 

4 Redenen om een Andere Baan te zoeken

Het komt veel voor dat werknemers blijven zitten waar ze zitten, hun adem in houden, geen andere baan zoeken en proberen niet te stikken.

Het begint vaak klein. Kan gebeuren toch, dat het even wat MINDER LEUK is op het werk?

Kom op, je wilt geen jankerd zijn dus je denkt gewoon even volhouden en dan wordt het vanzelf weer beter.

Bovendien mag je in deze tijden blij zijn dat je een baan hebt toch?

Langzaam aan, zo langzaam dat je het eigenlijk niet in de gaten hebt, wordt het elke week een beetje erger.

Nou zit er een brein tussen je 2 oren en met dat brein denk je: “gewoon doorgaan”.

Ik heb nieuws voor je, je hebt ook een buikbrein en dat zit ongeveer achter je navel.

Buikbrein weet meer dan hoofdbein, het weet dingen sneller en het voelt aan of het al dan niet gelijk heeft. Grote kans, dat buikbrein al lang in de gaten heeft: “oh oh, dit wordt `em niet”.

Als je met je hoofdbrein je buikbrein het zwijgen oplegt, da’s de allerbeste manier om de soep in te draaien en dan ontstaan de redenen om toch naar je buikbrein te luisteren en een ANDERE BAAN te zoeken.

De 4 redenen om een Andere Baan te zoeken:

1- Met elke salarisstrook denk je: ja daar doe ik het voor. Alleen je betaalt met je buikbrein wel een prijs, namelijk minder eigenwaarde. Als je je niet happy voelt op je werk en je blijft er mee doorgaan, dan word je ongelukkig. Met een leuke baan word je weer gelukkig en zelfverzekerd;

2- Als je er zelf minder vrolijk van wordt, dan heeft dat invloed op je gezin. Als je regelmatig negatief van je werk thuis komt, gaan ze op hete kolen lopen. Het legt een bron van spanning in het gezin, terwijl je juist op een ontspannen manier samen de tijd wilt doorbrengen;

3- Het heeft geen zin om je baan, baas en je salaris zo veel macht te geven. Eigenlijk is het een zwaktebod als jij je leven niet kunt inrichten zoals jij dat wilt. Wellicht heb je nog even geen zin in het gedoe van netwerken en solliciteren en zo :-)

4- Als je werk doet dat jouw ding is bij een werkgever die goed bij je past, dan bereik je meer resultaat op een makkelijkere manier, sneller ook, het voelt niet eens als werken.

Kies je Schaarste of Overvloed?

Kortom, het is dus jouw keuze. Je kiest voor schaarste of overvloed. Voor elke dag een beetje kleiner en ongelukkiger worden of elke dag groeien en gelukkiger worden in je werk.

Twee weken geleden gaf ik `s-avonds training. Eén van de cursisten vertelde dat hij in een flat woont met 15 verdiepingen. De training had hem geholpen weer gelukkig te worden, anders was hij wellicht ook van 15 hoog gesprongen.

Eergisteren belde hij me: “Jemig je raadt nooit wat er gebeurd is. Ooit was ik een bekend fotograaf, maar door de crisis zakten de opdrachten in. Ik ben net gebeld door een internationaal bedrijf en ze gaan me 7 dagen achter elkaar inhuren”.

Zo werkt het. Als je leuk werk zoekt, dan moet je zorgen dat jij werkt. Dat jij gelukkig bent, energie hebt en dit uitstraalt. Het universum registreert dit en beloont je.

Gelukkig worden in je Werk?

Meer weten? Kom dan naar de gratis Loopbaan BoostCamp op 14 en 15 maart: Geluk is niet te koop, je kunt het gewoon pakken. https://loopbaanregisseur.nl/aanmelden/

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen