Ben jij wegwerp personeel?
Ben jij Wegwerp Personeel?

Ben jij Wegwerp Personeel?

Ze lonken op de rode loper.
Je leasebak en blingbling extra's shinen je toe.
Tot de recessie personeel onder de ontslag-bus duwt.
Ben jij wegwerp personeel?
Of ben jij blij blijf personeel?

Je loopbaan snel op de rails

Ze krijgen personeel amper aangesleept. Klanten op zonnige terrasjes lopen boos weg, omdat ze te lang moeten wachten op hun biertje.

Mijn vaste Chinees in Heerenveen betaalt personeel dubbel salaris. Anders komen de hulpjes hun bed niet uit en brengen gasten geen geld in het laatje. 

Vorige week stond er 15 km. file naar de Ketheltunnel. Kon niet bediend worden, omdat personeel op was. Beide personeelsleden zaten ziek thuis. Ik zuig dit niet uit mijn duim.

Ondertussen meldt Schiphol -ik citeer- “Knokpartijen, uren wachten en onwelwordingen”’ omdat ze bewakende handjes tekort komen. Als je eindelijk in de lucht hangt hoop je, dat je koffer met je meevliegt. 

Zeg nou zelf, til jij je een hernia voor kleine 12 Erotjes per uur en kl@te arbeidsomstandigheden als je door de directeur smalend weggehoond wordt?

Als je trouwens je loopbaan snel op de rails wilt hebben, kijk dan even naar de 1.100 vacatures bij de NS. Een maand geleden reden de treinen een ochtend niet, omdat ze NS-planners tekort kwamen. Solliciteer dus als planner, dan rollen ze de rode loper voor je uit en bungelen ze blingbling arbeidsvoorwaarden voor je neus.

Onder de ontslag-bus duwen

Over twee jaar trekken ze dezelfde rode loper onder je r&&t vandaan. Wie vliegt er bij een dikke recessie als eerste de laan uit? Degene die het laatst zijn aangenomen! 

Wie wordt daarna weg georganiseerd? La éminence grise. Da’s een rekbaar begrip. Personeel dat naar fossiel brandstof voor de bedrijfsmotor ruikt, was eerst 40+. De afgelopen 10 jaar is het opgerekt naar 50+. Op dit moment tikt het haast de 60+ aan. Maar bij een recessie stort het in naar 40-.

Daarna wordt personeel lukraak onder de ontslag-bus geduwd. Te zwanger, te vaak ziek, weer geen zin in flexibele werktijden, geen zin om je mobieltje na 17.00 uur op te nemen, etc. 

Ben jij Wegwerp Personeel?

De vernieling in ontslagen

In mijn 25-jarige loopbaan als loopbaanprofessional heb ik werkgevers personeel op de kl@terigste manieren de vernieling in zien ontslaan.

Een ingehuurde ad interim die hoofd financiën wijs maakt dat hij al 3 jaar slecht functioneert. “Heeft niemand je dat verteld” vraagt hij? Ondertussen speelt de 3-koppige directie "Bonusje Leggen, Niemand Zeggen”.

Medewerkers die na 25 jaar trouwe dienst door een mutsige P&O-stagiaire naar hoofd HRM gelokt worden die ze zonder blikken of blozen afslacht. Het eindigt bij de rechtbank en kostte deze werkgever tonnen per persoon.

Dames die zogenaamd lekker lang van hun zwangerschapsverlof “mogen” genieten, collega’s die elkaar zwart maken en slachtofferen, etc.

Ben jij wegwerp personeel?

Mijn werkgever bood me een project aan en beloofde een dikke bonus. “Oh dus je vindt dat ik niet intrinsiek gemotiveerd ben” vroeg ik? 

Ik laat me niet bevorderen tot wegwerp personeel. Ik bedankte en werd blij blijf personeel. Niet dat ik bij deze werkgever bleef. Ik koos voor trouw aan mijn talenten, aan mijn gave en aan mijn missie.

Ben jij wegwerp personeel en wil je blij blijf personeel worden?

Klik dan op Van Wegwerp Personeel naar Blij Blijf Personeel Worden.

Op je loopbaan,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen