Lief, klein, schattig gaatje in je CV?
Gaatje in je CV?
Curriculum Vitae
Bodo Agterhof
Curriculum Vitae
08/15/2023
3 min
0

Lief, klein, schattig gaatje in je CV?

08/15/2023
3 min
0

Lief, klein, schattig gaatje in je CV?

Lief, klein, schattig gaatje in je CV? Zie de video: Hoe krijg je met een gat in je CV toch uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken?

Gaatje in je CV?

Lief, klein, schattig gaatje?

Stomtoevallig tikte ik dit weekeinde een lekker stuk Emmentaler op de kop. Mijn vriend vindt dat de meeste smaak niet in de kaas, maar juist in de gaten zit. 

Hij zegt dat het er juist om gaat hoe de kaas en de gaten elkaar in je mond ontmoeten. Daarom voelt en smaakt elke gat-kaas combinatie net even anders.

Dat kleine gaatje een beetje groter gegroeid

Ik kreeg van mijn vriend een Emmentaler kus en stapte op de fiets. Wat houd ik van de zomer, want ik fiets graag tussen de fluitende vogels naar mijn werk. Niet dat ik een mietje ben omdat ik in de winter niet fiets, maar een man heeft nou eenmaal zijn principes en wat voor zin hebben principes, als je er niet aan vast houdt toch?

Afgelopen week stond ik mijn fietsband nog op te pompen, maar dat was ik vergeten. Blijkbaar is dat kleine gaatje een beetje groter gegroeid, want het laatste stuk moest ik lopen. Je snapt natuurlijk wel dat de mini fietspomp vrolijk thuis in de garage lag te glimmen. 

Wanneer heb je een krater in je CV

Lieve, kleine schattige gaatjes, gaten en kraters: je komt ze werkelijk overal tegen. Een gatloos leven bestaat niet eens, maar je moet nou ook weer niet in een krater van een gat stappen, want dat overleef je niet. 

Een krater in je CV overleef je ook niet. Wanneer heb je een krater in je CV? Als je meerdere jaren geen opleiding hebt gevolgd of niet hebt gewerkt. Bij een krater in je CV slaat het buikbrein van de recruiter meteen op hol. The wordt case is dat je hebt zitten te knorren in de nor. 

Wat is een gat in je CV?

Een gat in je CV is wat anders dan een onverklaarbare krater in je CV. Je hebt een gat in je CV, als je langer dan 4 maanden werkloos bent geweest en geen opleiding of cursus hebt gevolgd. 

Als recruiters je CV doornemen, leest hun innerlijke alarmsysteem mee met elk woord en en elke zin die je schrijft. Een gat van 4 maandjes of meer in je CV? Bingo! Dan gaat het alarmsysteem van de recruiter af als de gillende sirene van een ambulance met plankgas op leven en dood.

Met gaatje in je CV toch uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken?

Een recruiter kijkt slechts 7 seconden naar je CV. Een gaatje i je CV, een gat of zelfs een krater is meteen een afknapper en bevordert jouw CV linea recta naar de shredder. 

Hier volgen een aantal tips om met een gaatje in je CV toch uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken te ontvangen:

  • Bij gaatjes in je CV vermeld dan geen maanden, maar alleen de jaartallen. Dit is werkelijk waar de allerbeste plamuurlaag voor je CV
  • Als je de muren en gaten in je CV niet wilt plamuren maar stuken, benoem dan wat je wèl hebt gedaan, bijvoorbeeld mantelzorg gedaan, met opzet voor vrije tijd kiezen bij gezinsuitbreiding, maken van een reis of sabbatical, een eigen (zzp-) bedrijf opgezet, etc.

De beste opvulling van een gat in je CV?

Voor de beste opvulling van een gat in je CV moet je lef hebben. Bij een burned-out, vertel je de reden en dat je met opzet een time-out hebt gekozen, omdat bij jou kwaliteit prevaleert boven kwantiteit. 

Vertel bij een baanwissel gerust dat je een loopbaanprogramma hebt gevolgd. Zo laat je zien dat je in jezelf investeert. Dat betekent, dat je niet zomaar als dom blondje de arbeidsmarkt opstormt, maar eerst kijkt en dan pas koopt. Wat het geheim

Het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Wat het geheim is van een uitnodig- of wegwerp-CV? In een wegwerp-CV overschreeuw je jezelf door je talenten van de daken te schreeuwen. Het geheim, van een uitnodig-CV waarmee je geheid uitgenodigd wordt is dat je een beetje van je kwetsbare kant laat zien. Dat maakt jouw CV woest aantrekkelijk. 

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reacties
Categorieën