Hoeveel energie heb je?
Hoeveel energie heeft de toegift op jouw CV?
Curriculum Vitae
Bodo Agterhof
Curriculum Vitae
09/04/2023
3 min
0

Hoeveel energie heb je?

09/04/2023
3 min
0

Hoeveel energie heb je?

Hoeveel energie heb je? De hamvraag bij succesvol solliciteren is: hoeveel energie heeft de toegift op je CV? Tips voor een energiek uitnodig-CV!

Hoeveel energie heeft de toegift op jouw CV?

Het werkt voor geen meter

Het is zondagnacht en ik lig te woelen in bed. Mijn vriend snurkt een beetje. Zijn regelmatige ademhaling werkt normaliter heerlijk meditatief op me, maar ik kan de slaap niet vatten.

De propeller aan het plafond waait de muggen weg, draait met rust, regelmaat en reinheid zijn rondjes, wuift ons wat koelte toe en ook dat helpt geen bal. Rustig worden werkt voor geen meter.

Niets vergeten?

Ik maal nog harder dan onze koffiemolen. Heb ik alles wel goed voorbereid? Ben ik niets vergeten? Mijn hoofd is een gatenkaas. Denk dat ik to do lijstje had moeten maken.

De eerste werkdag na de vakantie komt eraan. Echt waar, ik zweer het op mijn moeders graf met beide handen op mijn hart: ik houd van mijn werk ik houd van mijn klanten.

Klein controlfreakje

This is bad. Ik probeer me voor de geest te halen met welke klanten ik morgen een afspraak heb. ja niet dat ik een klein controlfreakje ben hoor, nou ja ok dan, misschien een heel klein beetje.

Ah de wekker gaat, blijkbaar ben ik toch in slaap gevallen. Even heel eerlijk gezegd en tussen jou en mij gezwegen: nu even niet! Deze maandag wordt weer zo'n noodlanding na de vakantie.

Als een slak op een teerton

Ik rijd hier de straat uit en verleen een auto voorrang, Het is zo'n pick-up truckje van de gemeente die zo'n betonnen zitbankje vervoert. Dat gaat dus echt met een gemeentelijk tempo van een slak op een teerton.

Tuurlijk, vlak voor de neus van dat pick-up truckje gaan de slagbomen omlaag en de brug gaat open. Nee hè? Tegen de tijd dat ik op het werk arriveer is mijn oma al 3 keer overleden, gereïncarneerd en koopt ze net haar eerste lingerie zetje voor haar nieuwe vriendje.

Zeker de ADHD?

Om op gang te komen ga ik op maandags eerst een uurtje crossfitten. Mijn eerste klant appt me: "Bodo ik voel me niet helemaal lekker, kunnen we onze afspraak een week opschuiven"? Yeah right!

De volgende klant is er zo te zien wat later. Ik app haar. "OOOh jeetje, helemaal vergeten, sorryyyyy" appt ze me terug. Zeker de ADHD?

Ik heb er de kracht niet voor

Ik zou nog naar de Rotary. Jaja ik weet wat je denkt, want dat dacht ik ook, maar het is er echt super leuk. maar ik heb er de kracht niet voor vandaag.

Gewoon lekker naar huis, lekker tegen mijn hubby aankruipen en klagen dat vandaag alles zwaar k#dt is. Oh ja dat is ook zo, hij heeft late dienst en is pas rond 23.00 uur thuis. Heb ik weer.

Hoeveel energie heeft de toegift op je CV?

Heb je een bad hairday? Zakt je de steunpanty op de enkels? Solliciteer dan gewoon niet. Echt waar, stuur geen CV en geen motivatiebrief, want die futloosheid pikken ze heus wel op.

Oh en nu ik je dan toch eventjes spreek, zorg vooral dat het einde van je CV lekker energiek is. Het is net als ik het sprookje: eind goed, al goed. De hamvraag bij succesvol solliciteren is: hoeveel energie heeft de toegift op je CV?

Tips voor een energiek uitnodig-CV!

Hoe maak je van je vermoeiende wegwerp-CV een energiek uitnodig-CV? Dat zit 'em in de toegift. Die is bij de meeste sollicitanten namelijk op sterven na dood. Hoe je je CV reïncarneert leg ik je uit in het filmpje.

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met het diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV voor in de digitale prullenbak? Een uitnodig- of wegwerp-CV? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: ZIn in Bodo's blog boordevol humor?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Met loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reacties
Categorieën