Hoe huur jij bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?
Hoe huur jij bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?
13 februari 2023 

Hoe huur jij bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?

Hoe huur jij bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?

Solliciteer jij nog in de vorige πŸ”™ eeuw: laat je je inhuren? Tijd voor πŸŽ₯ solliciteren 2.0! Hoe huur jij πŸ’ͺ bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?


Wat werkelijk iedereen vergeet bij het solliciteren

Als je solliciteert, waar denk je aan? Als je slim bent, toets je 'sollicitatiegesprekken' in bij Google. Als je nog slimmer bent, probeer dan eens 'de meest gestelde vragen sollicitatiegesprek'.

Veel sollicitanten googelen op 'talenten', op 'loopbaankoers', op 'meest gemaakte fouten bij solliciteren', op 'onderhandelen arbeidsvoorwaarden', etc. Best belangrijk hoor, maar er is nog een veuullll belangrijker loopbaaninstrument.

Werken met hart en ziel

Als je smart bent, zoek je een baan met hart en ziel. Dan kost werken geen energie. Het geeft je juist energie. Het mooiste is, dat je niet thuis komt als een leeggewrongen Swiffer, die ze alle hoeken van de kamer laten swifferen.

Als het werk dat je doet van jou houdt, ben je minder vaak ziek, je werkt met meer gemak en je hebt minder gedoe met je baas en collega's, omdat je voelt dat je waardevol bent.

Bezieling verbindt

Als je uit gaat eten, voel, proef en zie je meteen of er in de keuken met liefde wordt gekookt. Je pikt meteen op of de kelner echt houdt van klanten bedienen.

Als je eet waar vakmanschap in de vorm van liefdevol bereid eten met een lekker wijntje erbij oprecht van de gasten houdt, ontspan je. Er zijn geen ergernissen, zodat je tafelgenoten alle aandacht hebben.

Solliciteren met ziel en bezieling

Zoals jij ontspant in een restaurant waar ze met ziel en bezieling kokkerellen, zo ontspannen recruiters als jij solliciteert op een baan die jij met hart en ziel uitoefent. Als je de deur opent voor het interview, komt als eerste jouw energie de ruimte binnen. Gevoelsmensen pikken dit meteen op.

Dan doe je de deur verder open. Wat ze bij de ene lekker vlot vinden, vinden ze bij de ander gejaagd. Of je opent de deur rustig en beheerst, maar dat kunnen ze ook te sloom vinden. Alles wat je doet en zegt, wordt gedragen door je ziel en de energie die je bewust en onbewust uitzendt.

Het belangrijkste instrument in je loopbaan

Het meest vergeten en het belangrijkste instrument in je loopbaan is je ziel. Als je dicht bij je ziel bent, neem je met minder geen genoegen. Dan solliciteer je alleen op banen die jouw bezieling hebben.

Als je dicht bij je ziel bent, ben je meteen dicht bij je intuΓ―tie. Als je slim bent, dan luister je er goed naar. Geen klik ij het solliciteren? Wel netjes je koffie opdrinken hoor. After that: just run!

Hoe huur jij bij het sollicitatiegesprek de werkgever in?

De klanten die ik begeleid, bellen me na het sollicitatiegesprek verward op. "Bodo het voelde helemaal niet als een sollicitatiegesprek. Het was eerder gezellig koffiedrinken, klopt dit wel?" Klik op Wat zeggen ze over hun sollicitatiegesprekken?

Ja dat klopt. Ik heb namelijk de sollicitatiecode gekraakt. Over hoe je meteen in het eerste kwartier het sollicitatiegesprek meteen in the pocket hebt. Meer weten? Even een afspraak maken. Het eerste gesprek is gratis. Parkeren, thee en koffie is ook gratis.

Klik op Bodo hoe krijg ik in het sollicitatiegesprek mijn werkgever in een kwartier in the pocket?

Ik spreek je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen