Wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben tijdens het sollicitatiegesprek
Wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben tijdens het sollicitatiegesprek
23 oktober 2022 

Wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben tijdens het sollicitatiegesprek

Wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben tijdens het sollicitatiegesprek

Ze was 😳 onzeker. Hoe solliciteren, op welke baan? Janneke vertelt: "Wat ik vroeger 🙅‍♀️ nooit gedaan zou hebben tijdens het 🙋‍♀️ sollicitatiegesprek.


Ze was 😳 onzeker in haar loopbaan

Janneke was hartstikke onzeker in haar loopbaan. Inmiddels 58 jaar, begenadigd docente, met haar rijke ervaring gepokt en gemazeld. Geen enkele reden om onzeker te zijn zou je zeggen toch?

In grote lijnen had ze een prima CV, niets op aan te merken. Alhoewel, als loopbaan muggenzifter wist ik nog wel een paar puntjes voor op de i.

Losse eindjes in haar systeem

Als je losse eindjes in je loopbaan hebt, zijn er ook wat losse eindjes in je systeem. Dat gold ook voor Janneke.

Als er te veel losse eindjes zijn, gaat daar te veel energie naar toe. Dan kun je er fris en fruitig bij zitten op het sollicitatiegesprek, maar je komt net niet lekker uit de verf.

Solliciteren is net daten 

Hoe zou je het vinden als je een leuke date hebt, jullie gaan gezellig uit eten en bij het toetje vraagt je date: even het woord.

“Lieve schat, moet je horen, ik vind het reuze gezellig! Ik heb de hele bruiloft al geregeld. Inclusief de Rolls Royce die ons ophaalt, alle uitnodigingen liggen al klaar en kan zo op de post, het diner is geregeld inclusief de tafelschikking en we gaan meteen twee weken op vakantie naar Venetië.

Ja daar krijg je het lekker benauwd van hè?

Heb jij de regie bij het solliciteren?

Te vaak heeft de werkgever de regie en dat is een gemiste kans!

Je kunt op internet superveel info vinden over de organisatie. Op LinkedIn kun je op functienaam zoeken wie er werkt; Link met ze!  Daarna zoek je ze op op Facebook voor aanvullende info.

Dat zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent: dat geeft jou regie. Eerst is er een eerste kennismakingsgesprek. Daarna een uitgebreider sollicitatiegesprek. Daarna een 3e gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Je gaat dus niet over 1 nacht ijs!

Nog meer regie over haar loopbaan

Janneke volgde bij mij een speciaal programma om losse eindjes op te ruimen. Dat deden we met familie- en met loopbaanopstellingen. Daardoor ontdekte ze, dat ze te snel voor de ander aan het werk ging. Dat doet ze nu een stuk minder.

Bovendien kijkt ze meer voordat ze koopt. Daarom liep ze eerst een dag mee. Daarmee stelde zij de eisen op welke manier ze hoe aan het werk wil. Het maakte haar onweerstaanbaar.

Met mijn tips over haar CV, LinkedIn-profiel en pittige vragen tijdens sollicitatiegesprekken zouden en moesten ze haar hebben!

Lekker leren solliciteren in Nieuwegein (Utrecht)?

Als jij ook lekker wilt leren solliciteren in Nieuwegein (Utrecht), ben je van harte welkom in het prachtige pand in het schilderachtige Vreeswijk, vlak aan het water.

Het is er prachtig groot en ruimtelijk met een superfijne lichtinval. Je kunt gratis parkeren, da’s lekker meegenomen.

Lekker leren solliciteren in Heerenveen (Friesland)?

Wil je lekker leren solliciteren in Heerenveen (Friesland), ben je van harte welkom in de fijne kantoorruimte pal naast het Centraal Station.

Daar huur ik al 15 jaar een rustige ruimte waar het goed toeven is. Ook hier kun je gratis parkeren, neem wel even die blauwe P-schijf mee.

In 1 Dag van Onzeker naar 🎬 Regie

Wil je in je luie stoel lekker comfy lezen over meer regie in je loopbaan? Over waarom de ene loopbaan lekker loopt en waarom de loopbaan bij de ander wegrent?

Ik heb er een e-boek over geschreven. Geen flutboekje met weinig pagina's en grote letters: 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Ja ik wil de regie terug over mijn loopbaan.

Wil je in 1 dag van puinhoop naar regie? Op deze intensieve masterclass leer je in één dag alles wat je nodig hebt om trefzeker te solliciteren. Vertel ik je precies met welke inside info mijn klanten maar 3 sollicitaties nodig hebben en hun droombaan scoren.

Klik op De Loopbaan BoostCamp: De Masterclass om in 1 dag trefzeker te solliciteren.

Ik zie je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen