Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.
Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.
11 februari 2016 

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait. Zonder Buikbrein geen goede sollicitatie. Met Buikbrein meer sollicitaties en meer kans om aangenomen te worden.

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.

Buikbrein en Hoofdbrein

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.

Buikbrein, wat is buikbrein? Het is je onderbuikgevoel, je intuïtie, het is de mate waarin jij contact hebt met hart en ziel, het is datgene wat je onbewust al weet, maar met je hoofd of ego zit af te blokken.

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.

Je Sollicitatie gaat kapot als Buikbrein op slot draait.

Meer Buikbrein is een grotere Klik en meer Kans op een Baan

Werkgevers organiseren wel eens speeddates. Dan nodigen ze 10 sollicitanten uit voor een kwartier of een half uur. De mate waarin jij in contact bent met buikbrein, dat zorgt voor de klik.

Wat zo’n werkgever me vertelt is: “ja Bodo, 7 van de 10 komt binnen en dan denk ik: Dat wordt `em niet.

Dicht bij Jezelf

Het omgekeerde geldt ook: bij 2 of 3 van de 10 denk ik hé leuk, zo iemand kijkt open, kijkt redelijk fris en fruitig, die straalt uit dat ie dicht bij zichzelf staat.

Mensen die goed in contact zijn met hun buikbrein zijn ook vaak relaxter, hebben positievere energie.

In het ergste geval kan het zijn, dat de sollicitant minder een match is met de functie, maar dan ga ik vanzelf wel nadenken: hé wie ken ik en aan wie kan ik jou koppelen, want je bent gewoon erg leuk en dan ga ik zorgen, dat je met die ander een stap verder komt.

Wat gebeurt er als Buikbrein op Slot draait?

Buikbrein kan nog wel eens op slot draaien en wat gebeurt er dan als buikbrein op slot draait?

Dan begin je te transpireren, vlekken in je hals, je gaat stotteren, je struikelt over een stoeptegel, er zijn heel veel manieren waarop buikbrein aan de bel trekt: “je had een bepaald verbaal scenario in je hoofd gezet, maar volgens mij gaat dat niet werken en ik doe gewoon even Jaap een tikje terug, zodat je gewoon weer jezelf wordt”.

Meer jezelf worden … het zijn maar een paar woorden, maar daar gaat natuurlijk een hele wereld achter schuil, dus in dit filmpje geef ik je een tip hoe je in een week tijd veel meer jezelf kunt worden.

Passiedagboek

Dat kun je doen met een passiedagboek. Dan ga je 7 dagen lang elk half uur bijhouden hoeveel energie jou iets geeft of kost.

Als eerste geef je voor je energiehuishouding, voor je passie een cijfer tussen 1 t/m. 10. Dan schrijf je daarnaast welke taak je precies aan het uitvoeren was op dat moment en of je dat energie oplevert of energie kost.

De hele dag lang, elk half uur even bijhouden, een hele week lang en dan kun je de balans opmaken.

Meer doen wat jou Energie oplevert

Dan kun je daarna minder doen wat jou energie kost en meer gaan doen wat jou energie oplevert.

Zo ga je steeds meer synchroon lopen met hart en ziel -met buikbrein- en dat is de beste garantie voor een sollicitatiegesprek dat succesvol gaat verlopen.

Heel veel succes gewenst.

P.s.: wil je Buikbrein in werking zien? Kom dan naar de gratis Loopbaan BoostCamp. Om je aan te melden klik nu op gratis Loopbaan BoostCamp.

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen