Laat je Licht schijnen in je Loopbaan
Laat je Licht schijnen in je Loopbaan
21 december 2014 
in 50+

Laat je Licht schijnen in je Loopbaan

Kerstgedachte 2014

Laat je Licht schijnen over je LoopbaanDe afgelopen jaren is er veel veranderd in LoopbaanLand. Een paar jaar geleden had je met een paar keer solliciteren een baan, nu ben je één van de 250 sollicitanten.

Je talenten, je loopbaankoers, je C.V., Linkedin, solliciteren, het zijn allemaal studies geworden waar hele boekwerken over verschijnen.

Er gloort weer licht aan de horizon: op social media zie ik elke dag weer vacatures. Hoogste tijd om je Licht over je Loopbaan te laten schijnen, zodat jij in 2015 je passie en je droombaan kunt pakken!


De Kracht van de Donkerheid

Velen willen bij loopbaanbegeleiding het licht over hun loopbaan laten schijnen. Er zijn vele werkvormen die hierop aansluiten: testen, invullijstjes over talenten, sterkten en zwakten, koersonderzoek, etc. Dat is gewoon op de lichtknop drukken en hoppa … je koers baadt in een zee van licht.

Er zijn ook coachingsmethodieken, waarop je alleen maar hoeft te zijn wie je eigenlijk al bent. Geen testen, geen rapportages doorakkeren, geen werkboeken, gewoon jij en je coach.

Om je te laten leiden door donkerheid, dat vraagt meer lef maar levert ook meer blijvend resultaat op.

Er is een Kinderke geboren op Aard …

Baby JesusVelen zijn in de veronderstelling dat je loopbaankoers iets is dat je kunt kiezen. Het woord “beroepskeuze” bevestigt deze aanname.

Ik denk dat het omgekeerd is: je loopbaankoers heeft al voor je gekozen. De vraag is alleen of jij in staat bent om te ontdekken welke koers op jou wacht?

Met andere woorden: voor welk werk ben jij in de wieg gelegd? Met welk werk ga jij jij jezelf en anderen gelukkig maken? Hoe laat jij je loopbaanlicht schijnen?

Wat wordt het? Oorlog of Vrede?

Vrede op AardeOp vele plaatsen op deze wereld is het oorlog: tussen Israël en Palestina, in Arabische landen en in Afrikaanse landen .

In Nederland is het vechten op de arbeidsmarkt vanwege de concurrentie.

Wat ga jij doen? Ga je mee in de oorlog door een plek op de arbeidsmarkt te veroveren?

Of kies je voor vrede door in overeenstemming te leven en te werken met wie je eigenlijk bent: hart, ziel en liefde.

De Medogenloosheid van Liefde

WaxinelichtjesLaat ik met de deur in huis vallen: als het licht uit gaat, als de liefde weg is, als het incasseringsvermogen weg is, als de humor weg is; dat noemen we burned-out, dan ben je helemaal van het padje af.

De liefde is dan meedogenloos; ze stelt harde grenzen. Soms door aanwezigheid en soms door afwezigheid. De liefde, je talenten, je koers, altijd wil het je omarmen en zich omarmd voelen.

Als je werkt met je talenten, dan houd je het meeste van jezelf. Als je werk doet waar je van houdt, dan hoef je nooit meer te werken.

De Beloning van Liefde

LoopbaangelukAls je de kunst verstaat je le laten leiden door je innerlijke licht, word je rijkelijk beloond. Kijk maar op referenties.

Dan knap je in een half jaar op van je burned-out, kom je in je kracht, pak je je talenten en je droombaan.

Dan durf je weer ambitieus te zijn, te zijn wie je bent, te doen wat je wilt om … jóuw geluk te pakken te krijgen.

Ik wens je een kerstfeest met vrede en vele gangen; het leven is er om te genieten! Ook wens ik je veel LoopbaanGeluk in 2015!

Durf jij te kiezen voor LoopbaanGeluk?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen