Loopbaan BoostCamp bij Loopbaanadvies en Outplacement
Loopbaan BoostCamp bij Loopbaanadvies en Outplacement
29 september 2014 
in 50+

Loopbaan BoostCamp bij Loopbaanadvies en Outplacement

Loopbaan BoostCamp groot Succes

Loopbaan BoostCamp voor Loopbaanadvies en Outplacement 3Uit Leeuwarden, Sneek, Drachten, Heerenveen, Lelystad, Almere, Almelo, Den Haag, Den Bosch en Emmeloord kwamen de deelnemers aan de Loopbaan BoostCamp tijdens afgelopen weekeinde.

Aan bod kwamen de 12 CarrièreSleutels voor LoopbaanSucces, ENERGIE, hoe je met harte en ziel meer en makkelijker resultaat boekt, hoe je loopbaan in en uit de knoop komt, hoe je je optimaal presenteert en vooral hoe je je droombaan waarmaakt.

Komend weekeinde is er nog een BoostCamp, er zijn nog 3 plaatsen.

Hartelijke dank!

Inge Lenis, Michiel Ruizendaal, Mirjam Torenbeek, Hans Menninga, Chantal Prins, Sven de Winter, Liesbeth Ruizendaal-Wijngaarden, Afke Wijngaarden, Cristijn de Vin en Sjoukje van der Singel: allemaal heel hartelijke dank voor je tijd, inzet en aandacht. Zonder jullie is dit event niet mogelijk.

Krommuniceren of Communiceren?

Loopbaan BoostCamp 27 en 28 sept. 2014

Het eerste uur van zo’n 2-daagse training kijken cursisten vaak de kat uit de boom. Ze hebben allerlei vragen: eerst kijken of de training echt zo goed is als beloofd wordt, eens kijken wie er nog meer in de zaal zit, wat ga ik straks in de koffiepauze zeggen tegen wie, etc.

Na de intro, start ik met een korte en krachtige workshop over de 4 CommunicatieStijlen. Eigenlijk gaat het over meer, het zijn 4 manieren van Regie:

  1. De Efficiënten sturen op resultaat en communiceren kort en krachtig;
  2. De Hartelijken houden van vrolijkheid en een goede sfeer, ze communiceren uitbundig;
  3. De Voelers houden van harmonie, ze vermijden pijn en communiceren voorzichtig;
  4. De Denkers houden van bewijs en details, ze stellen veel vragen.

Als je als deelnemer in één van de kwadranten in de zaal staat, ervaar je welke Stijl van Communicatie jouw voorkeur heeft en kun je snel inschatten wat de CommunicatieStijl van de ander is en zo kom je samen makkelijker en sneller tot meer resultaat. Een goed begin is het halve werk.

12 CarrièreSleutels voor LoopbaanSucces

De komende weken zal ik meer schrijven over de 12 sleutels die in je loopbaan leiden naar succes. Vrijwel geen enkele baan is nog echt zeker, reorganisaties zijn aan de orde van de dag en economisch kunnen we amper langer dan een jaar vooruit kijken. Als je loopbaanadvies of outplacement zoekt, dan bieden ze je houvast en 85% kans op succes.

De essentie is dat de sleutels je de kans bieden om weer met hart en ziel aan het werk te gaan. Je kunt proberen om al denkend de baan van je dromen te vinden, maar kleine kans dat dat zal lukken, daarvoor is de concurrentie te groot. Te veel en te lang nadenken levert eerder op dat je steeds in dezelfde kringetjes ronddraait.

Passie geeft jou Concurrentievoordeel

Bodo AgterhofAls je weet welk werk je met passie kunt doen, welk werk je met hart en ziel kunt verrichten, dan boek je eerder resultaat, je baas voer positievere functioneringsgesprekken met je, je komt leuker thuis, kortom, iedereen heeft meer aan je inclusief jijzelf.

Bij solliciteren geeft passie jou een groot voordeel ten opzichte van je concurrenten. Passie werkt namelijk als een magneet, zodat anderen jou eerder helpen en tips geven. Een passievolle CV komt eerder bovenop de stapel en dat levert jou meer uitnodigingen op voor een sollicitatiegesprek.

Tenslotte zorgt passie er ook voor dat je minder sollicitatiegesprekken nodig hebt om aangenomen te worden.

Hoe ontdek je je Passie?

Loopbaan BoostCampDat is precies waar de Loopbaan BoostCamp over gaat. De volgende personen zijn met hun beroep gepassioneerd bezig en komen helpen:

  1. Er zijn 4 enthousiaste vrijwilligers, zonder hen is dit event onmogelijk om uit te voeren
  2. Eén van de vrijwilligers heeft haar zangtalent ontdekt en zal een kippevel nummer zingen
  3. Liesbeth Ruizendaal-Wijngaarden is conservatorium geschoold zangeres en komt zingen
  4. Cristijn de Vin komt met de hand gemaakte en met hout gestookte pizza’s bakken
  5. Chantal Prins komt een mini-workshop verzorgen over imago en de power-pose
  6. Werner Bos is docent, geeft whisky proeverijen en komt fotograferen.

De Loopbaan BoostCamp is volstrekt uniek. Met zoveel enthousiaste medewerkers en vrijwilligers kan het niet anders, dan dat passie aanstekelijk werkt.

Uniek

Eén van de onderwerpen die aan bod komt, is familieopstellingen en in het verlengde daarvan loopbaanopstellingen. Dit is een techniek die ervoor zorgt, dat deelnemers met open mond zitten te kijken en concluderen: “ooooh … zit dat zó?”

Met opstellingen kun je in één uur inzichtelijk maken hoe het nou komt dat je in cirkels ronddoolt en hoe je er uit komt. Krachtig en bevrijdend.

Krachtig

Ook komen er oefeningen aan bod die je de kans geven om rechtstreeks in contact te komen met jouw eigen ziel: hoe voelt het, wat speelt er zich af wat kan beter?

Je ontdekt hoe je passie en bezieling leidt tot een trefzekere loopbaankoers, hoe je dit kunt laten doorklinken in je talenten, Curriculum Vitae, Elevator Pitch, netwerk- en sollicitatie-gesprekken.

En …

LoopbaanAdvies en Outplacement 2En je ontvangt de 12 LoopbaanSleutels, zodat je effectief met deze sleutels deuren opent, die voor anderen gesloten blijven.

Met deze sleutels maak je een Curriculum Vitae die niet door de shredder gaat, maar juist zorgt voor een uitnodiging. Je leert hoe je je krachtig en authentiek presenteert, hoe je een effectieve Elevator Pitch opbouwt en presenteert.

Ook leer je je sterke en zwakke punten tijdens een sollicitatiegesprek dusdanig te presenteren, dat je niet afgewezen wordt, maar dóórgaat naar de volgende ronde.

Kennismaken

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp om kennis te maken met unieke en succesvolle loopbaanbegeleiding en outplacement van LoopbaanRegisseur.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Tom Haasnoot
Door

Tom Haasnoot

op 30 Sep 2014

Erg leuke en leerzame ervaring. Het weekend vloog voorbij idd. Bodo is helemaal top.

Reactie plaatsen