Je uiterlijke verzorging bij sollicitaties voor sollicitatiegesprekken die slagen
23- Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)
25 mei 2016 

23- Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

Je uiterlijke verzorging bij sollicitaties is doorslaggevend. De vuistregel is om je wat netter te kleden dan gangbaar voor die functie in die organisatie.

Je uiterlijke verzorging is net zo doorslaggevend in de aanloop naar die sollicitatie. Gewoon in de winkel bij de kassa, tijdens een netwerk bijeenkomst, maar ook op social media.

Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties

Uiterlijke verzorging bij sollicitaties

Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties

Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties is aflevering 23 (Deel III H.4) uit “25 Tips om je Loopbaan NU te boosten”. Dit E-book bestaat uit 5 delen en heb ik geschreven als cadeau aan jou, omdat ik 25 jaar mensen op de arbeidsmarkt begeleid.

In dit E-book met 45 bijbehorende video’s zitten eyeopeners, ai-openers en tips om meer uit je loopbaan te halen of -sterker nog- om je droombaan te vinden.

Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

[youtube]https://youtu.be/Ncl-e6OvRi8[/youtube]

Uiterlijke Verzorging (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

Uiterlijke Verzorging bij Sollicitaties

Je uiterlijke verzorging is onlosmakelijk verbonden met je presentatie.

Maar liefst tweederde van alle vacatures wordt vervuld met netwerken. Er zijn openbaar gepubliceerde vacatures en er zijn verborgen vacatures. Vooral de ‘verborgen’ vacatures worden via-via vervuld.

Vacatures worden op social media veel gedeeld. Dat gaat heel gemakkelijk met een klik op de muis.

Er zijn dus werkgevers die niet bepaald zitten te wachten op een tsunami aan reacties. Liever informeren zij de collega’s dat er iemand gezocht wordt en vragen zij de collega’s om oren en ogen open te houden.

Dat heeft als voordeel, dat de sollicitant een bekende is van de collega. Daarmee is de kans groot, dat deze qua bloedgroep, qua type persoonlijkheid goed bij het bedrijf zal passen.

Jouw familieleden, vrienden, bekenden, mensen met wie je sport of een andere hobby beoefent, eigenlijk iedereen die jou persoonlijk kent, iedereen kan jou tippen op een geschikte vacature.

Het is aan te raden om met je gedrag daarmee rekening te houden. Als je in de rij bij de kassa staat na je werk, je hebt honger, je wilt snel naar huis en je reageert wat knorrig, dan nodigt dat niet bepaald uit om jou een tip te geven.

Hetzelfde geldt voor de manier waarop je je uit op social media. Te veel geklaag, commentaar op situaties op de arbeidsmarkt, dat nodigt niet uit om jou te helpen.

Geef complimenten en deel vacatures op social media. Het is een universele wet: je ontvangt wat je geeft, waar jij in investeert, dat groeit. Dus geef wat je wilt ontvangen, geef hulp, aanmoediging en complimenten.

Als je gaat solliciteren, houd er dan rekening mee dat je al gesignaleerd wordt vanaf het moment dat je met je auto de parkeerplaats op komt rijden. Zorg dus voor een fris gewassen en opgeruimde auto. Niet op zijn laatst nog even kauwgom in de bosjes spugen.

Ga in de lobby zo zitten dat je degene die je op komt halen aan ziet komen lopen.

Qua sollicitatiekleding kun je het beste net een tikje netter gekleed gaan dan gebruikelijk voor die functie. Geen overdreven make-up, sierraden en parfum of aftershave. Heren graag gepoetste schoenen.

Draag kleuren waarmee je gezien wordt.

Een bezoek aan een kleding-styliste is geen overbodige luxe.

Een make-over betaalt zich dubbel en dwars terug.

Met uiterlijke Verzorging winnend solliciteren?

Foto voor Soul Essentials

Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp. Dit is een 2-daagse LoopbaanTraining vol met energie, inspiratie, eye-openers, oefeningen, ai-openers, tips en tools voor duurzaam succes, twee lunches en een netwerkdiner!

De waarde van deze training is ruim € 500,-. Om aan te tonen dat iedereen stappen kan zetten, bied ik je deze training aan voor € 48,-

Dit is wat je ontvangt:

1. Zelfvertrouwen

2. Je talenten op een rijtje

3. Zicht op Loopbaankoers

4. Passie en hoe je meer passie krijgt

5. Curriculum Vitae: de do’s and dont’s

6. Jezelf authentiek presenteren

7. Een pakkende Elevator Pitch

8. Hoe je vacatures vindt met social media

9. Vragen en failproof antwoorden in het sollicitatiegesprek

10. Inside tips en trucs over winnend solliciteren.

Klik voor meer info op 2 Dagen Loopbaan BoostCamp

Op je LoopbaanSucces!

Bodo

P.s.: Reacties zijn van harte welkom

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen