Wat fluistert je loopbaan jou?
Wat blaft je loopbaan jou?
12 september 2022 

Wat blaft je loopbaan jou?

Wat blaft je loopbaan jou?

Bob 🗣 kletst over de hondenfluisteraar. Dat 🤫 fluisteren gaat echt niet over doggies. Bij mij gaat `t ook niet over je 🚸 loopbaan. Wat blaft je loopbaan jou?

Bob 🗣 woeft over de hondenfluisteraar

Mooie gast is die Caesar Milan, maar Bob baalt van hem. Ik vind hem juist geweldig. “Hij weet alles zo verrekte zeker” blaft Bob. Sinds hij zo commercieel geslaagd is, kijkt ie net zo arrogant uit zijn kop als een Afghaanse Windhond”.

“Ohhhh je bent echt jaloers” jank ik Pekinezerig terug! Terwijl Bob met zijn staart tussen de poten afdruipt haal ik nog een tweede bakje koffie. “Is it that obvious” fluistert hij na het kwijlen in zijn cappucino?”

Wat fluistert je loopbaan jou?

Dat 🤫 fluisteren gaat echt niet over doggies

“Wake up dude” zeg ik nadat ik mijn koffie op heb geslobberd. Al die baasjes vinden hun doggie een slome loser. Ma ja wie is hier nou de loser dan? 

Die Milan zet alle baasjes te kakken. Hij heeft niet eens shitty doggy bags bij zich. Ze mogen mooi hun eigen warm dampende stront oprapen. 

Hij laat zien hoe die baasjes aan de binnenkant in elkaar zitten. Zo’n keffende Swiffer keft alleen als het baasje bloedje zenuwachtig van zich af blaft. Het laat meedogenloos zien, dat baasje zelfverzekerd van verre kwispelt, maar verre van zelfverzekerd jankt. 

De volgende stap vind ik het mooiste. Hij dresseert die big bossies waar ze bij staan. Moeten ze zelfverzekerderder draven en pootje geven. Verdomd als het niet waar is. Ik wou dat ik dat mijn klanten ook lekkerder kan leren draven in een hondomdraai.

Bij mij gaat `t ook niet over je 🚸 loopbaan

Anyweeezzzz die baasjes willen niet zichzelf, maar hun viervoeter fixen. Zo komen ook veel klanten bij mij. Of ik eventjes hun loopbaan wil fixen. Uhhmmm je voelt `em vast al aankomen.

Computer says noooo!

Zo’n huppelend vachtje is een uitvergroting van de ziel van het baasje Zo is het ook in mijn vakgebied. Het je loopbaan wel of niet loopt is een uitvergroting van jouw ziel.

Wat blaft je loopbaan jou?

Wat spiegelt je loopbaan jou onder je neus en wil je vooral niet zien? Ben je collega's lekker aan het afblaffen? Of zou je het liefste je poot stevig naar je baasje omhoog willen steken en s-ochtends lekker in je mandje blijven liggen?

Het kan altijd nog woeferiger. Moet je de neiging bedwingen om bij je baas een flinke dampende, geurende drol in zijn kantoor te draaien, heel hard “WOEF” te roepen en dan weg te rennen?

Don’t even run there! Do not shit on the carpet of your boss. Cause that’s where your shit is gonna hit the fan real hard.

Vlieg  niet uit de baan met je hondenbaan

Kies eieren voor je hondenkennel. Trek een sprintje en kom gezellig bij mij om een bak verfrissend, bruisend water te slobberen.

Pak je poot op en plop met je poot op Wat blaft je loopbaan jou?

Woeferdewoef,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen