Zonder pardon ontslagen: kan dat zomaar? Dit is een wake-up call!
Zonder Pardon ontslagen: kan dat zomaar?
07 januari 2016 

Zonder Pardon ontslagen: kan dat zomaar?

Zonder pardon ontslagen: “help, ik heb net onverwachts een functioneringsgesprek gehad en ineens deugt er niets van me. Ik word ontslagen, kan dat zomaar?” Hallo Bodo, met René hier, heb je even voor me, dat was ik vergeten te vragen”

René is 51 jaar, werkt ruim 24 jaar bij een zorginstelling en vertelt in paniek hoe er 3 maanden geleden een ad interimmer is ingehuurd en gaat hem zonder pardon ontslaan.

Bodo ik werk er bijna 25 jaar en nou voel ik me een nul, een niets. Vanaf nu ben ik slechts een lastig dossier waar hij zo nodig vanaf moet“.

Zonder Pardon ontslagen

je bent zonder pardon ontslagen

Zonder pardon ontslagen

Zonder Pardon Ontslagen: Grote mannen huilen ook wel eens

Na kleine twee uur praten, wat koppen koffie en wat zakdoekjes verder -grote mannen huilen ook wel eens- wordt het totaalplaatje duidelijk.

René werkt op de IT-afdeling en is goed in zijn werk. Hij heeft een patiëntenvolgsysteem ontwikkeld -en nu wordt hij zelf vervolgd, zo belandt de helper in de sloot- en dat werkte als een trein. Dus werd het in de markt gezet zoals dat heet en verkocht aan andere zorginstanties.

Helaas werkte het daar nou net weer niet, waarna de pleuris uitbrak en er werd een schadevergoeding geëist van deze zorginstelling.

De Kop van Jut

Overigens verbeterde het topmanagement eerst de eigen arbeidsvoorwaarden net voordat de ad interimmer werd ingehuurd. Reorganiseren is eigenlijk anders organiseren.

Er moest en zou een kop rollen, dus die van René, maar daar durfde de directie zich niet aan te branden. En zo werd een ad interimmer ingehuurd met als officiële opdracht de overhead te reorganiseren, men leze om ervoor te zorgen dat René zonder pardon wordt ontslagen.

Als 50+er zien ze je toch als Kneus?

“Ja Bodo en nu dan? Moet ik me dan echt als een zak vuil langs de weg laten zetten?

En als ik ga solliciteren … ze zien me aankomen … zo’n ontslagen IT-er van 51 … een Curriculum Vitae van een 50+er gaat toch gewoon door de shredder, dan word je toch gezien als kneus?”

Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

We begonnen met de nuchtere feiten op een rijtje te zetten.

Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

Hoe krijg ik mijn Zelfvertrouwen terug?

Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

Er is een dienstverband van bijna 25 jaar, René heeft altijd goed gefunctioneerd, een onaangekondigd functioneringsgesprek, een onvoldoende beoordeling, geen verbetertraject, een verslag dat inhoudelijk niet klopt en het management geeft niet thuis.

Buikbrein fluistert

Zo rond je 42e nodigt buikbrein je vriendelijk doch dringend uit om contact te maken met ziel, bezieling, bestemming. Sommige mensen doen dat niet, omdat buikbrein het niet van de daken schreeuwt en slechts fluistert.

Als je niet luistert, dan neem je de verkeerde afslag en rijd je richting rotonde of een doodlopende straat. Wat je dan eigenlijk doet is je baan, je baas en je salaris op nummer één plaatsen. Daarmee plaats je jezelf op nul.

Als jij jezelf niet belangrijk vindt, dan vindt een ander jou ook niet belangrijk, want dat is wat je dan met je buikbrein uitzendt. En dus wordt je meedogenloos de laan uitgestuurd.

Wake-up Call, dingdong!

Zo kan jouw ontslag een wake-up call zijn, zodat je jezelf op nummer één plaatst. Inclusief je talenten, je sterke en zwakke punten, je professionele bestemming en een authentieke presentatie.

Als je jouw professionele bestemming volgt, maakt buikbrein een sprongetje van blijdschap en zal gaan juichen. Ik denk dat ze dat passie noemen.

René heeft inmiddels ruimschoots de knop omgezet. Hij ontdekte tijdens mijn trainingen dat hij eigenlijk een gevoelsmens is, dienstbaar ingesteld en hij houdt erg van het omgaan met mensen.

Genieten

René is weer gaan genieten van het leven, is erg blij met zijn ruime ontslagvergoeding en doet een opleiding tot verhuurmedewerker voor senioren die kleiner willen gaan wonen.

Achteraf besef ik, dat ik niet voor niet een aantal bypasses heb gehad. Ik maak van mijn hart geen moordkuil meer. Mijn gezin heeft me weer terug” zei hij tegen me.

Jij weer op nummer 1?

Wordt jij zonder pardon ontslagen en wil jij jezelf weer op nummer één zetten? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp. In 2 dagen krijg je weer regie over je Loopbaan.

Ontdek je talenten, je loopbaankoers, hoe je je netwerk verdubbelt, hoe je je krachtig presenteert, vlekkeloos solliciteert en jij de werkgever selecteert.

De volgende Loopbaan BoostCamp is in Almere op 23 & 24 jan. 2016  of in Heerenveen op 19 en 20 maart 2016.

Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp. Je zult het niet geloven, maar het is nog gratis ook.

Tot op de Loopbaan Boostcamp!

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen