Deze 4 dingen gaan er mis als ze je tijdens het solliciteren πŸ™…β€β™‚οΈ afwijzen.
Deze 4 dingen gaan er mis als ze je tijdens het solliciteren πŸ™…β€β™‚οΈ afwijzen.
07 november 2022 

Deze 4 dingen gaan er mis als ze je tijdens het solliciteren πŸ™…β€β™‚οΈ afwijzen.

Deze 4 dingen gaan er mis als ze je tijdens het solliciteren πŸ™…β€β™‚οΈ afwijzen

Deze 4 dingen gaan er mis als ze je tijdens het solliciteren πŸ™…β€β™‚οΈ afwijzen. Hoe voorkom je klotsende πŸ’¦ sollicitatie-oksels en win je als sollicitant de πŸ™‹β€β™‚οΈ droombaan?


1- Ze zien de afgewezen staart tussen je benen

Een trotse hond loopt zelfverzekerd met de staart omhoog. Weinig sollicitanten lopen blij kwispelend met vertrouwen naar binnen. Zo gedragen de meeste sollicitanten zich: met de staart naar beneden. Voelt lekker veilig zou je denken. De werkelijkheid is dat je saai overkomt. Zo van is niet trots op zichzelf = heeft niets te melden.

2- Je gedraagt je niet als sollicitant

Ben je van die niet waagt, die niet wint en die niet n€uckt krijgt geen kind? Zo van ik probeer het gewoon? Dan gedraag je je als swipend op Tinder. Ook selecteurs zijn gevoelige menselijke diertjes die als jij solliciteert even al hun voelsprietjes open zetten. Als jij de werkgever niet serieus neemt, word je serieus genomen, maar dan wel met de klemtoon op het verkeerde woord schnappie?

3- Ze horen je πŸ’¦ sollicitatie-oksels al klotsen bij de receptie

Weet je wanneer de manager jou kotsend irritant vindt? Als je super zelfverzekerd als schmug smartass komt solliciteren. Dan neem je innerlijk de hoogste status aan. Als je jezelf op de katapult wilt plaatsen om keihard afgewezen te worden, is dit the fastlane.Β 

Het omgekeerde werkt even afstotelijk. Als ze je sollicitatie-oksels al horen klotsen bij de receptie, neem je innerlijk de likkende onderdanige rol aan. Wat je dan krijgt? Medelijden!Β 

Als je een baan met hart & ziel zoekt, weet je ziel precies welke baan jij wel/niet bent. Hoe groter de afstand tussen je ziel en de baan, hoe dodelijker en saaier je overkomt. Wedden, dat als je solliciteert op de baan die jouw ziel vet kicken vindt, dat je dan blij, trots kwispelend binnen loopt?

By the way: een tikje zenuwachtig en hier en daar een kleine verspreking vinden ze tijdens het sollicitatiegesprek cute! Waarom denk je anders, dat ze in reclamefilmpjes β€œvery casual” over de bananenschil uitglijden? Dat wekt sympathie op.

4- Je zoekt helemaal geen droombaan

Als je echt je droombaan zoekt, zorg dat je je verdomde goed voorbereidt. Dan ban je tijdens het sollicitatiegesprek op je best en tegelijkertijd relaxed. Niks geen staart tussen je benen of Β klotsende oksels. Gewoon chill.Β 

Heb je info over de organisatie op internet opgezocht? Ook in de lokale krant? Met wie heb je het sollicitatiegesprek? Welke info kun je over hen vinden?

Hoe presenteer je je talenten? Hopelijk niet als saai op en neertje met eerst je sterke en dan je zwakke punten. Als hekkensluiters worden deze het beste onthouden en je pleegt loopbaan zelfmoord.

Benoem eerst het talent. Dan de zwakke kant, daarna de sterke kant ervan. Dan smelt die zwakte als kaas in de tosti.Β 

Wil je bij het solliciteren niet afgewezen worden? Wil je net zoals mijn cursisten je droombaan scoren in maximaal 3 sollicitatiegesprekken?Β 

Klik dan op Ja ik wil het recept om bij sollicitaties niet afgewezen, maar juist aangenomen worden.

Cheers,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen