Durf jij dit aan in je Loopbaan?
26- Durf jij dit aan in je Loopbaan?
28 mei 2016 

26- Durf jij dit aan in je Loopbaan?

Durf jij dit aan in je Loopbaan? Huh, wat bedoel je Bodo? Ik bel je, omdat een heel weekeinde training voor € 48,- zo belachelijk lijkt, dat ik dacht dat ik genept word. Dus nou bel ik je, om te kijken of je wel echt bestaat.

Ja ik ben het echt, ik weet alleen niet of jij echt bent. Tenminste … in je baan.

Durf jij dit aan in je Loopbaan?

Durf jij dit aan in je Loopbaan

 

Durf jij dit aan in je Loopbaan?

Het weekeinde van de Loopbaan BoostCamp is haast onbeschrijflijk.Verbazing, inspiratie, energie, eye-openers en tips voor € 48,-. Je moet het maar durven.

Durf je ervoor te gaan in je Loopbaan?

Goedemorgen allemaal, ik zie dat je uit Heerenveen komt, uit Leeuwarden, Den Helder, Apeldoorn, Almere en Gouda. Wie van jullie heeft er een beetje een hekel aan internet en met name aan Facebook? Van de 23 aanwezigen staken 15 personen hun hand op.

O.k. en hoe zijn jullie bij me gekomen? Wie is er met Facebook bij me gekomen? Het werd stil in de zaal, zo’n 15 personen staken hun hand op. Toen ze dat van elkaar zagen, werd het nog stiller. Facebook werkt. Ook met werk zoeken. Zo begon de afgelopen Loopbaan BoostCamp.

Gerda over de Loopbaan BoostCamp: Vertrouwen

Gerda over de Loopbaan BoostCamp: Vertrouwen

Er zijn mensen die niet durven

Ze vinden Heerenveen te ver weg, € 48,- lijkt te mooi om waar te zijn, bang voor een addertje onder het gras, er wordt gewerkt met de camera of ze denken dat alles helemaal fake is.

Ik ben levensecht, begeleid nu 25 jaar mensen op de arbeidsmarkt en mijn bedrijf LoopbaanRegisseur is ook levensecht.  Het weekeinde van de Loopbaan BoostCamp is zó waardevol, dat het te belachelijk voor woorden is.

Arjan: Loopbaan BoostCamp gaat over veel méér dan Loopbaan

Arjan: Loopbaan BoostCamp gaat over veel méér dan Loopbaan

Durf jij gewoon jezelf te zijn?

In dit weekeinde kom je weer tot  jezelf. Als je jaren lang doorgaat in een baan die niet helemaal jouw ding is, dan moet je je gevoel afsluiten om dat vol te kunnen houden. Het vraagt soms lef om weer tot jezelf te komen.

Je gevoel, je intuïtie, je gut feeling, dat wat er achter je navel zit, het is 40 meter lang en heeft meer dan 100 miljoen zenuwcellen, je onderbuikgevoel; het is je buikbrein wat eigenlijk alles al weet.

Bodo over de Loopbaan BoostCamp

Bodo over de Loopbaan BoostCamp

Buikbrein

Het hele maagdarmstelsel is 40 meter lang. Het functioneert onafhankelijk van je ego en is gericht op overleven. Het ligt het liefste relaxed in de hangmat op een tropisch eiland bij wuivende palmen en een drankje in je handen.

Echter … hoe relaxter buikbrein, hoe actiever de gevarenradar op de achtergrond wordt. Buikbrein trekt aan de bel bij gevaar.

Solliciteren is LE-VENS-GE-VAAR-LIJK

Als  je nu een baan hebt die niet jouw ding is, dan drukt je buikbrein op de buzzer. Het is eerst een buzzer, dan een pieper en daarna de alarmbel. Het zegt: “gevaar, op deze manier ga je stuk“.

Daarna komt alarmfase 2: solliciteren is jezelf blootgeven. Buikbrein wil niet op dat open veld staan, want dan zie je vanuit het bos het gevaar niet op tijd aankomen. Buikbrein zorgt er voor dat veel mensen bukken en de keutel weer intrekken.

Hoe persoonlijker hoe beter

De eerste gastspreker was Liesbeth. Als leidinggevende vertelde ze over werving, selectie en sollicitatiegesprekken en deelde inside information met de cursisten.

First they buy you, then they buy your resumé was haar bericht. Bij een Curriculum Vitae wil een werkgever voelen, ruiken, ervaren wie de persoon erachter is. Als je solliciteert, stem dan brief, CV en het gesprek af op de werkgever en de personen met wie je het gesprek hebt.

Werkgever Liesbeth met Inside Info en Tips over Sollicitatiegesprekken

Werkgever Liesbeth met Inside Info en Tips over Sollicitatiegesprekken

Solliciteren met Succes

De tweede gastspreker was Martha. Ze is uit de hangmat gestapt, is tijdens de trainingen in dialoog gegaan met buikbrein, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en kwam in contact met haar kracht, zelfvertrouwen, talenten, koers en persoonlijk leiderschap.

Hoe Martha haar Baan veroverde met een Video-CV

Hoe Martha haar Baan veroverde met een Video-CV

Ze heeft zich vanuit kwetsbaarheid krachtig opgesteld en gesolliciteerd met video-CV, hoppa, de eerste sollicitatie was raak, feest! Martha van harte gefeliciteerd!

Say YES

Wil je ook aanwezig zijn tijdens de volgende Loopbaan BoostCamp? Klik dan op aanmelden. Wees er snel bij, want er zijn slechts 25 plaatsen en op = op.

Fantastische Pizza

Ook Crijstijn de Vin van Vino’s Authentiek Eten heb ik begeleid. Hij had een baan als beleidsmedewerker en heeft zijn hart gevolgd.

Hij vindt dat het leven een feest moet zijn en heeft een pizzaoven op een Landrover gebouwd. Met 400 graden Celcius bakt hij handgemaakte, houtgestookte pizza’s in één minuut gaar. Da’s pas passie en op zaterdagavond iedereen een perfecte pizza!

Cristijn de Vin

 

Say YES

Wil je ook aanwezig zijn tijdens de volgende Loopbaan BoostCamp? Klik dan op aanmelden. Wees er snel bij, want er zijn slechts 25 plaatsen en op = op.

Familieopstellingen

Tijdens mijn trainingen werk ik met familieopstellingen. Ik ken geen manier, geen werkvorm, geen methodiek, waarbij je zó snel en krachtig to the point komt, inzicht krijgt waar je tegenaan loopt en van blokkade naar opening kunt gaan.

Zaterdagavond na de pizza begeleidde ik een familieopstelling. Zinderende energie, flabbergasterend hoe familiepatronen rechtsreeks doorlopen in je loopbaan.

Linda uit Den Helder over Loopbaan BoostCamp en Pizza

Linda uit Den Helder over Loopbaan BoostCamp en Pizza

LoopbaanOpstellingen

Zondagochtend een loopbaanopstelling, waarbij hart en ziel tot leven komen in een loopbaan en de kandidaat in kwestie handvatten gaf hoe de loopbaan vorm te geven vanuit passie en energie. Kippenvel. Je loopbaan helder in één uur.

25 Redenen om de Loopbaan BoostCamp te volgen

 1. Ontdekken van 4 CommunicatieStijlen voor betere  communicatie
 2. Met de juiste communicatiestijl verdubbel je je kansen in een sollicitatiegesprek
 3. Meer zelfvertrouwen
 4. Je krijgt je talenten helder op een rijtje
 5. Weten hoe je talenten, sterkten en zwakten een eenheid vormen
 6. Je Sterkten & Zwakten failproof presenteren in een sollicitatiegesprek
 7. Hoe ontdek je jouw passie in je loopbaan
 8. Tools om je loopbaankoers te ontdekken
 9. Een winnend C.V. maken met de 4 x P formule
 10. Maak een C.V. “met smoel” voor 3X meer uitnodigingen
 11. Een pakkend LinkedIn profiel maken
 12. Met Linkedin vacatures ontdekken
 13. De giga-kracht van een Video-CV
 14. Met Facebook op zaterdagavond naast de P&O-er op de bank
 15. Creëer je fanclub met social media
 16. Jouw fanclub helpt jou aan vacatures
 17. De kracht is van filmpjes op social media
 18. Een authentieke pakkende Elevator Pitch maken
 19. De sleutel om authentiek en krachtig te presenteren
 20. De sleutel om van bunrned-out naar burning te gaan
 21. Een netwerk erbij van minimaal 25 personen
 22. In de week na de Loopbaan BoostCamp actief netwerken
 23. Wellicht tipt één van de deelnemers jou op een vacature
 24. 2 Lekkere lunches met alles erop en eraan
 25. Diner met passie en liefde bereid is
 26. Een totaalervaring die nog maanden doorwerkt.

Say YES

Wil je ook aanwezig zijn tijdens de volgende Loopbaan BoostCamp? Klik dan op aanmelden. Wees er snel bij, want er zijn slechts 25 plaatsen en op = op.

Tot slot ter inspiratie …

Tjeerd van der Zwan vertelt in een exclusief en openhartig interview hoe hij van docent Burgemeester van Heerenveen werd. Dat je kunt worden wat je wilt. Over kansen zien en grijpen, over verstand en intuïtie. Over zijn visie over het ambt van Burgemeesterschap.

Exclusief interview Tjeerd van der Zwan, Burgemeester van Heerenveen

Exclusief interview Tjeerd van der Zwan, Burgemeester van Heerenveen

Say YES

Wil je ook aanwezig zijn tijdens de volgende Loopbaan BoostCamp? Klik dan op aanmelden. Wees er snel bij, want er zijn slechts 25 plaatsen en op = op.

Op je LoopbaanSucces

Bodo

Ps: reacties zijn van harte welkom

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
RW de Jong
Door

RW de Jong

op 22 May 2016

Beste Bodo, Ten eerste geweldig dat je dit doet tegen zo'n laag tarief. Zoveel mogelijk mensen helpen is echt geluk ervaren is ook mijn credo. Back to business. Ik ben account-manager met waakvlam, het vuur is 3 jaar geleden begonnen met doven. Ik mis het werken met mijn handen, en wil meer vrijheid, dus ZZPer worden. Is deze boostcamp ook voor mij? Hartelijke groet, René de Jong Gouda

Bodo Agterhof
Door

Bodo Agterhof

op 22 May 2016

Hallo René, Hartelijke dank voor je mail. Jazeker, deze BoostCamp is uitstekend geschikt voor je. Je krijgt er veel energie, inspiratie en een box vol tools. Ook als je ZZP-er wilt worden. Hartelijke groeten, Bodo

Reactie plaatsen