Hoe vind jij je Droombaan? Bij LoopbaanRegisseur 85% kans.
Hoe vind je je Droombaan in 5 Stappen?
15 september 2015 
in 50+

Hoe vind je je Droombaan in 5 Stappen?

Hoe vind jij je droombaan is een vraag die meer mensen leeft nu de economie weer opleeft. Bij LoopbaanRegisseur heb je 85% kans dat je je droombaan vindt.

Werkzoekenden kunnen hopen op een toevalstreffer. Even shoppen op een vacaturesite, even de juiste vacaturenaam instellen en wie weet rolt de ideale vacature op een ochtend zomaar in je mailbox.

Je moet er even voor werken, maar dan heb je je droombaan. Gegarandeerd!

Hoe vind jij je Droombaan

Hoe vind jij je Droombaan

Hoe vind jij je Droombaan

Hoe vind jij je Droombaan – in 5 Stappen

Uiteraard kun je blijven dromen. Dromen is het vermijden van doen en in actie komen. Zo kun je elke dag naar je werk blijven gaan en hopen dat het ooit weer beter gaat, hopen dat het ooit goed komt, hopen dat je een keer zonder spanning in je buik in de auto stapt.

Je kunt ook in actie komen en de vraag “Hoe vind je je Droombaan” waarmaken: Jezelf, je talenten, je loopbaankoers en vooral je passie op No. 1 zetten.

Hoe zou het voor je zijn om niet je ergernissen, maar je passie voorrang te geven en het plezier dat je ervaart als je doet waar je voor gemaakt bent, als je ervaart hoeveel gemakkelijker je resultaten boekt, zodat anderen jou steeds vaker voor een klus vragen?

Stap 1: Jij Bént Talent

In het dagelijks spraakgebruik zeggen we, dat je talenten hebt. Ik denk dat het nog een stap verder gaat: je grootste talenten, dat is wat je BENT. Als je goed kunt communiceren, dan doe je dat vanzelf, dan snap je eigenlijk niet dat anderen daar problemen mee hebben. Als je goed kunt rekenen, dan gaat dat bij jou vanzelf en snap je niet dat anderen dat moeilijk vinden.

Stap één is ontdekken wat jouw grootste talenten zijn en je zelfvertrouwen ervaren, zodat jij nog meer kunt worden wie je eigenlijk al bent. Dat levert rust op, kracht, authenticiteit, humor en energie.

Stap 2: Ontdek je LoopbaanKoers

Te veel mensen doen werk wat ze eigenlijk niet zo leuk vinden. Eigenlijk neem je dan jezelf en je talenten niet zo serieus. Als je jezelf, je talenten en je koers wél serieus neemt, dan merk je dat anderen jou ook serieuzer nemen.

Als je werk doet dat helemaal jouw ding is, dan straal je dat aan alle kanten uit. Dat is de sleutel naar meer resultaat én plezier, sommigen noemen dat passie.

Stap 3: Leer jezelf Presenteren

Jezelf presenteren, brrrrr veel mensen vinden dat eng. Jezelf presenteren is jezelf helemaal durven laten zien in de vorm van een Elevator Pitch; dat is je één minuut verhaal. Als je jezelf kunt presenteren in één minuut, dan sta je echt in je kracht!

Jij weet dat je gewoon hard gewerkt hebt om zover te komen, maar als je eenmaal zo ver bent, dan wil je niet meer terug. Het levert je bovenal bewondering op, zo van “wauw, die durft” en dat is genieten!

Stap 4: Sollicitatiegesprekken kun je creëren

Met social media kun je gemakkelijk hulp inschakelen! Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest en Google+ zijn daarvoor enorm handig! Gewoon even een filmpje van jezelf maken voor op jouw eigen website, voor op jouw Facebook account, je kunt een filmpje ook uploaden op jouw LinkedIn profiel.

Steeds vaker hoor ik van P&O-ers, dat ze sollicitanten uitnodigen die hun filmpje mailen. Kijk, dàt is nog eens een onderscheidende manier van solliciteren, van jezelf presenteren en van uitgenodigd worden!

Stap 5: Met Solliciteren selecteer jij je Baan en Baas i.p.v. omgekeerd

Als je echt in je kracht staat, als je echt je talent bent, als je weet voor welk werk jij in de wieg gelegd bent, dan is het sollicitatiegesprek 2-richtingsverkeer. Je voelt en weet namelijk binnen 5 minuten of er qua persoon en werkinhoud sprake is van win-win, want dan sta je in de regie dat is wat je wilt!

Je kunt worden wat je wilt

Ook jij kunt worden wat je wilt. Ook jij kunt antwoord geven op de vraag “Hoe vind je je Droombaan”. Ik nodig je van harte uit om te worden wie je eigenlijk al bent. Stop met het omarmen van geklaag en start met het omarmen van het potentieel dat in je zit.

Daar word jij een beter mens van, en je gezin ook. Als jij jezelf toestemming geeft om het beste uit jezelf te halen, dan geef je daarmee onbewust toestemming en het startschot waarmee anderen ook starten het beste uit zichzelf te halen.

Hoe vind jij je Droombaan: Het beste uit Jezelf halen

Wil je het beste uit jezelf halen? Kies dan bij Outplacement en Re-integratie voor een Nieuwe Baan met bestemmingsGarantie. Met Garantie? Ja met Garantie.

Met dit Traject garandeer ik je dat je terecht komt op de plek van Bestemming. Dat je wordt wie je echt bent.

Wil je Koffie of Thee?

Ja ik weet het, het klinkt haast te mooi om waar te zijn. De waarheid is echter dat je eraan toe moet zijn, je moet het durven. Echt het allerbeste uit jezelf halen dat vraagt lef.

Dat het wel degelijk kan, bewijzen de filmpjes op youtube en op Referenties.

Om kennis te maken kun je een afspraak maken voor een Kennismakingsgesprek en het Contactformulier invullen. Dan kunnen we samen antwoord geven op de vraag “Hoe vind je je Droombaan”.

Op je LoopbaanSucces!
Bodo Agterhof

P.s. 1: Een like wordt erg op prijs gesteld, delen ook!

P.s.2: Om kennis te maken kun je ook jezelf (of iemand anders) trakteren op een Gratis 2-Daagse LoopbaanTraining.

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen