Kopieer jij je Curriculum Vitae?
Kopieer jij je Curriculum Vitae?
17 november 2014 

Kopieer jij je Curriculum Vitae?

Nou heb ik meer dan 200 sollicitatiebrieven met Curriculum Vitae verstuurd, kopieer jij je Curriculum Vitae of maak je telkens een nieuw C.V.? Regelmatig kom deze discussies op Linkedin tegen.

Jaaa, van het UWV moet ik elke week een sollicitatie verrichten, dus ik stel mijn uitkering ermee veilig, maar verder …

Onderstaand lees je hoe je kunt stoppen met kopiëren en hoe je kunt starten met creëren.

Kopieer jij je Curriculum Vitae?

Jouw Curriculum VitaeKopieer jij je Curriculum Vitae?

Kopieer jij je Curriculum Vitae?

Laat ik met de deur in huis vallen met Hanneke: 40 jaar, gescheiden moeder met 2 kinderen en freelance leidinggevende. Zo af en toe heeft ze een opdracht, maar er zijn ook periodes waarbij ze echt de eindjes aan elkaar moet knopen.

Ja zegt ze tegen me, terwijl we allebei in onze eigen kop koffie zitten te roeren: “Zou mijn leeftijd nou echt zorgen voor minder uitnodigingen? Want ik solliciteer nu ook op reguliere banen en ben al zo’n 200 brieven met C.V. verder”. Ik kopieer mijn Curriculum Vitae telkens. Zou het daardoor komen?

Apen en Beren

Apen en Beren op je LoopbaanKoers“Er is veel concurrentie, anderen zijn vast beter dan ik, anderen hebben een groter en beter netwerk dan ik, ik kan zo een hele kudde apen en beren opnoemen” zegt Hanneke.

“Ik weet ook wel dat ik ergens een opening moet zien te creëren, maar elke opening kost ook weer geld en zo is de cirkel weer rond”.

“En wat nou als er een training bestaat, waarmee je de blueprint helder krijgt die je volgt?” vraag ik. “Dan hoef je geen kopie meer te zijn en kun je weer origineel zijn”.

Niet goed Geld terug

Een week later belt Hanneke me. “Lukt het jou echt om die blueprint in kaart te brengen? En kun je er dan heus uitstappen? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn”

Ik garandeer dat ik dat kan. Niet goed geld terug. Drie weken later zit Hanneke bij me in training.

We waren een Modelgezin

Hanneke stelt het gezin van herkomst op. “Mijn ouders hadden een tankstation. Thuis waren we met 4 kinderen, maar alles moest keurig en netjes, want klanten zien alles.

Handel, mijn ouders waren altijd uit op handel. Zo heeft mijn moeder wel een keer onze fietsen een weekeinde verhuurd en vader verkocht moeders auto terwijl ze nog van niets wist.

Eeuwige tweede Plaats

Dus eigenlijk ging de klant altijd voor. Zodra de deurbel of de telefoon ging, dan gedroeg je je netjes. Daarop vraag ik: op de hoeveelste plaats kom jij dan?

Ze antwoordt: “Op de tweede plaats” … en ik laat het stil zijn …

Numéro Uno

Eerste PlaatsDe kwartjes beginnen te vallen. In haar huwelijk kwam ze op de tweede plaats en geen van beiden bekenden ze echt kleur.

Ze wordt wel op sollicitatiegesprekken uitgenodigd, ook daar wordt ze regelmatig tweede.

Tijdens de training leert Hanneke hoe ze afscheid kan nemen van de eeuwige tweede plek, hoe ze zichzelf op nummer 1 kan zetten en hoe ze in allerlei dagelijkse situaties makkelijk en blijvend de knop kan omzetten.

Een paar Weken later

Een paar weken later kom ik Hanneke toevallig tegen bij de HEMA. Nou houd ik van een beetje plagen en ik fluister in haar oor: “Heee Hanneke”. Geschrokken kijkt ze achterom, ziet mij en begint te schaterlachen.

We gaan even koffie drinken. Het werkt echt zegt ze, via Linkedin werd ik benaderd voor een mooie klus en ik heb net gehoord dat ik voor een half jaar werk heb. Ik wil dolgraag de volgende training bij je doen, maar dat moet dus even wachten.

Jij ook op Nummer Eén?

Wil jij je bevrijden van onhandige patronen? Dan kan ik je de Personal Power Training aanraden. Dit is een training die echt uniek in Nederland genoemd mag worden.

Je legt de basis voor blijvend succes op persoonlijk- en op loopbaangebied. Meer zelfvertrouwen, meer kracht, meer passie, meer plezier. En dat alles voor jezelf, voor je gezin en op je werk.

Tip

Als iemand jou niet kent, dan is jouw brief met CV evenveel waard als de wekelijkse reclamefolders die jij in de brievenbus krijgt. Ik adviseer je om eerst te bellen en wat gerichte vragen te stellen.

als je de antwoorden verwerkt in je brief en als je je Professionele Doelstelling aanpast, dan is elke sollicitatie uniek. Zo komt jouw CV niet onderop, maar bovenop de stapel met CV’s.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

[youtube]http://youtu.be/m7bDKRPIdVs[/youtube]

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
marjolein
Door

marjolein

op 18 Nov 2014

Mooi artikel Bodo. En zo waar. Eerst zelf kiezen en daarna op zoek naar de werkgever wiens probleem je op kunt lossen met wat en wie jij bent. Hartelijke groeten Marjolein Kalter

Bodo Agterhof
Door

Bodo Agterhof

op 18 Nov 2014

Hartelijke dank voor je feedback Marjolein, hartelijke loopbaangroeten, Bodo

Reactie plaatsen