Loopbaanbegeleiding van Boven
Loopbaanbegeleiding van Boven
08 april 2024 

Loopbaanbegeleiding van Boven

Loopbaanbegeleiding van Boven

Loopbaanbegeleiding van boven of beneden? Wat maakt tools voor je loopbaan van onderen zo effectief? Welkom bij loopbaanregie met 95% succesgarantie!


Haperende loopbaan

"Oh Bodo mag ik een offerte van je?" vroeg ze. Ik zei ja, maar dacht nee. Ze plofte uit elkaar van boosheid, Haar haperende loopban ligt aan haar baas, aan de reorganisatie en trouwens de hele bedrijfscultuur is zo rot als een schimmelcultuur waar alleen champignons het lekker op doen.

Voorzichtig stuurde ik het gespreksonderwerp naar het thema communicatiestijlen. "Ja wat is zo'n truttig DISC-testje nou waard dat je in 10 mini minuutjes invult?" vroeg ze me. "Je scoort zeker lekker hoog op rood?" vroeg ik. "Die zijn het sowieso nergens mee eens" flapte ik eruit. Je snapt `em al, we werden helaas geen vrienden voor het leven.

Loopbaansturing van boven

Een maand later gaat de telefoon. "Ja Bodo met Barbara, ik zou toch een offerte van je krijgen?" "Oooh jeetje, ja sorry hoor, ben ik helemaal vergeten" en ik bied duizend niet gemeende excuses aan. Zolang deze controlfreak haar loopbaan van boven aanstuurt wordt het niets.

"Oh en nu ik je dan toch spreek ..." gaat ze verder. Tuurlijk, controlfreaks hebben hun spontaniteit geaborteerd. Ze plannen alles minutieus en strategisch in. Wedden, dat ze mij als dominosteentje inzet om de volgende steen aan te tikken?

Tikje meer in een burn-out hangen

"Nou kijk, het zit zo. Morgen moet ik naar de ARBO-arts. Ik ben bang dat ik een tikje meer in een burn-out hang dan ik eerst dacht. Ja jij zei het al, maar uhmmm eigenwijs hè, maar uhhmmm heb je een tip voor me?"

Ik legde uit dat vrouwen op de werkvloer minder serieus worden genomen dan mannen. Daarom verdienen de ten onrechte minder salaris voor eenzelfde functie. Barbara ging helemaal los. "Daarom wil ik je liever nog niet begeleiden" zei ik toen. "Daar ben je nu nog niet aan toe". Een goed betaalde opdracht fietste mijn neus voorbij.

Loopbaanbegeleiding van boven of beneden? 

Zoek jij loopbaanbegeleiding van boven of benden? Barbara zoekt loopbaanadvies van boven. Haar motto is met begrip meer grip op je loopbaan. Wat ze misschien harder nodig heeft is een cursus vrienden maken voor beginners.

Ze heeft het niet zo in de gaten, maar haar loopbaan staat al jaren lang on hold. In haar ogen is dat niet haar schuld, maar anderen doen gewoon niet wat zij wil. Daardoor gaat ze nog harder drammen en op knoppen drukken, waardoor ze nog meer stille tegenwerking creëert.

Wat maakt tools voor je loopbaan van onderen zo effectief?

De meeste tools voor je loopbaan zijn om van boven meer controle over je loopbaan te krijgen. Dat noem ik FEBO-loopbaanbegeleiding, gericht op quick hit and run. Ik bedoel allerlei testjes en hèt overbekende rijtje met loopbaanvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Voor blijvend en duurzaam loopbaansucces kun je beter vertrouwen op loopbaantools van onderen. Zowel loopbaanopstellingen als jouw eigen intuïtie komen uit dezelfde bron als het leven. Ze borrelen uit de diepte omhoog. Je krijgt er geen controle over, maar je kunt er uitstekend op leren surfen. Meer weten? Klik op

 👉   Welkom bij loopbaanregie met 95% succesgarantie!   👈

Ik ontmoet je graag in Heerenveen of Nieuwegein,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen