Is Outplacement een Kans of juist een Bangmaker?
Outplacement een Kans of juist een Bangmaker?
12 februari 2016 
in 50+

Outplacement een Kans of juist een Bangmaker?

Is Outplacement een Kans? De meeste mensen beleven dit als Bangmaker. Het is een kans om een baan met passie te vinden.

Outplacement -out of place-, mensen krijgen er bibbers van. Buikbrein associeert outplacement met alles kwijt: baan kwijt, huis en haard kwijt, jezelf kwijt, alles weg.

Bij outplacement is het de kunt je niet gek te laten maken. Houd je hoofd koel en ga juist naar je passie.

Outplacement een Kans of Bangmaker?

Outplacement een kans

Outplacement een Kans of Bangmaker?

Mijn praktijk bewijst het omgekeerde. Is Outplacement een kans? Jazeker! Loopbaanbegeleiding en outplacement zijn juist kansen om jezelf terug te vinden en een baan te vinden waarbij energie en passie weer volop gaan stromen, zodat je geïnspireerd thuis komt en naar je gezinsleden inspirerend bent.

Outplacement een Kans of Bangmaker?

Outplacement een Kans of Bangmaker?

Outplacement is Out of Place

Outplacement -out of place-, het woord zegt het eigenlijk al. Je eigen stek, mensen hechten erg aan hun eigen plek. Mijn eerste baan was als reisleider en ik heb veel rondreizen van 2 weken in Egypte begeleid, waarbij je als groep van hotel naar hotel reist.

Bij het inchecken in het hotel gaan mensen als eerste naar hun hotelkamer, even het bed testen, doe er wat testosteron bij en dan zet je je koffer op het bed, zo van dit is van mij! Om meteen door te gaan naar de badkamer, want dit moet echt brandschoon zijn.

Out of place; mensen kunnen er moeilijk tegen. Op het werk gaat dat net zo. Mensen hebben graag hun vaste stekkie en hun vaste dienstverband, want dan kan buikbrein in de hangmat nog even een tukje doen.

Wat nou als Buikbrein Onraad ruikt? 

Buikbrein is snel en ruikt het meteen als er onraad is. Als je je na een aantal prima jaren stilletjes aan begint te vervelen op je werk, een nieuwe leidinggevende waar het niet mee klikt, politieke spelletjes, als je werkgever financieel in zwaar weer terecht komt; buikbrein heeft het meteen in de smiezen.

Buikbrein neemt het liefst een slokje en eet graag nog een hapje om vervolgens in de hangmat met de siësta verder te gaan.

Bij onraad is de eerste strategie om te doen alsof je in je vorige leven een struisvogel was.

Steek je Kop zo lang mogelijk in het Zand

Als je werk begint te vervelen, maak jezelf dan wijs dat je het zo leuk voor elkaar hebt. Leuke collega’s, prima salaris, je weet immers wat je nu hebt en zo.

Als het niet zo klikt met je nieuwe leidinggevende, probeer stroop te smeren, probeer hem of haar te begrijpen en zelf aardig te vinden.

Als er politieke spelletjes zijn: probeer ze te negeren. Met collega’s flink mee-klagen en vooral blijven zitten is ook een veel voorkomende optie.

Als je werkgever financieel in zwaar weer terecht komt, ga dan vooral niet je Curriculum Vitae alvast oppimpen, maar doe gewoon alsof je je totaal gerust gesteld voelt als je je salaris weer op je rekening bijgeschreven ziet staan.

Buikbrein niet Lui, maar Efficiënt

Buikbrein houdt ervan om niet lui, maar efficiënt te zijn. Zo lang mogelijk lekker relaxed met hapje en drankje in de hangmat.

Outplacement betekent werk aan de winkel en jah, dan liever zo min mogelijk werk.

Ideaal: even kijken op een vacaturesite, brief en Curriculum Vitae mailen, uitgenodigd worden en over een maand beginnen aan je nieuwe baan. Dit wil iedereen wel.

Zeg Vaarwel tegen Zekerheid

Buikbrein wil zekerheid. Nadeel is dat het dan in slaap valt. Nou is een innerlijke siësta-houding niet handig bij het solliciteren.

Zekerheden bestaan al lang niet meer. Waar je ook werkt, je kunt elk moment ontslagen of weg-georganiseerd worden. Zeg vaarwel tegen de hangmat van je Buikbrein. Daarmee verleg je de aandacht van hangmat naar buikbrein.

Meer Buikbrein is meer Jezelf worden

Als je geen zekerheden meer hebt, dan heb je altijd jezelf nog.

Linda: “thuiskomen bij jezelf, ontdek het pad dat bij je past”

Linda: “thuiskomen bij jezelf, ontdek het pad dat bij je past”

Jij met al je energie, talenten, opleiding, ervaring en al het moois dat je de wereld kunt brengen.

Je mooiste Zelf

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Je mooiste zelf. Als je je mooiste zelf bent, dan sta je in een sterktebod. Dan selecteer jij je baan en baas in plaats van omgekeerd.

Martin: “het brengt je bij je kern”

Martin: “het brengt je bij je kern”

De werkgelegenheid stijgt flink (bron: NRC carrière), dus nu heb je meer kans dan ooit om je beste zelf te worden.

Nieuwe Baan met BestemmingsGarantie

Is Outplacement een Kans bij jou? Als je een andere baan zoekt, dan is het Traject “Nieuwe Baan met BestemmingsGarantie” een uitstekende keuze. Dit traject kent 5 stappen:

  1. Meer jij met meer zelfvertrouwen, meer talenten en meer charisma
  2. Meer loopbaan, omdat je helder hebt welke koers je passie is
  3. Meer presentatie met een ijzersterk CV een authentieke Elevator Pitch
  4. Meer promotie vanuit je luie stoel dankzij mail, LinkedIn en Facebook
  5. Meer sollicitaties, omdat je synchroon loopt met je buikbrein, waardoor je authentiek en krachtig bent.

Arbeidsmarkt beter dan ooit

De arbeidsmarkt trekt flink aan. Op social media zie ik nu dagelijks tientallen vacatures voorbij komen. Dan heb ik het slechts over de zichtbare vacatures.

Fokje: “ik ben 57 jaar en kan kiezen uit 2 banen”

Fokje: “ik ben 57 jaar en kan kiezen uit 2 banen”

Omdat werkgevers een kleine tsunami van sollicitanten over zich heen krijgen, kiezen werkgever er ook voor om vacatures niet te publiceren en via-via sollicitanten te zoeken. Dat betekent, dat er ook veel onzichtbare vacatures zijn. Die kun je uitstekend op het spoor komen met social media.

Garantie

Als jij jezelf bent, als je weet welke koers je passie is, als je leert hoe je je optimaal kunt presenteren en hoe je met zelfvertrouwen kunt solliciteren, dan het je alle ingrediënten en je handen voor een mooie toekomst.

Michiel: “via netwerken een stage die uitmondde in een vaste baan”

Michiel: “via netwerken een stage die uitmondde in een vaste baan”

Ik kan je met 85% zekerheid garanderen dat je op de plek van bestemming arriveert. Dat je dus de baan vindt die bij je past.

Thee of Koffie?

Meer info? De arbeidsmarkt trek aan, dus je kansen zijn beter dan de afgelopen 7 jaren. Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in en dan drinken we een kop thee of koffie.

Wat zeggen anderen?

Wat zeggen anderen over Outplacement en het Traject “Nieuwe Baan met BestemmingsGarantie“?

Thee of Koffie?

Ik kan je met 85% zekerheid garanderen dat je op de plek van bestemming arriveert. Dat je dus de baan vindt die bij je past. De baan met passie. Je droombaan.

Meer info? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in en dan drinken we een kop thee of koffie.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen