Rondhangen of Regie in je Loopbaan
29- Rondhangen of Regie in je Loopbaan (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)
02 juni 2016 

29- Rondhangen of Regie in je Loopbaan (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

Rondhangen of Regie in je Loopbaan is aflevering 28 (Deel IV, H. 1) uit “25 Tips om je Loopbaan NU te boosten”. Dit E-book bestaat uit 5 delen en heb ik geschreven als cadeau aan jou, omdat ik 25 jaar mensen op de arbeidsmarkt begeleid.

In dit E-book met 45 bijbehorende video’s zitten eyeopeners, ai-openers en tips om meer uit je loopbaan te halen of -sterker nog- om je droombaan te vinden.

Rondhangen of Regie in je Loopbaan

Rondhangen of Regie in je Loopbaan

Rondhangen of Regie in je Loopbaan

Ga je voor Rondhangen of Regie in je Loopbaan?

Je kunt het vacaturespel in de achterhoede of in de voorhoede spelen.

Je kunt het vacaturespel ook vanaf de reservebank spelen. Als je op de reservebank zit, ben je bij het spel betrokken, maar je speelt het spel niet mee.

Een goed ingevuld en opgemaakt LinkedIn profiel is een absolute must. Als dit niet in orde is, dan speel je het spel eigenlijk vanaf de reservebank, omdat je als speler op de arbeidsmarkt dan niet serieus wordt genomen.

Rondhangen of Regie in je Loopbaan (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

[youtube]https://youtu.be/9k7gmac5SzY[/youtube]

Rondhangen of Regie in je Loopbaan (uit 25 Tips om je Loopbaan NU te boosten)

Zo word je afgewezen

Je wordt ook niet serieus genomen met te veel negatieve uitingen op Facebook. Schelden op je ex, je uiten omdat je voor de zoveelste keer afgewezen bent, foto’s van een feestje terwijl je je op het werk ziek hebt gemeld, allemaal niet handig.

Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek en je hebt geen CV dat tot in de puntjes verzorgd is, dan word je als speler teruggefloten naar de reservebank.

 

Hangplekken voor Werkzoekenden

Er zijn op de arbeidsmarkt hangplekken voor werkzoekenden. Als je je ophoudt op deze hangplekken denk je dat je het spel speelt, maar eigenlijk speel je niet mee.

Zo kun je rondhangen op vacaturesites. Veel vacatures op vacaturesites zijn geen actuele vacatures. Meerdere uitzendbureaus kunnen er eenzelfde vacature plaatsen, het kan zelfs een nep vacature zijn om gericht het bestand aan potentiële kandidaten te vergroten.

Een andere hangplek is om je in te schrijven bij een uitzendbureau of wervings- en selectiebureau. Sommige groepen op LinkedIn zijn ook hangplekken, vooral als er relatief veel geklaagd wordt.

Vacaturesites en uitzendbureaus kunnen je uiteraard een baan opleveren. Echter … als je solliciteert, dan ben je één van de honderden gegadigden. Daarmee heb je veel concurrentie, waarmee je veel macht uit handen geeft als je solliciteert.

Als je handig netwerkt, dan ben je 1 van de 5 sollicitanten.

Da’s anders dan 1 van de 250.

Wil jij stoppen met Rondhangen en de Regie in je Loopbaan pakken?

Groepsfoto

 

Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp. Dit is een 2-daagse LoopbaanTraining vol met energie, inspiratie, eye-openers, oefeningen, ai-openers, tips en tools voor duurzaam succes, twee lunches en een netwerkdiner!

De waarde van deze training is ruim € 500,-. Om aan te tonen dat iedereen stappen kan zetten, bied ik je deze training aan voor € 48,-

Dit is wat je ontvangt:

1. Zelfvertrouwen

2. Je talenten op een rijtje

3. Zicht op Loopbaankoers

4. Passie en hoe je meer passie krijgt

5. Curriculum Vitae: de do’s and dont’s

6. Jezelf authentiek presenteren

7. Een pakkende Elevator Pitch

8. Hoe je vacatures vindt met social media

9. Vragen en failproof antwoorden in het sollicitatiegesprek

10. Inside tips en trucs over winnend solliciteren.

Klik voor meer info op 2 Dagen Loopbaan BoostCamp

Op je LoopbaanSucces!

Bodo

P.s.: Reacties zijn van harte welkom

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen