Verpruts je het sollicitatiegesprek meteen bij de 1e vraag?
Verpruts je het sollicitatiegesprek meteen bij de 1e vraag?
27 maart 2023 

Verpruts je het sollicitatiegesprek meteen bij de 1e vraag?

Verpruts je het sollicitatiegesprek meteen bij de 1e vraag?

Verpruts jij het sollicitatiegesprek πŸ‘€ meteen bij de 1e vraag? Zo scoor je je πŸ€” droombaan binnen een ⏱ kwartier!


Dit sollicitatiegesprek was het absolute dieptepunt

"Zal ik koffie voor je halen" vraag ik? Jaap staat zo te schudden van het lachen, dat hij koffie op mijn vloerbedekking knoeit.

"Dit sollicitatiegesprek was het absolute dieptepunt" zegt Jaap,."Daar moet je een wak in hakken" en hij schiet weer in de lach. "Qua sfeer vroor het nog harder dan mijn vijver deze winter"

1e Vraag in het sollicitatiegesprek

Telkens als hij de aanloop naar een serieus gesprek neemt, giert hij het uit. "Die standaard 1e vraag in het sollicitatiegesprek, daar kwamen ze niet eens aan toe" vertelt Jaap.

De rollen bleken omgedraaid. Het was Jaap die de vragenstellende lakens uitdeelde. Jaap is trouwens geen manager die als meeuw overvliegt om de boel onder te schijten en verder te vliegen. Hij is echt bevlogen.

Team zo eigenwijs als een kudde Lama's

EΓ©n van de medewerkers vroeg hoe Jaap leiding geeft aan een team dat zo eigenwijs is als een kudde Lama's? En jij en ik weten wat Lama's doen als ze hun zin niet krijgen!

Jaap zag hoe de manager van dit ploegje ongeregeld rood werd. Grote kans, dat deze tent onveilig is. Deze mensen krijgen betaald voor een dagelijkse siΓ«sta van 8 uur lang.

Solliciteren met zelfvertrouwen

Jaap solliciteert met zelfvertrouwen. Die 1e vraag in het sollicitatiegesprek was telkens zijn struikelblok: "Meneer vertelt u eens wat over uzelf?"|

Of je deze vraag ok-ish beantwoordt, of je de plank compleet misslaat maakt niet uit, want je staat met 0 - 1 achter. Het is de kunst om de spijker keihard op zijn kop te rammen, zodat je meteen 1 - 0 voor staat.

Verpruts jij het sollicitatiegesprek πŸ‘€ meteen bij de 1e vraag?

Voel jij bij die welbekende vraag nattigheid? Dan verpruts jij het sollicitatiegesprek meteen bij de 1e de beste vraag. Dat is dood- en doodzonde en helemaal niet nodig.

Begin je antwoord dan als volgt:

"Ik heb gegoogeld op 'sollicitatiegesprekken' en zo heb ik ontdekt, dat dit de meest gestelde vraag in sollicitatiegesprekken is. Daarom heb ik een korte, 2-minuten presentatie in elkaar gezet, zodat u meteen weet wat voor vlees u in de kuip heeft".

Zo, kijk, zo werkt dat dus, nu sta je met de juiste Elevator Pitch meteen 1 - 0 voor!

Zo scoor je je πŸ€” droombaan binnen een ⏱ kwartier!

De korte versie van je pitch kun je op je CV plaatsen als 'Professionele Doelstelling'. Plaats dit bovenaan je CV. Zo kom je meteen to the point. Deze korte versie kun je ook op je LinkedIn-profiel plaatsen onder het kopje 'samenvatting'.

Selecteurs hopen, dat jouw live presentatie matcht met de presentatie in je CV, motivatiebrief en in je LinkedIn-profiel. Op deze manier krijg je dat voor elkaar en heb je met een kwartier het sollicitatiegesprek ik the pocket!

Hoe bouw je je Elevator Pitch op?

Hoe mijn klanten in hun sollicitatiegesprek met 95% raak schieten? Klik even op In sollicitatiegesprekken 95% raak schieten?

Je hele sollicitatie valt of staat met je Elevator Pitch. Niet alleen het sollicitatiegesprek maar jouw hele sollicitatie. Ik heb namelijk een manier voor je om zΓ³ te pitchen, dat je jouw pitch niet uit je harses raaskalt, maar levendig uit je gevoel vertelt.

Dan komt je pitch bij de selecteur niet in het hoofd, maar in het gevoel en dan raakt ie! Hoe? Dat vertel ik je graag tijdens het gratis kennismakingsgesprek.

Om een afspraak te maken klik op Ja ik wil een gratis kennismakingsgesprek met thee of koffie!

Ik spreek je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen