Lekker Alzheimeren bij het solliciteren
Lekker Alzheimeren bij het solliciteren
21 november 2022 

Lekker Alzheimeren bij het solliciteren

Lekker Alzheimeren bij het solliciteren

Je elevator 🛗 pitch is je 2 min. presentatie. Lekker aan het 👴 Alzheimeren bij het solliciteren? Zo voorkom je dat je afgaat als een 💦 gieter!


Zo voorkom je dat je afgaat als een 💦 gieter!

Op 19 november kopt De Telegraaf snellend over Biden: “Ik ben een blunderfabriek”. Persoonlijk wil ik wel weten wie hem zo strak gelift heeft, dat zijn grijns gewoon op zijn achterhoofd doorloopt?

En de hele wereld grijst terug! Niet om de inhoud van zijn speeches, want soms hakkelt hij als een fossiele Alzheimer die de tekst kwijt is. Dan doettie alsof het op het puntje van zijn tong ligt, maar het is net zo weg als zijn echte tanden.

Weet je wat sneu is? Dat veel sollicitanten net zo fossielig afgaan als een gieter bij het solliciteren als Joe Biden in zijn speeches.

Je elevator 🛗 pitch 

Of je presenteert, speecht, pitcht of solliciteert, de luisteraar wil geroerd, geraakt en geïnspireerd worden. Helaas is vaak jeuk en te korte armpjes.

Op de verpakking staat ambachtelijk en authentiek, maar de meeste presentaties zijn als goedkope kartonnen 3 voor `n tientje diepvries pizza’s.

Je elevator 🛗 pitch is je 2 minuten presentatie tijdens het sollicitatiegesprek. Je hoeft maar 2 minuutjes te vlammen. Vlammen zei ik! Da’s wat anders dan als omoe of opoe kleppen zonder gebit.

2 Minuutjes Presenteren

Wat nog veel sneuer is? Die Biden is een beste slimmerick: heeft elke zet van Poetin voorspeld. Hij zet Oekraïne klem, doet en zegt weinig, maar wat hij doet en zegt is raak!

Net als Biden zijn veel sollicitanten inhoudelijk goed. Alleen ogen en horen hun presentaties niet als sexy dames in een zijden jurk, maar als afzakkende steunpanty.

Vul zelf even ‘Elevator Pitch’ in op Youtube.

Pitchen uit je buik

De meeste pitches zijn als datingprofielen. Je snapt het, maar je swipet ze in no time weg. So boring!

Dat doen mijn cursisten anders! Zij pitchen niet uit hun harses, maar uit hun buik. Omdat ze met gevoel pitchen, komt hun pitch bij de luisteraar het gevoel binnen!

Vertel eens wat over jezelf?

‘Vertel eens wat over jezelf’ is één van de meest gestelde sollicitatievragen. Als je dan een Biden ouwelullen preek pitcht, sta je Alzheimerig 0 – 1 achter en moet het sollicitatiegesprek nog kunstgebitten klapperig beginnen!

Stel het gaat als volgt: “Ik weet, dat dit één van de meest gestelde vragen in sollicitatiegesprekken is. Daarom heb ik een korte presentatie van 2 minuutjes voorbereid, zodat u meteen weet welk vlees u in de kuip heeft”.

Als je dan je pitch vertelt die raakt, die recht het gevoel binnenfietst, die ontroert en jou meteen op 1 – 0 voor zet, dan heb je het halve sollicitatie interview straight in the pocket.

Sollicitatiegesprekken van een half uurtje

Daarom hebben mijn cursisten sollicitatiegesprekken van een half uurtje. Ze zeggen dat het niet eens als solliciteren voelt. Voelt eerder als een lekker bak romige cappuccino.

Weet je wat nog sneuer is? Mijn klanten hebben maar 3 sollicitaties nodig om hun droombaan te scoren. Wil jij dat ook? Kan hoor!

 Klik dan nu op Ja ik wil Het Recept om in 7 stappen bij sollicitaties niet afgewezen, maar Aangenomen te worden.

Cheers,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen