Wat maakt jouw CV dodelijk saai?
Wat maakt jouw CV dodelijk saai?

Wat maakt jouw CV dodelijk saai?

Wat maakt jouw CV ☠️ dodelijk saai? Prop jij jouw 📩 sollicitatiebrief in de standaard kroket-mal? CV-tips 🙋‍♂️ om lekker op te vallen!


Sollicitatiebrief in de standaard kroket-mal

Als ik naar de friettent hier in het dorp ga, bestel ik iets dat ik al ken. Hun Hamburger Speciaal is legendarisch en als je een frikandel speciaal bestelt, weet je ook precies wat je krijgt. Waarom is McDreck mondiaal tot de grootste gegroeid? Omdat je precies weet wat je krijgt. 

Da;s anders als je een baan of personeel kiest. Zowel werkgevers als personeel zijn niet in een standaard kroket mal te persen. Dat is wel wat werkgevers graag willen en wat voor veel personeel precies de juiste allergie-knop is.

CV-tips om lekker op te vallen

Helaas proppen veel werkzoekenden hun CV in die standaard kroket mal. Hun CV valt totaal niet op. Daarom gaat hun CV meteen door de digitale shredder. 

Ken je die scanners op Schiphol? Douaneambtenaren zijn er speciaal op afgericht. Als iets opvalt, gaan ze aan. Wanner valt het op? Als het anders is. Wanneer is het anders? Als het afwijkt. Helaas is afwijken de grootste angst van werkzoekenden. Da's lekker dom! De CV-tips om lekker op te vallen staan vet geschreven. 

CV's van tieners 

Als tiener zoek je een vakantie- of bijbaantje. je komt net om de hoek piepen en eigenlijk heb je nog geen CV. Als je weinig slagroom hebt, valt er weinig op te kloppen. Doe dat dus ook niet. Wees jezelf. Houd het simpel: da's veel krachtiger! Vertel over je grootste hobby, want dat geeft je wat smoel. Vertel ook welke huishoudelijke klusjes je doet.

CV-tips voor twintigers

Als twintiger is het normaal, dat je van alles uitprobeert. Zie leven & werk als groot lopend buffet. Nu kun je van alles proberen en later kan dat niet meer. Probeer dus meerdere chicky's & chico's, meerdere banen & bazen. Laat vooral zien wie je in de kern bent; kun je dat met 1 zin omschrijven en toelichten met hobby's en (bij-) baantjes?

Dertigers en hun CV

Nu wordt het serieus. We're talking about huisje, boompje, beestje, kids, stationcar, hypotheek en kinderopvang. Als dertiger heb je gekozen voor een specifiek vakgebied. HRM-ers, managers en Recruiters willen zien dat je competent bent. Vermeld bij je werkervaring van de afgelopen 5 jaar 1, 2 of 3 concrete resultaten. 

Curriculum Vitae voor veertigers

There it is: the big bang! Bij werkelijk elke werkzoekende zie ik rond 42 jaar een breuklijn. Je ziel klopt namelijk op je deur. Kun je je door haar laten omarmen? Dan zoek en vind je een baan met hart en ziel. In alle andere gevallen kom je steeds meer klem te zitten. Welk werk heeft jouw bezieling te pakken en waarom? Plaats dit bovenaan op je CV met als kopje 'Professionele Doelstelling'.

Vijftigers en bezieling op hun CV

Als je als vijftiger nog steeds over auto's bier en tieten praat, gedraag je je als een twintiger. Als vijftiger verwacht ik, dat je in leven & werk weet waar Abraham de mosterd haalt. Je missie in je werk komt voort uit je levensopdracht. Dit is verbonden met je diepste pijn. Kun je dit aan elkaar verbinden? Heb je de ballen om dit op je CV te schrijven en in een filmpje te vertellen? 

Hint: ik begeleid mensen op hun levenspad en op hun beroepspad. Ik had 2 ouders die vroeg vet van hun padje waren. Ik had dus de ouders die perfect pasten bij mijn missie. Nou jij?

CV's van zestigers

Als zestigers steek je psychisch en lichamelijk goed in je vel, als je je innerlijke huiswerk hebt gemaakt. Hoe meer je dit negeert, hoe meer blokkades en trauma's in je ziel je belemmeren. Als het goed is, is je CV een afspiegeling van jou! Je LinkedIn-profiel is de plek om gedetailleerd over je arbeidsverleden te zijn. Plaats een linkje op je CV. 

Maak op je CV gebruik van het regenjas-effect. Open je jas en doe deze vooral snel weer dicht. Laat dus met opzet minder relevante info weg. Dat maakt je veel aantrekkelijker. Wedden, dat ze tijdens het sollicitatiegesprek vragen gaan stellen over dat wat je op je CV hebt weggelaten? Zo stuur jij het sollicitatiegesprek. 

CV's voor zeventigers

Er is een gierend tekort aan personeel. Ze sleuren je bijna naar binnen. Ook als zeventiger. Wat heb je te bieden? Veel meer dan opleidingen en cursussen: know-how! Jij weet als geen ander hoe de hazen in het leven lopen. In de 1e plaats heb je levenservaring en dat vul je aan met kennis en ervaring in je vakgebied. 

Bovendien heb je een netwerk, dus een lijntje is zo uitgegooid. Of je er fulltime tegenaan wilt, dat valt nog te bezien. Projectmatig of parttime is een prima plan. Wat zou je ervan vinden om al je kennis en ervaring in je LinkedIn-profiel te stoppen? Dan kun je je essentie wijt op 1A4. 

Prop jij jouw 📩 sollicitatiebrief in een standaard tekst?

Als het goed is, staat alles over jou al in je LinkedIn-profiel en in je Curriculum Vitae. Wat schrijf je dan in je motivatiebrief of in je motivatiemail? 

Voor extra info bel je eerst eventjes. Als er geen klik is, loopt het gesprek voor geen meter. Bespaar je dan de verdere sollicitatie. 

Als het wel klikt, krijg je allemaal info die niet in de vacaturetekst staat. Da's bingo! Deze extra info verwerk je in je motivatiebrief. 

Hoe word je het snelste uitgenodigd?

Hoe je het snelset uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek? Komt ie:

  • Je kent je 5 zielstalenten
  • Je hebt een heldere passie passie
  • Kort en krachtig CV met resultaten
  • Motivatiebrief met extra info
  • Filmpje met je elevator pitch. 

Trouwens, als je in het sollicitatiegesprek de juiste pitch pitcht, heb je in een kwartier het gesprek al in the pocket. Vandaar, dat ik je 95% succeskans geef om je droombaan te scoren. 

Je droombaan scoren?

Beetje hulp nodig om je droombaan te scoren? Wil je met 95% bestemmingsgarantie geramd zitten? Klik op Ja ik maak een afspraak voor gratis kennismakingsgesprek.

Heb je dat zetje extra nodig om je droombaan te scoren? Ik heb. een online sollicitatietraining voor je klaar staan, waarin ik al mijn know-how over succesvol solliciteren met je deel. Krijg je al mijn indside info tips. Klik op Ja doe mij voor 47,- al je know-how over succesvol solliciteren.

Ik spreek je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen