Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?
Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?
28 augustus 2023 

Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?

Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?

Durf jij als sollicitant een irritant CV te mailen? Niets is zo onweerstaanbaar als verrassingen. Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?


Super irri

Zullen we een voorgerecht doen? Is de bankrekening van onze vrienden gevuld is of een echoënd ravijn?

Mijn vriend en ik houden van een verrassing, maar daar denken onze tafelgenoten een tikkeltje anders over. Dat je niet weet wat je krijgt, vinden ze super irri. 

Zullen we het omdraaien?

Gezellig, allemaal een voorgerecht, samen uit, samen thuis. Doen we vis, vlees of een lekker soepje?

Zullen we het omdraaien? Welke witte wijn vinden jullie lekker? Zullen we een voorgerecht kiezen. dat bij de wijn past?

Surprise!

We komen er niet uit. Onze vrienden bestellen gerechten van de menukaart, mijn vriend en ik kiezen het 3-gangen verrassingsmenu. 

Er wordt  krakend vers stokbrood geserveerd met exclusieve virgine olijfolie, boerenboter en wat tapenades. Ah daar is de witte wijn, yummmm lekker droog.

Rara wat zit eronder?

Bij onze vrienden wordt een super lekkere garnalencocktail geserveerd en een half dozijn oesters op bling-bling gecrushed ijs met een citroentje.

Ons voorgerecht komt dampend uit de oven. Een kommetje met knapperig bladerdeeg. Rara wat zit eronder? Tijdens het tromgeroffel neem ik een slokje wijn, prik het bladerdeeg door en visbouillon met een vleugje truffel krult om mijn neus. In dit lekkere badje ligt een Coquille te shinen.

Niets is zo onweerstaanbaar als verrast worden

Als hoofdgerecht krijgt onze tafeldame een prachtig glimmende tong en hij een mooie medium done biefstuk, met een alles erop en eraan garnituur.

De kok is zo verguld van het hoofdgerecht, dat hij de zilveren cloche in hoogst eigen persoon optilt. Kalfswangen vertelt hij apentrots, langzaam gestoofd in kalfsfond met rode wijn en tijm. Niets is zo onweerstaanbaar als verrast worden.

De topverrassing

Het dessert is de topverrassing. We ontvangen een chocolade bol met eroverheen gesneeuwde poedersuiker, omringd met parels op een prachtig craquelé bord. Er zit chocolade cake in, waarvan de binnenkant nog warm en vloeibaar is, waarin de parels met rozenessence smelten. 

Onze vrienden ontvangen een mokka bavaroise met krokante meringue en een dame blanche. Tijdens het inschenken van de dessertwijn fluistert zij, dat ze de volgende keer ook het verrassingsmenu kiezen. 

Durven om een super irritant CV te mailen

Je moet het maar durven om een super irritant CV te mailen. Zo'n CV dat als een verrassingsmenu amper iets laat zien?

Wedden dat jij dat niet durft? Dat je net als de meeste sollicitanten lekker braaf binnen de lijntjes kleurt? Hoe meer je in je CV over jezelf vertelt, hoe saaier en vooral hoe voorspelbaarder je wordt. 

Hoe maak je je CV super irri, maar super sterk?

Hoe maak je jouw CV super irri, maar super sterk? Laat steeds meer weg. Hoe meer je weg laat, hoe beter je weet welke vragen ze gaan stellen. Kijk, zo heb jij de regie over het sollicitatiegesprek. 

Als je echt de regie over je loopbaan wilt, laat je in je CV + motivatiemail niet zien, nul, noppes, nada. Hoe je dat aanpakt, zie je in de video.

Is jouw CV dodelijk saai of uitnodigend irri?

Hoe meer je in je CV weglaat, hoe meer profi je moet zijn. Zo werkt dat ook bij chefkoks. Echte klasse kenmerkt zich door eenvoud. 

Maar het is bedrieglijke eenvoud en dat is waarmee ik mijn klanten help. Hun CV + motivatiemail of motivatiebrief ziet er zó simpel uit, dat de selecteur het gevoel heeft, dat je zo'n CV gewoon eventjes uitpoept. Kijk, daarin zit `em de kunst van een uitnodig-CV. 

Het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Wat het geheim is van een uitnodig- of wegwerp-CV? In een wegwerp-CV overschreeuw je jezelf door je talenten van de daken te schreeuwen. Het geheim, van een uitnodig-CV waarmee je geheid uitgenodigd wordt is dat je juist minder van jezelf laat zien. Dat maakt jouw CV woest aantrekkelijk. 

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen