Ben jij een twijfeltrut?
Ben jij een twijfeltrut?

Ben jij een twijfeltrut?

Ben jij een twijfeltrut in je loopbaan? Als je loopbaan hapert, hoe ga je van onzekerheid naar zelfvertrouwen? Ik help je solliciteren met 95% succesgarantie.


Enorme twijfeltrut

Ik was een enorme twijfeltrut. Heel onzeker. Mijn baas had dat in de gaten. Soms liep hij achteloos voorbij en een enkele andere keer stevende hij kordaat, haast marcherend op mijn bureau af. 

Dan schrok ik me helemaal de kolere. Ik verstijfde compleet. Valt me mee, dat ik geen plasje liet lopen. "Haha, geintje hoor" riep hij dan. Haalde hij daarna ook nog koffie voor me. "Relaaax man" zei hij dan. 

Rolspelen op de werkvloer

Ik ging op zoek naar meer zelfvertrouwen en schreef me op het avondonderwijs voor volwassenen in voor een assertiviteitstraining. Hoppa 8 weken lang elke donderdag avond naar school. 

We kregen er wat theorie en vooral allerlei rolspelen. Ook rolspelen op de werkvloer. Het leverde me op dat ik me aan de buitenkant wat handiger gedroeg, maar aan de binnenkant voelde ik me nog steeds even onzeker. 

Filmpjes als LoopbaanRegisseur

Die onzekerheid is lang aan me blijven plakken. Ik heb mijn onzekerheidsduivel recht in de ogen gekeken door filmpjes te maken. Ik heb het even voor je nagekeken en mijn eerste filmpjes als LoopbaanRegisseur zijn alweer 10 jaar oud. 

Bij de eerste paar filmpjes gutste het zweet me letterlijk in straaltjes langs mijn rug recht naar beneden. Om dat te maskeren kocht ik een super mooi maatpak, zo van als je haar maar goed zit. 

Familie- en loopbaanopstellingen

Tegen die tijd kwam ik in aanraking met familie- en loopbaanopstellingen. Wauw, dat is nog eens andere taal. vanaf de eerste dag op de opleiding maakte mijn buik een vreugdesprong. Dit is de taal die mijn gevoel van nature verstaat. 

Opstellingen is als abseilen in je diepste gevoel. Een opstelling haalt de beelden naar boven, die in je onderbewustzijn leven. pas als je je er bewust van bent, kun je je bevrijden van je onbewuste spoken.

Als je loopbaan hapert

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Als je loopbaan hapert, is dat aan de buitenkant zichtbaar aan onzekerheid, aan je burned-out, aan de nieuwe baas die je weg organiseert, etc. Just give it an y name you want.

Maar wat er echt hapert zit aan je binnenkant, die zich weerspiegelt in je buitenkant. Probleem is alleen, dat de code versleuteld zit in je onderbewustzijn. De code om de kluis te openen zit in je, maar dat besef je nog niet. 

Plaats gemaakt voor zelfvertrouwen

Opstellingen hebben me enorm geholpen te beseffen wat de bron van mijn onzekerheid is. You know the drill. Als je de bron kent . . . Sindsdien heeft mijn onzekerheid plaats gemaakt voor zelfvertrouwen. 

Dat is meteen de kern waarmee ik jou graag help. Met je onzekerheid over jezelf, over je ontslag, over je loopbaankoers, over je burned-out, over je CV, over je sollicitatiegesprekken en over het salaris dat je wilt vragen. 

Solliciteren met 95% succesgarantie

Terwijl ik dit artikel voor je schrijf, besef ik dat ik van onzekerheid mijn vak heb gemaakt. Net niet weten hoe je iets handig aanpakt, ik had er mijn buik vol van!

Controllfreak? Jazeker zo mag je me noemen. Gevoelsmens? Jazeker, dat ben ik! Herkenbaar? Wil je ze combineren? Kom maar op dan! klik op 

👉   Ja Bodo ik wil van twijfeltrut naar zelfvertrouwen!   👈

Ik zie je graag in Heerenveen of Nieuwegein,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen