Bungeejumpen in loopbaanloosheid
Bungeejumpen in loopbaanloosheid
30 januari 2023 

Bungeejumpen in loopbaanloosheid

Bungeejumpen in loopbaanloosheid

Met een stiekje van de brug 😬 ploppen? Met een klapdoekje in een uitkering 🪂 landen? Bungeejumpen in 🕳 loopbaanloosheid.


Met een stiekje van de brug 😬 ploppen?

Waar is jouw grens dat je knikkers in je broek plopt? Dat zweet als een golfslagbad door je oksels klotst? Je lacht blij en het glazuur springt stiekem van je tanden?

Al hoogtevrees met nieuwe inlegzooltjes in je schoenen? Durf je een stapje verder te gaan en parachute te springen? Of the ultimate focking challenge: lekker met een stiekje van de brug ploppen?

Lefbek in loopbaanland

Ik heb wel eens goed fout gekozen. Dacht ik een wereldbaan te hebben. Leuk van verre bleek verre van leuk. Hoe vertel ik in het filmpje.

Wanneer ben je lefbek in loopbaanland? Als je voor jezelf begint. Heb ik 20 jaar geleden gedaan. Nooit gedacht, but it fits like a glove.

Lief, klein, schattig minderwaardigheidscomplexje

Mag ik even heel eerlijk met je zijn? I am gonna fall with the frontdoor in house ok?

Mijn vader was niet de leukste. Iets met losse handjes en erger. Hield ik een lief, klein, schattig minderwaardigheidscomplexje aan over. Scoort lekker veel punten met scrabble. Past natuurlijk weer niet op het bord. Heb ik weer.

Assertiviteitstraining handig voor je loopbaan

Daarom heb ik zo'n 30 jaar geleden assertiviteitstraining gevolgd. Echt waar, 10 weken lang op dinsdagavond. Eerst hielp het geen bal, ik werd er nog meer frusty van.

Toen heb ik de knop omgezet. Inmiddels is mijn assertiviteit aardig op orde, zie de filmpjes. Soms ga ik nog een stapje verder. Hang ik feestslingers op en ga klantjes plagen.

Jankende werkzoekenden omver duwen

Als je te veel op me leunt en ook nog lekker zielig doet, ben ik niet jouw looprek. Ik doe een stap opzij. Of nog leuker: ik duw je bijna omver.

Wedden, dat je je lekker de kolere schrikt? Nadat je bijna struikelt zoek je meteen je evenwicht op. Check! Zo leer je op je eigen benen te staan. I know. Tuurlijk zorg ik voor voldoende veiligheid.

Bungeejumpen in loopbaanloosheid

Laatst coachte ik Christa. Kostte me aardig wat zakdoekjes. Zat tegen een burn-out aan. In plaats van de kangeroe met buidel, koffie en vloerverwarming te zijn ging ik haar plagen. Ze kon kiezen tussen lekker ziek thuis zitten of het onmogelijke proberen.

Ze koos voor bungeejumpen in loopbaanland en kondigde bij haar baas haar ontslag aan. Wat ze op haar werk niet wisten, was dat ze helemaal geen andere baan had.

Met een klapdoekje in een uitkering 🪂 landen?

Ineens snapte Christa, dat ze niet in 7 sloten tegelijk loopt. Ze kan altijd nog met een klapdoekje in een uitkering landen. Dat vond ze zo'n sneu idee, dat ze besloot ballen in haar broek te kweken.

We zijn nu een half jaar verder. Ze werkt wat minder uren, krijgt meer salaris, heeft minder werkdruk, meer complimenten van haar baas en collega's vinden haar nu een stoer wijf. Ja da's lekker toch?

Durf jij te bungeejumpen in loopbaanloosheid?

Durf jij ballen in je broek te kweken? Christa kocht een traject in van 10 gesprekken. Omdat ze een shortcut koos, waren er maar 5 gesprekken nodig. Dus betaalde ik haar 5 gesprekken terug.

Da's een uitzondering. Durf jij uitzonderlijk te zijn? Kooommmmm dannnnnnn!

Gewoon even mailen naar Ja Bodo ik wil durven te bungeejumpen in loopbaanloosheid. 

See you soon,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen